Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
894
De la 07 Ianuarie 2003
123652880

Medical Mission recomandă voluntariatul medical

  • 11 November 2007, 23:00

Activitatea Mediccal Mission a fost posibilă de fiecare dată datorită oamenilor de afaceri de succes care au făcut donaţii caritabile. Pentru ca şi medicii botoşăneni să facă acţiuni de voluntariat, dară să şi dispună de fonduri pentru a le pune la dispoziţia bolnavilor ce provin din familii nevoiaşe ca să primească tratamente gratuite, reprezentantul Medical Mission, Fredy Filip le sugerează oamenilor de afaceri să facă donaţii.
După succesul înregistrat în urma misiunilor pe care le-au avut, cadrele medicale americane din cadrul Medical Mission sunt foarte dornice să se întoarcă la Botoşani. Prezent la Botoşani, reprezentantul Medical Mission, Fredy Flilip, a apreciat implicarea Autorităţii de Sănătate Publică şi oficialităţilor la ultima misiune a echipei medicilor americani. „A fost o misiune de succes ce s-a datorat, în primul rând că s-au creat nişte relaţii de prietenie între doctorii români, personalul medical şi doctorii americani. Unii vin de 6 -7 ani, iar unii deja se cunosc”, a apreciat Fredy Filip.
Acesta a subliniat faptul că medicii americani cu cei români au trecut la un nivel competitiv, reuşind să desfăşoare activităţi comune de voluntariat. Deşi activitatea Medical Mission se bazează în mod special numai pe tratarea copiilor, la Botoşani aceştia au făcut o excepţie consultând şi adulţii. Fredy Filip susţine că în misiunea viitoare din Botoşani vor aduce medicamente pozanu numai pentru copii, ci şi pentru adulţi.
„Medical Mission Fundation este o fundaţie bazată pe tratarea copiilor, în general, cu o excepţie pentru Botoşani. Am făcut această excepţie pentru Botoşani, pentru că ei s-au îndrăgostit de Botoşani şi au tratat şi adulţi”, a declarat Fredy Filip.
Având în vedere faptul că misiunile medicilor americani se bazează pe voluntariat, Fredy Filip a remarcat faptul că la Botoşani acest spirit nu prea există în rândul medicilor. Însă a apreciat faptul că la ultima misiune medicii români au acţionat cot la cot cu cei americani. Astfel, medicii americani au observat faptul că şi pe plan local, la nivelul judeţului Botoşani, a început să existe spiritul de voluntariat.
Fredy Filip a ţinut să sublinieze faptul că acţiunea Medical Mission se bazează în mod special pe donaţii. Aceste donaţii se strâng de la firmele şi asociaţiile care au un succes economic deosebit. Din acest motiv Fredy Filip sugerează şi oamenilor de afaceri botoşăneni să fac donaţii pentru sprijinirea bolnavilor. „Le-aş sugera oamenilor de afaceri din Botoşani să facă donaţii caritabile”, a adăugat Fredy Filip. Autoritatea de Sănătate Publică Botoşani va face o adresă către Medical Mision în care va sublinia dorinţa botoşănenilor de a fi consultaţi în mod gratuit de medicii americani. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Oprişanu zice că n-avem nevoie de medici specialişti
Un sfert din dozele de vaccin s-au epuizat
Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului şi-a deschis filială la Bucecea
Se poate la americani, dar nu şi la noi
Ioan Rotundu
Record la controale şi amenzi înregistrat de OJPC
Primării nu se simt responsabile faţă de necazurile bolnavilor
primarii n-au depus declaraţiile de asigurat la CJAS, iar bolnavii nu primesc adeverinţe
Moartea învăluită în mister a unui botoşănean devenit mason
Conservatorii pornesc o campanie anti infractori din Botoşani
Lozneanu şi-a reînnoit mandatul la şefia PC Botoşani
Ţâbuleac cere controale care să-l înfunde pe Conţac
Ţâbuleac salută promovarea fostului prefect Roman
Bani frumoşi pentru reabilitarea Parcului „Mihai Eminescu”
Flutur vrea un parc de agrement care să deservească zona Moldovei
Miluţ a trimis ajutoarele promise
Prefectul a inaugurat drumul de la Hăneşti
Să ţi se dea cu copita e una, să le dai peste nas e cu totul altceva
Comunicat de presă CJ
Deturnare de fonduri la ICR
Primari care-şi fac geamantanele, primari care rămân (II)
Ruşinea… Măriei
Horoscop
Votaţi-o, că merită!
Program TELE’M Botoşani, luni, 12 noiembrie
Vă oferă un revelion de vis
Mălai moldovenesc cu dovleac
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog