Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15597
De la 07 Ianuarie 2003
112993032

Se autovictimizează, crezând că va impresiona şi culege voturi

  • 11 May 2008, 23:00

Reprezentanţii Noii Generaţii la Botoşani sunt nemulţumiţi de modul în care au înţeles autorităţile să tipărească buletinele de vot. Candidatul PNG la Primăria Botoşani, Florin Egner semnalează faptul că în buletinul de vot sunt înscrise însemnele candidaţilor într-un mod ciudat care îl defavorizează vizibil, ţinând cont că se află şi pe poziţia 9.
„Formatul buletinului de vot este A5. Pe paginile 2 şi 3 sunt trecuţi primii 8 candidaţi. Paginile 4, 5, 6 şi 7 sunt goale, exceptând un înscris lipsit de vizibilitate pe pagina 4, în colţ sus şi care întâmplător este al candidatului PNG”, a declarat Florin Egner.
Din punctul său de vedere un asemenea buletin de vot este făcut exact pentru a nu ajuta alegătorul să voteze poziţia numărul 9. Acesta se teme că dacă alegătorul nu răsfoieşte pagina, poate nici nu observă că la poziţia respectivă mai există un candidat. Asta în vreme ce primăriile de la municipiile Suceava, Iaşi, Bacău, Neamţ au buletin de vot în format A4. La Suceava, spre exemplu, toţi cei 9 candidaţi beneficiază de vizibilitate fiind pe paginile 2 şi 3, aşa cum prevede şi legea 67/2004. Legea dă posibilitatea de a se folosi şi format A4 şi A5, fără a impune însă care din variante să fie alese. Lucru care lasă loc de corecţii în caz că ceva nu este în regulă.

BEM şi BEJ pasează de la unul la altul partidele politice
Deşi au făcut contestaţie pe data de 6 mai pozala Biroul Electoral Municipal (BEM) au fost pasaţi la Biroul Electoral Judeţean (BEJ), care i-a retrimis iar la BEM. Mai mult, subprefectul Mihai Elvădeanu s-a pronunţat dinainte că respectiva contestaţie va fi respinsă. Contestaţie la care, spun penegiştii, preşedintele BEM nici nu a participat. „Ne-au răspuns că nu e de competenţa lor, că, ei nu fac altceva decât pun în aplicare Hotărârea BEJ. Am făcut contestaţie atunci la BEJ. Surpriza a fost că ne-au răspuns la rândul lor că nu e de competenţa lor, ci că stabilirea formatului buletinului de vot rămâne la aprecierea Biroului Electoral de Circumscripţie. Totodată ne-au respins definitiv contestaţia”, informează Florin Egner.
Însă penegiştii nu se lasă bătuţi, condiţie în care au trimis încă o adresă către Biroul Electoral Municipal prin care au solicitat o explicaţie asupra faptului că de ce i-a trimis la Biroul Electoral Judeţean atâta timp cât prin lege BEM are competenţa de a alege dimensiunile buletinului de vot. În funcţie de acest răspuns, penegiştii vor alege calea de atac. „Vom încerca să mergem în Instanţă împotriva acelui judecător care ne dă un răspuns contradictoriu sau vom analiza posibilitatea de a acţiona în contencios ordinul prefectului privind obligativitatea buletinului de vot A5 care nu este prevăzută obligatoriu de lege”, a mai adăugat Florin Egner.
În opinia noastră, Egner şi cu restul penegiştilor caută să întreţină un scandal politic pentru a se menţine în atenţia presei, făcându-şi astfel campanie electorală în mod gratuit. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Soluţie studenţească
Se caută tineri pentru munci în Grecia şi Anglia
Anunţ important
Liberalii botoşăneni sunt interesaţi de viitorul judeţului Botoşani
Primul român în fruntea studenţilor din Europa
Program Tele'M Botoşani luni, 12 mai
Scandal electoral încheiat cu „pupat Piaţa Independenţei”
Poşta Română din Harghita şi Covasna elimină tricolorul romanesc
Au prins gustul concediului de odihnă în străinătate
Copiii de grădiniţă se pregătesc pentru Festivalul „Micul Prinţ”
Trofeul „Păstorel Teodoreanu” a plecat la ieşeanul Vajoga
Pensionarii primesc o nouă speranţă
Locul unde se întâlnesc politicienii, fără să se certe
Ţigani olimpici la limba rromani
Distincţiile „Gheorghe Lazăr”
Luna sănătăţii la Botoşani
La furat de afişe electorale
CARTEL AFLA - Campanie de sindicalizare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă