Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23336
De la 07 Ianuarie 2003
111404609

David şi Goliat în varianta Staţiunii Popăuţi, cu SIN pe post de Dumnezeu (II)

  • Ioan Rotundu
  • 11 May 2017, 23:00

După ce studenţii şi-au încheiat vizita de lucru iar profesorii însoţitori Văcaru-Opriş şi Pascal, bine instruiţi de Ionică Nechifor ce să spună la conducerea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti, mai exact preşedintelui Gheorghe SIN, despre incompetenţa profesională a directorului Traian Atanasiu, s-au urcat cu toţii în autocar şi au plecat spre Iaşi.
Pe drum, profesorul Văcaru-Opriş a fost sunat de profesorul Usturoi, poreclit şi Moş Bachus din cauza permanentei sale stări de ebrietate. Iată cum i-a rezumat Văcaru-Opriş starea actuală a Staţiunii Popăuţi: „Domnule, e nenorocire la Popăuţi. Staţiunea este distrusă complet, nu mai este nici o activitate, nu mai este conducere. Atanasiu este un incompetent, un nepriceput, nu a făcut nimic în staţiune şi este o foarte mare dezamăgire pentru ASAS, dar şi pentru mine care l-am propus şi l-am promovat director la Popăuţi.”
Apoi, Văcaru i-a explicat profesorului Usturoi că va informa conducerea ASAS ca Atanasiu să fie schimbat cât mai repede posibil şi în locul său să vină Nechifor pentru a pune lucrurile la punct. De altfel Nechifor i-ar fi spus că Atanasiu vrea să-şi prezinte demisia. Mai stă până pe 15 mai, apoi se internează în spital şi după aceea pleacă în concediu de odihnă şi nu se mai întoarce la Popăuţi. Nechifor doar îi va ţine locul pentru că nu vrea să fie director deoarece în staţiune mai este doctorul Hrincă care vrea şi el vrea să devină director şi stăpân pe Popăuţi. Văcaru l-a mai informat pe Usturoi că dacă de la toamnă Hrincă nu se va pensiona atunci el, Văcaru, împreună cu Simionescu şi SIN, îl vor forţa pe să iasă la pensie pentru ca Nechifor să devină director plin, cu toate atribuţiile, şi-a încheiat Văcaru raportul către Usturoi. Discuţia s-a purtat în prezenţa studenţilor şi a fost înregistrată de către o persoană prezentă.
Iată, dar, cât de mare este caracatiţa care şi-a propus desfiinţarea Staţiunii Popăuţi. Profesorii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi şi actuala conducere a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti formată din profesorul Simionescu şi preşedintele SIN, cu toţii şi unit forţele să-l pună pe Ionică Nechifor din nou director la Popăuţi. Se spune prin Staţiune, inclusiv de către cumnatul lui Nechifor, că Ionică Nechifor i-a mituit pe toţi şi înregistrat iar acum foloseşte înregistrările ca formă de şantaj să fie numit din nou director..
Zvonurile care circulă nu sunt lipsite de un sâmbure de adevăr. Datorită faptului că Atanasiu este somat să plece, ASAS a dat o decizie cu nr 170/27.04.2017 prin care i se aprobă lui Atanasiu plecarea în concediu pe perioada 15 mai - 4 iulie 2017. Si cine credeţi că-i ţine locul ?! Nimeni altul decât Ionică Nechifor care va duce la îndeplinire atribuţiile directorului cât acesta va lipsi.
Iată un tablou aproximativ al stării actuale în care se află Staţiunea, tablou pictat din informaţiile primite de la puţinii angajaţi care mai au curajul să ia atitudine pentru a-şi apăra locurile de muncă.
Utilajele unităţii fac prestări de servicii pe ranch-ul lui Nechifor care foloseşte terenul Popăuţiului după bunul său plac. În ultimul timp, ca să-l compromită total pe Atanasiu, Nechifor a recurs la acte de sabotaj. Oamenii vorbesc că Nechifor ţi clanul lui ar fi inundat sala de pompe care alimenta staţiunea cu apă, arzând astfel motorul pompei. Anul acesta nu a curs apă în reţeaua de alimentare a Popăuţiului.
Din această cauză, turnul de apă rămânând cu puţină apă, bazinul de colectare a îngheţat, a crăpat şi nu se mai poate folosi în veci. La animale li se aduce apă cu mâl cu vidanja din nişte gârle mocirloase, neigienice.
Pe holul Pavilionului de cercetare miroase a hidrogen sulfurat de la fecale din cauză că nu este apă la grupurile sanitare, încât personalul este nevoit să facă nevoile prin boschete sau tufişuri. De asemenea, mecanicii spun că Nechifor distruge utilajele unităţii pentru ca staţiunea să nu aibă cu ce lucra.
Mecanizatorul Marcel Froicu a povestit că Nechifor a adus un mecanic pentru a repara pompa de la tractorul său, iar acesta a primit dispoziţii de la Nechifor să-i „scoac㔠pompa pentru a nu mai fi funcţionabil tractorul. Laboratoarele de cercetare care au creat ştiinţă în trecut acum au fost transformate în dormitoare, locuinţe sociale, bucătărie, stabiliment de curve. Mai mult, unul din laboratoare a fost transformat în lăptărie.
Mai grav este că s-au distrus creaţiile biologice ale staţiunii la care au lucrat generaţii de cercetători. Ca urmare a introducerii berbecilor lui Nechifor pentru a monta oile din ferma de elită a Popăuţiului, rasa Karakul de Botoşani a dispărut ca entitate taxonomică şi zootehnică. Jumătate din Pavilionul de cercetare este cotropit de Asociaţia de Ovine a lui Nechifor, astfel că prin staţiune circulă personagii dubioase.
Deşi această stare de fapt este cunoscută la nivel de Academie, preşedintele Gheorghe SIN ţine cu orice preţ ca Nechifor să redevină director, în ciuda faptului că acesta este incompatibil cu această funcţie şi în acelaşi timp se află în conflict de interese, el având o fermă de ovine cu care concurează activitatea Staţiunii. Condamnat deja la patru ani închisoare cu suspendare în dosarul lui Dan Voiculescu, preşedintele Academiei este cercetat şi în alte două dosare. Prin numirea lui Ionică Nechifor ca director riscă să se mai pricopsească cu un dosar. Cu ce-l şantajează Nechifor pe preşedintele SIN? Răspunsul se găseşte în dosarul de cercetare penală aflat în curs de soluţionare la DENA Suceava şi Bucureşti.
Poate că procurorii de la DNA Suceava se vor interesa şi de livrarea către arabi a 100 mei. Se spune că banii s-au împărţit între Atanasiu şi Nechifor dar actele au fost semnate numai de Atanasiu iar acum Nechifor îl şantajează. Apoi, în patrimoniul staţiunii se află un număr important de animale care nu sunt evidenţiate în contabilitate iar Nechifor stă cu ochii pe ele.
La contabilitate sunt depuse de Nechifor documente cum c[ s-au procurat piese de schimb pe peste 30 mii lei. Dar când contabilul a verificat intrarea pieselor în magazie şi darea lor în consum a rămas surprins să constate că aceste piese figurează doar în documente şi că n-au existat niciodată fizic.
O percheziţie la Staţiune ar furniza multe şi importante probe procurorilor. Numai să vrea să-şi facă datoria în mod profesionist şi nu preferenţial.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 12.05.2017
Bancul zilei: Fertilitate alarmantă
Dan Andronic, audiat si la Parchetul General, dupa ce dimineata se prezentase la DNA
Premierul ca si care pe care
Casa pentru maimute care a costat 500.000 euro si inca nu e gata
. Metrul patrat, mai scump decat intr-un cartier rezidential
Inca un pas spre Europa cu doua viteze:
Schauble sustine ideea lui Macron de creare a unui Parlament al Zonei euro
Ministrul Educatiei nu exclude redeschiderea unor scoli de la sate
, aratand ca naveta implica riscuri pentru elevi
Luam in discutie ideea ca scolile si gradinitele sa afiseze procentul de elevi vaccinati din scoala
Misu Negritoiu, revocat din functia de presedinte al ASF. Votul din parlament a fost unanim
Ministrul Educatiei nu sustine reintroducerea examenelor de admitere in liceu,
dar ia in calcul bacalaureatul diferentiat
Juncker: Pana in 2019 Mecanismul de Cooperare si Verificare va fi anulat
Klaus Iohannis, de Ziua Europei: Aderarea Romaniei a avut costurile sale, dar beneficiile sunt incontestabile
Comisia Europeana a scazut si mai mult prognoza de crestere economica a Romaniei,
sub previziunea pe care Guvernul si-a facut bugetul. "Legea unitara de salarizare, un risc semnificativ"
Lumea lu' Rotundu: Emisiunea din 12.05.2017
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă