Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6607
De la 07 Ianuarie 2003
112796833

Botoşani; Un nou cuc marca Portariuc adăugat cucurilor anterioare

  • 11 November 2015, 23:00

Primarul social-democrat Ovidiu Portariuc a anunţat recent că va construi în zona Pacea, sub buza cimitirului, o zonă de agrement pe care a intitulat-o Parc Aventura.
Parcul va fi unul de divertisment şi ca cuprinde activităţi de paintball, airsoft, labirint natural, terase de căţărare pe sisteme de cablu şi tiroliene.
Având în vedere amplasamentul, morţii din cimitir se vor putea distra şi ei că-i prea multă plictiseală şi prea ternă atmosfera de prin morminte şi cavouri.
Toată distracţia, spune primarul Portariuc, va costa vreo opt milioane de lei şi aşteaptă deschiderea finanţării ca în primăvară să înceapă lucrările. Nu ştiu câţi dintre botoşăneni sunt dispuşi să-l creadă dar eu unul nu aş da nici un firfiric ruginit pe spusele lui Portariuc. În cei trei ani şi ceva de când este primarul Botoşaniului ne-a oferit atâtea cucuri, ca să nu le spun gogoşi electorale pentru că-i prea demodată expresia, că nu-l mai poate crede nici noul născut de la Maternitate.
Acum vreo doi ani ne-a promis tren de mare viteză Suceava – Botoşani şi chiar s-a lăudat cu această viitoare realizare la un simpozion ţinut la Bucureşti de i s-a dus vestea în ţară şi fraierii din presă, ca să nu-i numesc guguştiucii lui Cristoiu că şi această expresie s-a demodat, i-au adus elogii şi l-au considerat cel mai întreprinzător primar din România.
Odată cu trenul ne-a promis şi un mega-stadion la Dumbrăveni, cu o capacitate de vreo 50 mii de locuri. Când au auzit vădanele din ,Dumbrăveni, vorbesc serios, şi-au comandat rochii noi şi s-au abonat la saloane de înfrumuseţare nutrind gândul că va da norocul peste ele cu vreun fotbalist analfabet şi prost bâtă dar cu multe mii de euro la teşcherea.
Timpul s-a scurs iar botoşănenii cu memoria socială scurtă au uitat de aceste cucuri. O contribuţie la uitare şi-au adus-o şi şi-o aduc site-urile de ştiri aflate în solda PSD care nu pomenesc nimic despre aceste minciuni care l-ar face gelos şi pe baronul Munchhen pentru că li s-ar tăia stipendia.
Mai în vară acelaşi primar s-a cocoşat că până în septembrie va începe lucrările la un spital municipal atât de modern că va face Botoşaniul celebru în întreaga ţară. A trecut luna septembrie, a venit şi noiembrie iar Portariuc n-a mai pomenit nimic de acest spital, semn că deja l-a trecut la categoria „cucuri pentru fraieri”.
Omul acesta n-a reuşit în trei ani şi ceva de mandat să finalizeze vreo investiţie lăsată moştenire de Cătălin Flutur dar ne ameţeşte de cap cu fel de fel de investiţii care se pot regăsi doar în imaginaţia sa de tip maladiv.
Când nu ne oferă cucuri, face apel la ceilalţi politicieni pentru „Pace politică pentru dezvoltarea municipiului Botoşani 3015 – 2025”. El n-a fost în stare să dezvolte municipiul în trei ani, dimpotrivă l-a transformat într-un peisaj selenar şi ne explică că este preocupat de viitori 10 ani de acum înainte.
În primul rând că nimeni nu i-a declarat război ca să ceară pace. În al doilea rând el se luptă cu sine însuşi, cu incompetenţa sa managerială, cu incapacitatea de a înţelege importanţa funcţiei deţinută şi cu spiritul de aventurier de cartier ce-l domină.
Dar pentru că mai are şapte luni de mandat, încă ne mai poate oferi o serie de cucuri pentru că imaginaţia sa este extrem de bogată. Eu nu l-aş trimite la ferma de vaci a lui taică-său cum îl trimite uneori Rotundu, mai ales că ferma a fost vândută, dar i-aş recomanda să se apuce de scris literatură science fiction. Ar putea face carieră.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Un hoibby riscant
Reţeta zilei: Ardei capia pentru ciorbiţe şi tocăniţe
Horoscopul zilei de 12.11.2015
S-a dus cultura "Willkommen". Germania aplica din nou Acordul de la Dublin pentru refugiatii sirieni
Decizie istorica la nivel european
Dupa divort, tatii sunt egali cu mamele in privinta copiilor. Cristi Danilet: Sa nu uitam ca sotul divorteaza de sotie, nu si de copil
Noul guvern ar putea lua masuri de compensare a daunelor relaxarii fiscale
Avioanele rusesti au lovit 277 de tinte in Siria in doua zile, SUA 11 intr-o zi
Deputatii au votat infiintarea Agentiei de Administrare a Bunurilor Sechestrate, sub un nou nume
Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate
Alina Gorghiu: Am votat majorarea salariilor bugetarilor, asteptam de la noul Guvern un studiu de impact
Dragi manifestanti, PSD tocmai v-a facut un cadou de despartire: va mai ia niste bani din buzunar
In Parlament, ca la mineriada
sindicalistii au facut scandal si au sustinut vehement cresterea salariilor bugetarilor cu 10%. Rovana Plumb - Va multumim pentru tot ceea ce faceti pentru noi
Amendamentul PSD privind cresterea salariilor bugetarilor cu 10%, adoptat cu un vot covarsitor de deputatii din toate partidele
Aplauze in plen
De acum avem şi o „miercurea neagră”
Ioan Rotundu
Prin furcile caudine ale incompetenţei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă