Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13418
De la 07 Ianuarie 2003
120750059

Tragedia vieţii evreului botoşănean Avram Segal (V)

Argumentele cu care Segal crede că poate dovedi ascunderea adevărul

  • oan Rotundu
  • 11 March 2018, 23:00

Rezumam în ediţia de vineri, 9 martie că Raportul medico-legal întocmit de către Serviciul de Medicină Legală Botoşani a fost trimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, după multe insistenţe ale lui Segal. Necropsia s-a efectuat în iunie 2007 iar Raportul a ajuns la Parchet abia în 22 februarie 2008.
Procurorul Aurel Simion va emite Rezoluţia de respingere a plângerii penale depusă de Avram Segal împotriva clinicii canadiene abia în 10 iunie 2008, dar fără a-i comunica documentul imediat ce l-a întocmit. Aceste proceduri l-a pus pe Segal în situaţia de a face anumite investigaţii pe cont propriu. A aflat lucruri uluitoare ce cu greu ar putea fi considerate coincidenţe.
Avram Segal are convingerea că cineva de la clinica canadiană unde a murit soţia sa Daniela a luat legătura cu o persoană influentă implicată în cercetările cerute de către el autorităţilor botoşănene. Segal crede că acel cineva ar fi Vasile Astărăstoaie, medicul legist şef al Institutului de Medicină Legală Iaşi, unde s-au efectuat şi analizele probelor recoltate în cadrul necropsiei. Segal susţine că după cum a decurs comunicarea dintre cei de la IML Iaşi şi medicul legist botoşănean Carmen Marcu şi-a dat seama că nu se vrea descoperirea adevăratei cauze a morţii Danielei ci totul convergea spre confirmarea diagnosticului pus de clinica din Canada.
Despre Vasile Astărăstoaie ştim că este şeful IML Iaşi dar şi preşedintele Colegiului Medicilor pe ţară şi că este cercetat de DNA pentru suspiciunea de fraudare fonduri europene. De când Astărăstoaie este preşedintele Colegiului Medicilor nici un medic n-a fost găsit răspunzător pentru decesele suspecte şi reclamate de rudele decedatului, nici un medic n-a fost declarat vinovat pentru neîndeplinirea atribuţiunilor profesionale deşi au fost şi sunt frecvente astfel de reclamaţii.
Nu ştiu cum a intrat Avram Segal în posesia unui document aflat în arhiva Consiliului Judeţean Botoşani, dar din acest stat de funcţiuni pentru Serviciul de Medicină Legală Botoşani rezultă pentru medicul legist Carmen Marcu o creştere uluitoare a salariului, cu mult peste medicii legişti cunoscuţi nouă de ani şi ani de zile. Din acest document rezultă pentru Carmen Marcu, medic primar, un venit lunar de 24.165 lei în timp ce medicii specialişti Vasile Isăilă avea 18.412 lei iar Alexandru Bucşă 13.394 lei. Segal susţine că explozia salariului pentru Carmen Marcu a avut loc după efectuarea necropsiei iar în spatele afacerii s-ar afla chiar Vasile Astărăstoaie. A mai constatat Segal că după finalizarea Raportului, medicul legist a Carmen Marcu a fost promovat de către Astărăstoaie la IML Iaşi.
Un alt aspect care l-a nedumerit pe Segal a fost faptul că Rezoluţia emisă de procurorul Aurel Simion, pe lângă faptul că i-a fost înmânată târziu şi numai la presiunile sale, nu prevedea şi calea de atac. Orice Rezoluţie sau Ordonanţă emisă de un procuror are şi căi de atac. În actul emis pentru Avram Segal, într-adevăr, nu este specificată nicio cale de atac dar nici nu s-a făcut precizarea că ar fi definitivă. Segal mai susţine că ar deţine probe cum că firma canadiană care a livrat agentul radioactiv pentru tomograf şi-ar fi schimbat softul în baza căruia se producea agentul radioactiv imediat ce el a început să se intereseze de adevăratele cauze care au provocat moartea Danielei. Mai crede Segal că acest soft a ajuns şi la Astărăstoaie de la IML Iaşi care ar fi acţionat în favoarea firmei canadiene.
L-am, întrebat ce va face în continuare. Mi-a spus că va depune plângere penală împotriva medicilor legişti Carmen Marcu şi Vasile Astărăstoaie pentru că va putea dovedi colaborarea acestora cu firma canadiană în favoarea acesteia, acoperindu-se astfel adevărata cauză a morţii Danielei.
De la reînhumarea Danielei în Cimitirul evreiesc în iunie 2007, Segal a respectat cerinţele religiei ortodoxe în care a trăit soţia sa şi i-a făcut periodic parastase. Ultimul în luna februarie a acestui an.

Opresc aici ancheta despre moartea Danielei Poenariu – Segal până când voi avea informaţii noi. Urmează dezvăluiri despre cine au fost informatorii botoşăneni ai Securităţii care i-au supravegheat permanent pe Avram Segal şi soţia sa Daniela, prin rudele acestora chiar şi după plecarea lor ţară, depunând informări scrise de mână sau relatând ofiţerului de securitate cu care ţineau legătura.
Posed ca dovadă copiile a două dosare aflate în arhiva CNSAS precum şi corespondenţa dintre Securitatea Botoşani cu alte instituţii ale statului comunist prin care erau avertizate să fie atente în contactul cu soţii Segal.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Consiliul National al PNL a decis prin vot ca Iohannis sa fie candidatul PNL la prezidentiale
iar Orban propunerea de premier
Ludovic Orban, catre liberali: Oastea trebuie trezita. Gata cu blaturile!
Fiecare sef de organizatie sa dea cu parul in seful de la PSD
„Nicule, acesta o va păţi mai rău ca noi!”
Ioan Rotundu
Educaţie juridică făcută elevilor de la Şcoala Albeşti
CNCD discuta luni o sesizare a Luju.ro privind eticheta "penali"
folosita de Iohannis si Kovesi. Au fost citate toate partile
Bucurie citită pe chipurile bunicilor de la Căminul Truşeşti
Xi Jinping, a devenit presedinte pe viata.
Rusia: In 2014, Vladimir Putin a ordonat doborarea unui avion despre care se credea ca avea o bomba la bord
Horoscopul zilei de 12.03.2018
Bancul zilei: Arta conversaţşiei
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Viorica Dancila spune ca l-ar cununa pe Liviu Dragnea cu iubita acestuia, care este "o fata deosebita"
Lumea lu' Rotundu: Mprţişoare literare
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 9.03.2018
Ce merite au poziţionat-o pe Doiniţa sub Dragnea
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă