Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7193
De la 07 Ianuarie 2003
123642618

De ce s-a sinucis contabila şefă de la Grupul Şcolar Şendriceni?

  • directorul Lungu ştie ceva, dar preferă să tacă
  • 11 May 2010, 23:00

Vestea morţii Iulianei Posteucă, contabila şefă de la Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă” Sendriceni, a şocat întreaga comunitate dorohoiană. Vestea s-a răspândit cu viteză şi comentariile au început să curgă valuri – valuri, ca şi lacrimile rudelor şi colegilor care au cunoscut-o şi au respectat-o pentru profesionalismul de care a dat dovadă la locul de muncă, Stoicismul cu care înfruntat necazuri nenumărate de-a lungul existenţei sale. la sfârşitul săptămânii însă a cedat şi pe buzele tuturor nu stă decât o remarcă „Ferească Dumnezeu pe toată lumea de gândul cel rău”.
Cei apropiaţi nici măcar nu cred în varianta sinuciderii pentru că martorii de pe peronul Gării Burdujeni-Suceava spuneau că femeia de 54 de ani alerga după tren. Alţii, dimpotrivă, afirmă că era întinsă pe şine. „ Cum, se explică, dacă a lovit-o trenul, că are doar o vânătaie în frunte. În rest nimic. Am vorbit chiar azi cu cineva care a văzut-o la morgă, care a fost după ea şi a adus-o şi mi-a zis că e aşa de frumoasă, are doar o lovitură în frunte. Cine ştie”, scuipă în sân o colegă de-a Iulianei Posteucă.
Pe biroul său din incinta şcolii dorohoiene, arde o lumânare, încercând să călăuzească către Dumnezeu rugăciunile celor care au cunoscut-o şi care cer iertare pentru gestul său necugetat. „ Nu a vorbit cu noi niciodată. Nu ne-a spus nimic din probleme şi eu vreau să vă spun că ne povesteam şi de-acasă probleme şi nu am auzit-o să spună că vrea să facă aşa ceva. Nu pot să cred ce s-a întâmplat” a spus Mariana Gireadă, colegă de birou şi prietenă cu Iuliana Posteucă.

Probleme la serviciu
O parte dintre cei care au cunoscut-o, mai cârcotaşi şi curioşi din fire, sunt convinşi că la baza gestului său stă atitudinea dură a directorului pozadirectorului Liceului de la Şendriceni, Sergiu Lungu (foto), recunoscut de altfel pentru stilul său mai incisiv. Gurile rele din personalul nedidactic jură că directorul a atenţionat-o în termeni foarte duri pe femeia de 54 de ani că trebuie să rezolve problemele din acte pe care le are de mai mult timp.
Directorul Sergiu Lungu a vrut să se rezume doar la câteva comentarii, din respect pentru fosta sa angajată. „ Sunt nişte probleme la doamna, dar doar un contro, de audit poate să constate şi să facă lumină. Cert este că a fost bolnavă acum un an sau doi şi a venit o altă contabilă în locul ei. Aceea a făcut referat cu ce nereguli a găsit de la d-na Posteucă, iar doamna la rândul ei a făcut referat cu ce a găsi când s-a întors din concediul de boală, cu trimitere la cealaltă. Despre morţi numai de bine, doar atât vreau să spun. Nu am vorbit urât cu ea, nu am vrut să-i fac nici un rău. Dacă voiam să o dau afară , să scap de ea, puteam să o fac, când am angajat acolo un om cu studii superioare. dar nu aveam de ce să o fac”, a precizat directorul Sergiu Lungu.
Şi o colegă de birou a confirmat, voalat, că erau unele probleme la serviciu. „Cu toţii avem probleme la serviciu, tensiuni şi stresul nostru. Fiecare are. Dar nu trebuie să faci gestul acesta. O singură dată am întrebat-o ce are, cu ce pot s-o ajut şi mi-a zis: Să nu aibă nimeni problemele mele! Acum degeaba, nu mai putem face nimic” a spus colega Iulianei Posteucă. Gestul necugetat al femeii de 54 de ani, respectată în colectivitatea dorohoiană este pus pe seama unei căderi psihice. Adevărul este, însă, la mijloc. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Pe post de concetăţean
Mihai Ghimpu, prinţul Charles şi regele Mihai
Nu s-a luat încă o decizie în privinţa indemnizaţiei pentru creşterea copilului
surse guvernamentale spun ca se ia in calcul revenirea la suma fixa de 600 lei
FMI reface prognoza economică a României
estimând o contracţie de 0,5% în 2010
“Măsurile” anticriză şi relansarea economiei
Orice venit, în această ţară, trebuie să se impoziteze!
Papa Benedict al XVI-lea, despre scandalul abuzurilor
cea mai mare amenintare a Bisericii vine din interiorul sau
Se poate muri în somn din cauza unui coşmar?
Impozitarea veniturilor programatorilor va genera un exod de specialişti
Rachiţele - satul natal al lui Emil Boc - va avea o sală de sport de 2,4 milioane de lei
Ţurcanu a ţepuit din nou
Comunicat de presă – Teatrul „Mihai Eminescu”
Românul şi ofurile sale
Ne pregăteşte pentru o baie de sânge?!
Ioan Rotundu
Viceprimarul Ghiorghiţă promite că-şi pune lacăt la gură
el nu mai vrea să fie înjurat şi defăimat
Cinci firme s-au bătut pentru „cozonacul” oferit în cartierul Cişmea
PDL-iştii merg la alegeri pentru Primăria Răchiţi cu viceprimarul în funcţie
Guvernul ar putea închide 200 de spitale, din cele 450 existente
în urma discuţiilor cu FMI.
Campania furibunda împotriva acordului cu FMI vizează crearea de dezordine
Noi măsuri ale Guvernului pentru reducerea cheltuielilor sociale
Medicii au ghiduri de practică, n-au bani să trateze bolnavii
Profesorii vor facilităţi care s-au putea să-i coste locul de muncă
Ultima probă din cadrul evaluării elevilor din a VIII-a
Şi atunci… ne-a condamnat la moarte mai înfiinţând o comisie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog