Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27150
De la 07 Ianuarie 2003
118413693

Salariaţii Protecţiei Copilului au tulburat liniştea Guvernului Boc

  • 11 June 2009, 23:00

Câteva sute de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială pentru Protecţia Copilului Botoşani au protestat ieri în faţa Palatului Administrativ. Liderul Cartel Alfa, Marius Orăşanu precizat că prin acest protest, alături de celelalte filiale care protestează în ţară, se doreşte tragerea unui semnal de alarmă faţă de bâlbâielile actualului Guvern în ce priveşte planul de măsuri anticriză şi totodată faţă de necorelarea măsurilor de protecţie socială cu măsurile economice impuse de criza economică.
„Din păcate efectele crizei sunt suportate din ce în ce mai mult numai de către salariaţi. Pe lângă pierderea locului de muncă, ce doare cel mai tare, salariaţii se confruntă cu nişte condiţii din ce în ce mai precare. Se ştie că munca decentă a fost, este şi va fi în continuare pentru Cartel Alfa una din priorităţile şi obiectivele pentru care noi vom lupta. De asemenea protestăm pentru subfinanţarea sistemului bugetar. În acest an este situaţia cea mai critică, din toţi anii de după Revoluţie şi până în prezent. S-a ajuns la jumătatea anului şi unităţile bugetare nu au fonduri asigurate pentru salarii, nici pentru cheltuieli materiale minime”, a declarat Marius Orăşanu, specificând că este vorba de un protest naţional şi efectul va fi mai ales prin amploarea coagulată de la toate filialele, din toate judeţele din ţară.
„Efectele poate nu vor fi vizibile publicului larg, dar cu siguranţă, având în vedere experienţa celorlalte proteste, guvernanţii vor chema la negocieri partenerii de dialog social, mă refer nu doar la sindicate, ci şi la patronate şi vor încerca să găsească nişte măsuri anticriză reale, nu populiste. Ne bazăm şi pe faptul că s-a terminat campania electorală, discursul electoral trebuie să înceteze şi să se aşeze la masa discuţiilor pentru a găsi cele mai bune soluţii”, a mai adăugat liderul Cartel Alfa.
În replică la aceste proteste, preşedintele Şeful Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac apreciază că cea mai bună metodă de a stopa elanul unor angajaţi din cadrul sistemului de asistenţă socială privind protecţia copilului să mai bage mâna până la cot în hrana alocată copiilor şi bătrânilor asistaţi este efectuarea de controale neanunţate.
„În două forme se poate verifica dacă meniul copiilor, alimentaţia este respectată. Într-o primă fază s-a depistat, în urma unui audit, că au avut loc abateri de la normativele de hrană, la maniera în care era întocmit meniul, stabilindu-se măsuri şi sancţiuni. Cel mai bine lucrul acesta trebuie verificat prin efectuarea de inspecţii neanunţate. Am făcut personal lucrul acesta de câteva ori şi nu am constatat carenţe deosebite. Am fost la Centrul de la Leorda, absolut neanunţat cu vicepreşedintele ce coordonează sectorul, Constantin Manolache şi conducerea instituţiei. Am vizitat şi apartamentele din Dorohoi, Casa Mea şi Micul Prinţ, din sistemul de asistenţă socială privind protecţia copilului şi nu am găsit lucruri perfecte, dar nici neajunsuri majore”, a precizat Mihai Ţâbuleac, specificând că acolo mai trebuie puse lucrurile la punct şi sunt necesare investiţii, dar în ce priveşte igiena, educaţia, hrana s-ar părea că totul este în bună ordine.
Latura principală în ce priveşte acţionarea pentru ca lucrurile să se desfăşoare corect în centrele noastre de cazare pentru copiii şi persoanele în vârstă este de a monitoriza neanunţat şi există mijloace. „Aşteptăm să se tranşeze concursul pentru postul de director executiv şi voi cere noului şef să facă un grafic, astfel încât personalul din subordine zilnic să meargă în inspecţii inopinate în sistem fiindcă aşa cei care mai pun mâna în magazia de alimente sau la bucătărie, se vor linişti. Mai ales dacă se mai aplică o sancţiune sau două”, a mai adăugat preşedintele CJ Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

„Voronin nu a avut 10 minute să se întâlnească cu noi”
Românii din Italia sunt făcuţi ţigani pe actele de identitate italiene
Leontina Ionescu a fost aleasă consilier local la Marcellina
Eminescu a fost comemorat ieri la Jula
Comentariul comentariilor LXLVI
(Ioan Rotundu)
Victoria PDL-ului la Flămânzi certifică popularitatea primarului Pitorac
Drumurile din Frumuşica se vor uni într-o mare şosea care va duce la Mănăstirea Balş
Ne încurcă o lege. Nu-i nimic, o modificăm!
S-au întors cu geamantanele pline de la Paris
Horoscop
Nedumerirea lui Adam
Dacă apelaţi la serviciile sale, vă scoate din belea
Merlin reînvie magia la Pro Tv
A cântat în premieră alături de mama sa
Deputaţii români, cu cheltuielile la vedere
Săli chirurgicale modernizate prost
Va mânca lupul oile?
Autorităţile pledează pentru autonomia unităţilor administrativ teritoriale
Primarii sunt invitaţi să îşi pună centrale ecologice
Ţâbuleac a cârpit bugetul Protecţiei Copilului pentru încă o lună
întreţinerea drumurilor s-au dus pe salariile acestor angajaţi
Probleme grave între liberali
Ioan Rotundu
Pandemie de gripă, declarată oficial de OMS
Liderul de sindicat din Învăţământ suflă în iaurtul fondurilor pentru concediu
după ce s-a fript cu ciorba majorării salariilor
Ciofu T. Tamara vrea să ne trateze la domiciliu, dar pe banii noştri
Bani mai mulţi pentru Pilonul II al sistemului de pensii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă