Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1639
De la 07 Ianuarie 2003
108538280

Botoşani/Drăguşeni : Copil în plasament bătut la şcoală de primar

  • directorul şcolii este chiar soţia primarului
  • 11 November 2013, 23:00

La Drăguşeni s-au petrecut multe lucruri neplăcute, unele soldate cu violenţe, primarii fiind direct implicaţi. Despre violenţele fizice în care a fost implicat în mod repetat primarul Neculai Cucu presa locală a tot scris.
Cucu a decedat în toamna anului 2012 iar în 3 februarie 2013, în urma alegerilor, primarul comunei a ajuns social-democratul Eugen Nichita, fost primar şi într-un mandat anterior lui Cucu.
Despre violenţele care s-au consumat în pragul alegerilor şi în ziua când s-a votat privind lupta electorală s-a scris în Jurnalul. Numele actualului primar Eugen Nichita a fost mereu consemnat, el fiind în mijlocul evenimentelor consumate. Iată că săptămâna trecută un fapt extrem de reprobabil s-a consumat chiar într-o sală de clasă din Şcoala Drăguşeni, protagonistul fiind din nou primarul.
Joi, 7 noiembrie, primarul a dat năvală în clasa a VI-a, unde preda profesoara Boaru, şi l-a pocnit pe elevul Florin Gheorghe Incău. Cică pe motiv că acesta ar fi distrus o bancă din curtea şcolii. Colegii lui Florin au asistat înmărmuriţi la cele întâmplate. Cine este Florin Gheorghe Incău?
Este un copil în vârstă de 15 ani, abandonat de părinţi şi dat în plasament de Protecţia Copilului bunicului său din satul Podriga.
În urmă cu doi ani, Florin şi fratele său se aflau pe imaşul satului. Un fulger i-a lovit. Fratele său a murit pe loc iar el a fost salvat. A rămas cu o spaimă de care nu va scăpa toată viaţa şi cu probleme la cap. Oamenii din Podriga spun că este un copil cuminte şi că n-ar face nici un rău. Din cauza problemelor de la fulger, din cauza unei educaţii de familie care i-a lipsit, Florin a rămas repetent de mai multe ori. Fizic, la cei 15 ani ai săi nu arată nici de 10, fiind subdezvoltat, „îchircit” cum s-a exprimat un sătean din Podriga.
Colegii săi spun că Florin a fost bătut nevinovat de primar. Ajuns acasă, copilului i s-a făcut rău. Bunicul său s-a dus la şcoală să afle ce s-a întâmplat. Directorul şcolii, adică soţia primarului şi cu primarul l-au tratat cu dispreţ şi l-au expediat acasă să-şi vadă de treabă cât îi este bine.
Pentru că lui Florin îi era tot mai rău, vineri, 8 noiembrie, bunicul său l-a adus la Botoşani, la Protecţia Copilului. Aici s-a ocupat de el Daniela Sapariuc, care l-a dus la Secţia Pediatrie unde a fost internat în corpul 9, et. 3, pe secţia medicului Mariana Airimiţoaie cu diagnosticul „sindrom cefalagic”.
Ieri, copilul încă se afla în spital. Ciudat este faptul că de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani nu s-a simţit nici o reacţie. Probabil că inspectorul general Mihaela Huncă, pusă în funcţie de PSD, va acoperi cu grijă cazul, primarul Nichita şi soţia sa director de şcoală fiind şi ei vechi membri PSD.
Pentru că acest caz ne-a fost adus la cunoştinţă abia ieri, vom continua investigaţiile jurnalistice până vom descoperi tot ce s-a întâmplat în sala de clasă din Şcoala Drăguşeni şi mai ales vom lua legătura cu primarul Eugen Nichita pentru a-şi prezenta poziţia. Ancheta a fost preluată de Lumea lu’ Rotundu şi va fi realizată în cursul zilei de astăzi.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Superioritatea ginecologului
Gastronomie: Salsa de legume pentru iarnă
Procuror din Caracal, reţinut pentru luare de mită, prins în flagrant primind 6000 de euro
Salariile bugetarilor rămân la nivelul din 2013
majorări de până la 10% doar la profesori debutanţi
Datele meteo indică mase de aer arctic, cu geruri anormale pentru perioada următoare
Meteorologii au realizat o estimare a vremii până pe 24 noiembrie
Consiliul Investitorilor Străini acuză dur guvernul şi ameninţă cu mutarea investiţiilor
Victor Ponta dă cu tifla la criticile Consiliului Investitorilor Străini
nu putem fi El Dorado pentru toată lumea
Sorin Roşca Stănescu s-a dat învins. PNL a hotărât excluderea din parid
Cine sunt cei din spatele afacerii cu cuptoarele
Eldorado lui Ponta
Ioan Rotundu
Mincinosul Ponta prins cu ocaua mică
Ioan Rotundu
Distribuția pe orizontal㠖 soluția pentru o factură scăzută la încălzire
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă