Regimentul a luat fiinţă în anul 1880 când, prin Înaltul decret nr. 1164, Batalionul 2 Dorobanţi din Dorohoi se transformă în Regimentul 29 Infanterie. În anul 1881, regimentul dorohoian a participat la Iaşi la Te-Deum-ul organizat cu ocazia proclamării României ca regat, prin încoronarea regelui Carol I ca suveran al ţării. Aşa cum le place dorohoienilor să spună, terenul pe care au fost amplasate unităţi militare de-a lungul timpului a fost alocat Armatei Române de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, cel care a şi organizat armata ţării după principii moderne. După anul 2000, aşa cum s-a întâmplat în toată ţara, şi la Dorohoi unităţile militare existente au fost reorganizate sau desfiinţate.
În urma desfiinţării Regimentului 29 Infanterie, terenul a trecut în administrarea Primăriei municipiului Dorohoi, urmând a fi folosit în interesul comunităţii oraşului. Numai că, ciudat, sub mandatul primarului PSD Dorin Alexandrescu terenul în cauză a trecut din proprietatea Primăriei Dorohoi în proprietate privată. O parte din teren, noul proprietar l-a vândut Companiei PENNY Market Romania care

Cea mai mare parte de teren urmează a fi valorificată de noul proprietar pe un preţ extrem de bun. Specialiştii în afaceri imobiliare vorbesc de câteva milioane de euro. Pe terenul în cauză stă amplasat un panou care te avertizează că el este proprietate privată şi că este interzisă depozitarea deşeurilor. Cine nu va respectat restricţia va suporta consecinţele HCL 186/2009.
De când administraţia oraşului se ocupă de paza şi protecţia terenurilor private poate ne spune primarul Dorin Alexandrescu, pentru că respectiva Hotărâre se referă la terenurile publice sau private ale primăriei şi nu la terenurile proprietate privată civilă.
Noul proprietar, conform afişului de avertizare, este o firmă multinaţională, respectiv Compania Reinvest Corporation.
Sperăm ca primarul Dorin Alexandrescu, despre care dorohoienii spun că a dat în patima beţiei, să prindă o clipă de luciditate şi să ne spună şi nouă cum a ajuns acest teren în proprietatea respectivei companii. Adică în baza cărui temei legal. Aşteptăm un timp rezonabil, după care îi vom aminti noi cum s-a procedat şi cât de gravă este fapta comisă.
Adrian Marcu