Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13039
De la 07 Ianuarie 2003
120808312

Marea confruntare: Am văzut un Klaus timorat şi un Ponta demagog

  • Ioan Rotundu
  • 11 November 2014, 23:00

Spuneam într-un comentariu anterior că principalele televiziuni naţionale se află sub controlul absolut al lui Ponta. Dădusem ca exemplu postul Tv B1, care imediat după turul I al alegerilor a alunecat discret la început, apoi tot mai vizibil, de partea lui Victor Ponta.
Aseară am urmărit pe Realitatea Tv, moderator Rareş Bogdan, confruntarea dintre Victor Ponta şi Iohannes Klaus. Am rămas surprins că Iohannes a acceptat confruntarea fără să cunoască tematica abordată şi formatul emisiunii, lucruri elementare de stabilit la astfel de emisiuni. Încă de la începutul emisiunii Iohannes a cerut lămuriri despre cum va decurge confruntarea, primind informaţii extrem de sumare.
Cât despre Victor Ponta, acesta a intrat în studio sigur pe el şi şi-a scos din geantă toate documentele de care a considerat că va avea nevoie. Şi, culmea, a avut exact documentele necesare să răspundă la întrebările care i s-au pus, ceea ce mi-a întărit convingerea că a ştiut din timp, spre dezavantajul lui Iohannes, ce întrebări i se va pune.
Pe tot parcursul emisiunii Ponta l-a întrerupt pe Iohannes, rupându-i coerenţa în exprimare, fragmentându-i expunerea ca să nu se înţeleagă prea uşor de către telespectatori ce voia să spună. Moderatorul Rareş l-a admonestat părinteşte pe Ponta că dacă-l mai întrerupe pe Iohannes îi taie microfonul. A fost o atenţionare formală, pentru că Ponta a continuat să-i întrerupă pe Iohannes având tot timpul sonorizare.
În timp ce Iohannes încerca să dea răspunsuri cât mai realiste, Ponta, cu un debit verbal de invidiat şi de Dan Diaconescu, a turuit întruna, minţind cu seninătate, folosindu-se de date cosmetizate, dar într-un mod convingător, ceea ce cred că a prins la telespectatorii fideli Antenei 3.
Din regie li s-au pus de către ziariştii Realitatea Tv opt întrebări. Lavinia Sandru, Ema Zeicescu si Denise Rifai au formulat întrebările. Doar Lavinia Şandru s-a arătat pe faţă părtinitoare cu Ponta. Pe Iohannes l-a întrebat cum poate susţine românii din Chişinău şi Cernăuţi dacă n-a fost niciodată în aceste zone iar lui Ponta i-a cerut să formuleze un mesaj pentru românii din aceste zone.
Când a venit vorba de corupţie, Ponta i-a amintit lui Iohannes că în PNL sunt cei cu probleme faţă de lege, deşi ştie ţara întreagă că PSD-ul este umbrela corupţilor şi are cei mai mulţi arestaţi şi condamnaţi. Hoţul a strigat cât l-a ţinut gura să fie prinşi hoţii, dar cei din PNL. Mult mai vocal, Ponta l-a dominat pe Iohannes şi a ocolit un răspuns direct de ce parlamentarii PSD nu au votat ridicarea imunităţii membrilor PSD suspectaţi de corupţie, sărind un răspuns clar legat de ridicarea imunităţii parlamentare privind răspunderea pentru faptele penale comise.
Dominat vocal, Iohannes nu l-a mai întrebat ce are de gând PSD-ul legat de proiectul Legii de amnistie şi graţiere pe care-l ţine la sertar ca să-l scoată la momentul potrivit deşi o astfel de întrebare l-ar fi pus pe Ponta într-o mare dificultate.
Mult prea uşor s-a trecut peste capitolul impozite şi taxe şi cel de politică externă, semn că nici moderatorul, nici ceilalţi ziarişti nu sunt buni cunoscători ai politicii externe promovată de România în momentul de faţă.
S-a văzut de la distanţă că lui Iohanes i s-a întins o cursă, cei de la Realitatea Tv fiind vizibili părtinitori cu Ponta. Dar marea surpriză avea să vină la urmă, când moderatorul Rareş Bogdan i-a mulţumit lui Iohannes pentru prezenţă iar pe Ponta l-a anunţat că mai rămâne pentru a se continua emisiunea.
Bietul Iohannes a încercat să se opună continuării emisiunii doar numai cu Ponta, dar moderatorul a rămas ferm pe poziţia sa. Mult mai diplomat decât moderatorul a fost Ponta, care din proprie iniţiativă a renunţat să mai continue emisiunea şi a plecat.
În confruntarea de aseară am văzut un Iohannes timorat şi un Ponta demagog cum îl ştim. Personal cred că cel dezavantajat a fost Iohannes.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Operaţie estetică
Chişc ă de porc cu jumări
Horoscopul zilei
Episcopul Maramuresului: Votati-l pe al nostru!
Trebuie sa fie crestin, sa fie ortodox, sa se inchine, sa faca Sfanta Cruce
Klaus Iohannis despre confruntarea cu Victor Ponta: Pot sa va garantez ca va exista o dezbatere
Preotii ortodocsi se implica deschis in campanie in favoarea lui Ponta
cer Patriarhiei Bisericii Ortodoxe si consiliului de conducere sa formuleze o opinie
Nicolae Robu, primarul Timisoarei, despre minivacanta pentru studenti de alegeri
Este rusinos ca la 25 de ani de la Revolutie sa asistam la reeditarea uneia din masurile luate de Ceausescu
Cinci zile pina la alegeri. A aparut lebada neagra?
Guvernul Ponta le-a promis sindicatelor din educatie mariri de salarii in 2015 si 2016 si o noua lege a educatiei
cu o saptamana inaintea alegerilor: Acord semnat de premier si 8 ministri cu sindicatele
Ponta fuge gâfâind, Klaus sprinten să-l ajungă
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis, despre gainile aruncate in curtea PNL
Un simbol foare vechi, folosit de nazisti. Este o amenintare directa cu moartea
Sforile trase la Botoşani de Don Juan Bănicioiu
Ioan Rotundu
Scandalul stenogramelor de partid: DNA s-a autosesizat si il cerceteaza pe Mircea Govor, seful PSD Satu Mare
dupa aparitia inregistrarilor din sedinta in care ii ameninta pe primari, directorii de scoli si de institutii deconcentrate
Comunicat de presă ACL
PSD folosește metodele înaintașilor bolșevici
ACL Botoșani: Un atac fără precedent (P)
Botoşani: Bănicioiu a promis condiții mai umane pentru bebelușii dorohoienilor
FMI cere Romaniei sa nu puna in pericol progresele din ultimii ani
Klaus Iohannis, dupa dezbaterea de la Realitatea TV
Eu sunt un om al regulilor, al bunului simt, stiu sa ascult si sa imi respect interlocutorul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă