Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
165
De la 07 Ianuarie 2003
123658911

Editorial

De cer ar trebui votaţi cei care-l susţin pe Cioloş

  • Ioan Rotundu
  • 11 November 2016, 23:00

Ieri am încercat să creionez motivele pentru care nu aş vota la alegerile parlamentare cu candidaţii PSD-ului sau cu cei ai aliaţilor săi. În comentariul de faţă am să încerc să motivez de ce ar trebui votaţi candidaţii unui partid de dreapta. La Botoşani, pe lista PNL avem deschizător de listă la Senat pe actualul senator Costel Şoptică, cercetat penal în două dosare pentru afacerile derulate prin firmele sale pe banii publici fără a fi respectate obligaţiile contractuale sau îndeplinite în mod defectuos. De asemenea, Şoptică este cunoscut ca un evazionist fiscal de calibru, firmele sale în momentul în care acumulau datorii fiscale erau declarate în insolvenţă şi înfiinţate altele, fără ca obligaţiile fiscale către stat să mai fie plătite fie şi cu întârziere.
Îl urmează actualul senator Viorel Grigoraş, şi el cu probleme de ordin penal, având în lucru un dosar pentru înşelăciune a Ministerului Muncii cu vreo 7 mili8uarde lei vechi.
La Camera Deputaţilor, pe primele două locuri se află candidaţi care, cel puţin până în momentul de faţă, n-au intrat în conflict cu legea penală dar pe locul 3, considerat posibil eligibil, se fală actualul deputat Verginel Gireadă, condamnat pentru acte de corupţie la 2 ani închisoare cu suspendare în aprilie 2012.
Punând în oglindă candidaţii PNL Botoşani cu cei ai PSD constatăm, că cei ai PSD sunt în avantaj. Numai că, aşa cum am arătat de ce nu trebuie votaţi candidaţii PSD-ului voi încerca să demonstrez de ce trebuie votaţi cei ai PNL.
PNL este susţinătorul premierului actual Dacian Cioloş care a demonstrat în aproape nun an de zile de când este la guvernare că se poate şi în România guverna fără ca banii publici să fie furaţi. Atunci când un ministru a fost găsit în neregulă, premierul l-a eliminat imediat din Guvern şi nu a căutat să eludeze legea sau să-l apere public aşa cum a făcut Victor Ponta cu miniştrii săi penalişti, plagiatori şi incompetenţi.
Dacian Cioloş n-a promovat OUG-uri pe uşa din dos pentru a favoriza categorii sociale sau clientela de partid, n-a emis HG-uri prin care să creeze noi agenţii guvernamentale sau companii de stat pentru a oferi funcţii de şef cum a procedat Ponta cu cei din PSD ..
S-a comportat cu demnitate în relaţiile externe reparând substanţial imaginea României în plan extern care se degradase accentuat sun premierul Victor Ponta. Însuşi Dacian Cioloş este perceput ca un politician de forţă europeană, a demonstrat competenţă cât a fost comisar european pe probleme de Agricultură, fiind apreciat de conducerile tuturor statelor membre UE.
Cioloş a dovedit echilibru şi responsabilitate în gestionarea bugetului ţării şi n-a împărţit bani în teritoriu pe criteriu politic de partid aşa cum au făcut toţi premierii postdecembrişti.
Are în lucru legi menite să reformeze administraţia publică centrală şi locală, sistemul de educaţie şi sănătate ca să oprească scurgerea de bani de la buget numai pentru a păstra scheme încărcate la instituţiile statului ca să nu fie daţi afară angajaţii impuşi de partidele care ne-au guvernat. Liderii PSD, ALDE, PRU, liderii de sindicat au sărit ca arşi când au aflat ce pregăteşte Cioloş şi caută să-l discrediteze cu orice preţ.
Sunt convins că de va continua să fie premierul României, în următorii patru ani faţa României acasă şi în lume se va schimba radical, economia va fi aşezată pe temelii solide şi va deveni mai puţin vulnerabilă la crizele financiar-economice externe aşa cum s-a întâmplat în 2010 sub Guvernul Boc.
Prin reformele gândite Cioloş va determina clasa politică să se reformeze şi ea, să elimine din partid membrii cu probleme legislative, oportuniştii şi demagogii şi să devină mult mai responsabile atunci când îşi propun să guverneze ţara.
Avem nevoie de un premier ca Dacian Cioloş măcar patru ani de acum înainte ca să rupem tradiţia guvernării postdecembriste păguboasă ţării şi să obligăm politicienii să-şi schimbe atitudinea faţă de problemele ţării din una iresponsabilă şi de jaf în una responsabilă.
Cioloş ştie că a crea noi locuri de muncă este o măsură prioritară a ţării motiv pentru care va aloca sume importante pentru investiţii şi va încuraja investiţiile private, în mod special în agricultură unde suntem deficitari cu producţia care nu acoperă nevoile de consum şi recurgem la importuri consumatoare de valută forte secătuind rezerva valutară a ţării.
Cred că am enumerat suficiente motive ca să trecem cu vederea balastul uman de pe lista de candidaţi a PNL, în cazul de faţă cea de la Botoşani, şi să votăm cu PNL pentru a-i croi drum lui Cioloş pentru un nou mandat de premier. Nu avem dreptul să sacrificăm viitorul ţării numai pentru că pe lista acestui partid sunt şi doi penalişti: Gireadă la Botoşani şi Dobe la Galaţi, secondaţi de alţi câţiva candidaţi controversaţi în privinţa cinstei.
Cine consideră că nu poate vota cu PNL din motive de el ştiute îşi pot orienta votul spre Uniunea Salvaţi România fondată de Dan Nicuşor care s-a declarat susţinător al actualului premier pentru un nou mandat.
Mai există şi PMP. Cât o fi de ticălos Traian Băsescu nu cred că se va combina cu PSD-ul. Dragnea şi Ponta i-au fost în două rânduri ciocli la funcţia de preşedinte al României iar dacă a scăpat neîngropat o datorează românilor cu gândire de dreapta, cei de stânga înjurându-l şi acum.
Dacă aceste trei partide vor primi votul românilor cu gândire de dreapta şi a celor care până acum n-au mers la vot pe motiv că n-au avut cu cine vota, cu alăturarea oportunistului UDMR se poate crea o majoritate parlamentară care să-l impună din nou premier pe Dacian Cioloş.
Alegerile din 11 decembrie sunt cruciale pentru viitorul României, motiv pentru tinerii, indecişii şi cei care au copii şi rudele la muncă în străinătate să voteze cu cei care-l susţin pe Cioloş.
Cioloş îi va pune pe români la muncă, reformând şi sistemul de acordare a protecţiei sociale şi va întări sistemul de pensii care deja este în prag de faliment din cauza recentei majorări a punctului votată de PSD fără ca să existe şi banii necesari. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Potenţa românului
Horoscopul zilei de 12.11.2016
„Avocatul diavolului” şi apărătorii păcătosului Teodosie
Ioan Rotundu
Romanii Vlad Capusan si Zsolt Torok, primii alpinisti ajunsi pe varful himalayan Peak 5:
Vom putea sa ii dam nume si va fi unul romanesc
Un analist politic din Rusia afirma, pentru Moskovsky Komsomolets, ca Vladimir Putin ar putea sa se retraga,
din cauza unor probleme de sanatate / Stirea a fost stearsa in cateva ore
S.U.A.: Liber la cultivarea a doua soiuri de cartofi MG - webPR
China: Vanzarile au atins un record de peste 17 miliarde dolari in cea mai mare zi de cumparaturi online
Comisia Europeana: Romania va sari peste plafonul de deficit de 3%, in 2017,
din cauza cresterii salariilor bugetarilor si a reducerii unor taxe. Initiativele legislative din mediul electoral, cel mai mare risc
Dacian Ciolos a cerut ANPC sa faca un control la Ryanair
dupa ce nu a putut plati in lei produse vandute in avion
Fostul premier moldovean Vlad Filat ramane in inchisoare,
Curtea de Apel Chisinau mentine decizia primei instante de 9 ani de inchisoare
Cod portocaliu de ninsori si viscol in nordul Moldovei si in Carpatii
Meridionali, cod galben in restul tarii
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog