Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29487
De la 07 Ianuarie 2003
108446335

Botoşani: Solidaritate la Dracşani

  • un tânăr ucis la Satu Mare îngropat din mila satului
  • 11 May 2012, 23:00

Sătenii din Dracşani sunt în stare de şoc după ce unul de-al lor a fost ucis mişeleşte cu o singură lovitură de cuţit. De două zile strâng bănuţ lângă bănuţ să-i facă o înmormântare creştinească lui Ionuţ Călin, Piţu cum era alintat de mic pentru talentul său la fotbal. Oamenii din Dracşani spun la unison că tânărul de 31 de ani era harnic cum rar ţi-e dat să vezi. A crescut greu, într-o familie nevoiaşă, a muncit apoi din greu.

La mila satului
Ieri, în comuna Suliţa era mare vânzoleală. Oamenii vorbeau doar de drama lui Ionuţ. Ochii s-au îndreptat către primarul satului, Costinel Ciubotaru, care a strâns din umeri pentru că vistieria comunei este goală.
A scos din buzunar un milion, a luat din beci o damigeană de ţuică şi una de vin şi le-a trimis la familia care se ocupa de înmormântarea tânărului. Costinel Ciubotaru are priză la morţii nevoiaşi. Nu demult a dat din garderoba sa unul din ce mai bune costume ale sale ca să scoată de la morgă un nevoiaş ce nu avea pe nimeni să poată fi îngropat creştineşte.
După o viaţă chinuită şi amară şi un sfârşit cumplit, tânărul Ionuţ Călin a ajuns să fie înmormântat la mila satului. Casa bunicilor, în care a crescut, era prea mică, bătrânii au o singură cameră, nu au curent electric şi nici bani să îl înmormânteze. Un vecin de peste casa bătrânilor, Iulian Gâmbu, a luat decizia să-l ţină în casă trei zile şi să-i ţină rânduiala celor creştineşti. Exemplul său a fost urmat şi de alţi săteni care au contribuit fiecare cu ce a putu. Chiar şi din Botoşani câţiva agenţi economici au contribuit cu sume modice.
„ Necăjit a fost, necăjit a murit. Vai de capul lui ce viaţă amară a avut. Am pus fiecare ce am putut” plânge un munte de om al cărui pozacărui băiat munceşte de asemenea la Satu Mare.
Bunica tânărului ucis, o femeie mărunţică şi slabă, nu mai reuşeşte să îşi stăpânească plânsul. „S-a dus mila mea, bucuria mea. Atâta l-am sfătuit să aibă grijă că străinii sunt tare răi. O lună îmi trimitea bani, una nu. Mi-a dat bani de arat, de semănat şi ne ţinea pe mine şi pe moşul meu cu pastile. De acum nu mă mai mişc de la mormântul lui” boceşte bunica lui Ionuţ, alături de fiica sa, care şi-a pierdut unicul fiu.
Mama lui Ionuţ alungă muştele cu un ziar şi nici lacrimi nu mai are. „Un băiat şi acela a murit. Mare durere pentru o mamă” spune încetişor femeia. Sâmbătă, oamenii din Dracşani îl vor conduce pe Piţu pe ultimul drum. Au dat din puţinul lor ca un fiu al satului să poată fi înmormântat creştineşte.

Ucis din răzbunare
Potrivit anchetatorilor, Ionuţ Călin şi cel care i-a luat viaţa au sosit în Ţara Oaşului în urmă cu mai mulţi ani şi se cunoşteau, fiind foşti colegi de muncă.
Tinerii au petrecut la sărbătoarea câmpenească Sâmbra Oilor, un festival de folclor desfăşurat într-o comună învecinată, înainte de incidentul de la Bixad.
Autorul crimei a fost arestat luni după-amiază. Din toate informaţiile, fapta a fost premeditată. „În urma investigaţiilor efectuate în cauză de către poliţiştii Secţiei 9 Negreşti Oaş Poliţie Rurală şi cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, a rezultat faptul că pe fondul consumului de alcool, Alexandru H. i-a aplicat o lovitură cu un cuţit în zona toracică victimei Ioan C., din Botoşani.
Suspectul a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunii de omor, pe numele său Tribunalul Satu Mare emiţând mandat de arestare”
precizează un comunicat remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Armonie conjugală
Oficiali NATO îngrijoraţi de declaraţiile filoruse şi filochineze ale lui Marga
Colonelul GRU, prietenul comun al lui Marga şi Putin
Petru Bogatu
Spania are mari probleme cu ţintele de deficit bugetar
CEDO a dat o lecţie dură bugetarilor români
Angela Merkel califică Ucraina drept "dictatură"
Instanţa a suspendat decizia CNA de înjumătăţire a licenţei OTV
Ponta trebuie să decidă până luni înlocuirea lui Ioan Mang
este în joc credibilitatea sistemului de învăţământ
Câştigătorii concursului “Prietenii Pompierilor”
Nu da „în noi” că dai în „tine”!
Ioan Rotundu
Voinicia lui Balan s-a muiat în faţa zmerului Ţurcanu
Portariuc vrea să fie ales primar pentru corectitudine şi promisiuni
Botoşani: Incompetenţa şi despotismul, criterii pentru şefia IŞJ
Şicane pe seama medicamentelor între farmacişti şi CAS
Medicii au un nou Cod deontologic. Mai trebuie săî-l şi respecte
Concurs de civilizaţie francofonă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă