Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3860
De la 07 Ianuarie 2003
113096668

Botoşani: Scuzele nu pun stavilă dărâmării caselor din Joldeşti

  • 11 June 2014, 23:00

A trecut amar de vreme de când voronenii nu mai știu ce este acela aer curat, ce este aceea liniște, specifică vieții la sat. Mașinile de mare tonaj fac să se zguduie pământul și le crapă pereții caselor, iar mai nou praful ridicat la repararea drumului drumului judeţean 208C i-a adus la disperare. Oamenii s-au plâns prefectului județului care a verificat situația în teren.
Prefectul cere restricţii de viteză şi verificări de tonaj în Vorona
Voronenii au din nou probleme din cauza traficului greu ce traversează comuna. Primarul Aurel Ştefan a solicitat sprijinul prefectului Costică Macaleţi, explicând, în ultima şedinţă a Colegiului Prefectural, că situaţia este chiar tensionată în rândul locuitorilor din Joldeşti.
Urmare a deplasării solicitată de prefect la faţa locului, reprezentanţii IPJ (Inspectoratul de Poliţie Judeţean) şi ai DJDP (Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri) au confirmat deteriorarea drumului judeţean 208C, locuitorii din Joldeşti acuzând transporturi ce depăşesc viteza legală şi tonajul suportat de structura drumului, în special în orele nopţii.
De aceea, prefectul judeţului a solicitat montarea unor indicatoare rutiere de limitare a vitezei şi efectuarea unor verificări în perioada imediat următoare, în ceea ce priveşte tonajul maşinilor de mare capacitate care traversează localităţile voronene. „Am înţeles că domnul primar a primit asigurări de la directorul adjunct al DJDP cum că drumul în cauză va fi modernizat, lucrarea fiind considerată o prioritate de către administratorul arterelor judeţene. Sper să fie aşa şi să se repare, pentru că oamenii sunt disperaţi şi ameninţă din nou cu blocarea căii de circulaţie”, a declarat prefectul.
Sarcina montării indicatoarelor de reducere a vitezei revine administratorului drumurilor, în speţă DJDP, reprezentanţii acesteia urmând să colaboreze în acest sens cu angajaţii Serviciului Rutier al IPJ. Referitor la declarațiile făcute de către prefectul județului, Costică Macaleți.
Reprezentanții Consiliului Județean își cer scuze
Reprezentanții Consiliului Județean au precizat că în sarcina constructorului cade obligația de a instala indicatori care semnalizează reduceri de viteză pe timpul execuției obiectivului de investiție.
,,Referitor la restricțiile de viteză pentru care domnul prefect al județului Botoșani manifestă îngrijorare, precizăm că încă din anul 2009 de la începerea efectivă a modernizării drumului județean de la Vorona, s-a prevăzut și urmează a fi executat la intersecția cu DJ 208 înspre Tudora cel de-al treilea sens giratoriu (două fiind deja în Vorona), cu scopul de a micșora viteza mașinilor de mare tonaj în localitatea Joldești. Totodată, o dată cu începerea lucrărilor, constructorul are obligația de a instala indicatori care semnalizează reduceri de viteză pe timpul execuției obiectivului de investiție”, a precizat vicepreședintele CJ, Cristian Achiței (foto).
Acesta a adăugat scuze locuitorilor localității Joldești pentru disconfortul creat și a dat asigurări că, în maxim patru- cinci luni, vor beneficia de o lucrare de calitate, în urma căruia toți participanții la trafic vor fi nevoiți să respecte condițiile de drum impuse.
â,,Îi reamintim domnului prefect al județului Botoșani că însuși ministrul PSD, Liviu Dragnea, a semnat, în data de 12.05.2014, Ordinul nr. 724 privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului Național de dezvoltare Locală pentru județul Botoșani pentru anul 2014, în care este cuprinsă și suma de bani necesară finalizării lucrării de modernizare de pe drumul județean de la Vorona”, a mai adăugat Cristi Achiței.
Mai concret, s-a alocat suma de 3.800.517 lei pentru obiectivul de investiții Modernizare DJ 208 C Vorona – Vorona Mare- Joldești – limită județ Suceava, sumă necesară pentru finalizarea porțiunii de drum rămase între Joldești și limită județ Suceava. În acest sens, a fost semnat și contractul de finanțare, constructorul aflându-se în aceste momente în faza de organizare de șantier în vederea începerii lucrărilor. (Liana Anuței)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Ungro-românească
Horoscopul zilei
Tariceanu, despre decizia de a nu il invita pe Basescu la ceremonia pentru 150 de ani de la infiintarea Senatului:
FMI a respins propunerea lui Sova de scoatere a unor companii de sub management privat
DNA: Fost sef al Garzii Financiare Dambovita, trimis in judecata; ar fi luat mita un autoturism
Deputatii au respins proiectul de lege privind parteneriatul civil
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Sibiu: Suparat ca Udrea nu-i raspunde la telefon, Cioaba vrea sa discute cu Ponta si Iohannis de sustinerea la prezidentiale
Victor Ponta, despre scandalul "ANRE-ENEL": Este inadmisibil ce se intampla cu incarcarea facturilor…
Motivare instanta: Dan Adamescu a incercat sa influenteze un martor esential
Guvernul a aprobat o schema de ajutor pentru marii consumatori de energie electrica
Teatrul „Vasilache” vă invită la spectacol
Un bărbat în toată firea s-a jucat apelând la 112
A început construcţia staţiilor de epurare a apelor uzate Flămânzi şi Vorona
Cotarlă politică bolnavă de jigăraie morală
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă