Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29325
De la 07 Ianuarie 2003
108618149

Botoşani: Florin Ghiorgfhiţă n-a făcut decât să spună adevărulărul

  • Ioan Rotundu
  • 11 October 2013, 23:00

Dezbaterea de joi seară de pe Tele’M Botoşani, cu Florin Ghiorghiţă în calitate de invitat, a incitat din nou comunitatea botoşăneană. M-am aşteptat şi la reproşul că în comentariile mele l-am vizat pe primarul Ovidiu Portariuc şi l-am crezut pe fostul viceprimar Florin Ghiorghiţă, care a fost la rândul lui un afacerist poe banii Primăriei Botoşani. Iar un astfel de reproş l-am primit de la mai mulţi susţinători ai primarului Portariuc. Mi-am făcut un obicei de a nu mai polemiza pe stradă cu diverse persoane care, oricum, sunt înregimentate politic şi nu vor să vadă adevărul.
Nu am fost şi nu sunt fan Florin Ghiorghiţă, cum nu am fost şi nu sunt fan Florin Ţurcanu. Dar atunci când aceşti doi politicieni, mult mai abili şi mai pricepuţi la politică decât Ovidiu Portariuc, au avut dreptate în afirmaţiile lor a trebuit să fiu de partea adevărului. În perioada cât USL se afla în opoziţie iar eu criticam Alianţa pentru minciunile pe care le susţinea public eram acuzat de unii cititori ai Jurnalului că sunt plătit de PDL ca să discreditez Alianţa.
Acum, cei care mă acuzau că sunt în solda PDL îmi dau dreptate şi regretă că nu m-au crezut. În schimb au apărut alţi acuzatori care susţin că sunt plătit de PDL ca să-l denigrez pe primarul Ovidiu Portariuc, de parcă primarul nu este lider al USL (de frunte al PSD) şi n-a minţit cot las cot cu toţi cei din USL care în opoziţie ne promiteau marea cu sarea iar acum ne ţin numai în impozite şi taxe majorate sau introducerea altora noi.
Şi când USL era în opoziţie şi PDL la putere, şi acum când USL este la putere şi PDL în opoziţie nu comentez decât acele acţiuni ale puterii şi opoziţiei care sunt dăunătoare nouă.
Nu pot să stau cu braţele încrucişate şi să ascult minciunile lui Ponta şi s㒠asist şla neputinţa actualei opoziţii care nu ne apără interesele şi nu sancţionează virulent derapajele Guvernului Ponta.
Nu puteam joi seară să-l contrazic pe Florin Ghiorghiţă, fost viceprimar şi actual consilier municipal, când a venit cu documente din care reieşea clar cum social-democratul Mihai Tincu a primit cadou de la fostul primar PSD Florin Egner un teren pe o sumă simbolică, Primăria Botoşani fiind păgubită cu peste o sută mii de euro. Iar acum Mihai Tincu este sfătuitorul primarului Portariuc.
Cum puteam să-l contrazic pe Ghiorghiţă când a demonstrat că Portariuc este prizonierul unei grupări mafiote, că amanta unui mare mafiot botoşănean este consiliera personală a primarului iar mafiotul se plimbă prin Primăria Botoşani ca la elo acasă, în timp ce cetăţeanul de rând stă umil l poartă să afle dacă portarul îl va lăsa în instituţie sau nu.
N-aveam cum să-l contrazic per Ghiorghiţă când a afirmat că Portariuc introduce pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Local proiecte de hotărâri care conduc la comiterea unor abuzuri şi ilegalităţi, iar dacă ar fi votate consilierii municipali ar devenit părtaşi la abuzurile şi ilegalităţile primarului. Când consilierii au descoperit măgăriile primarului, acesta a retras proiectele de pe ordinea de zi. Dar dacă erau votate consilierii deveneau părtaşi la afacerile oneroase ale primarului.
Ghiorghiţă deţine dovezi că pe seama Festivalului verii primarul Portariuc a realizat speculaţii financiare în interes personal, motiv pentru care a depus o plângere penală împotriva acestuia.
Toate acestea şi altele sunt adevăruri evidente şi nu puteam să nu ţin cont de ele. Incontestabil că Florin Ghiorghiţă n-a fost cheie de biserică cât a fost viceprimar dar în dezbatere s-au adus subiecte actuale şi nu ale trecutului. Ar fi fost nefiresc să discutăm despre trecut, când viaţa noastră este zilnic afectată negativ de deciziile prezentului primar. Trecutul aparţine istoriei şi nu avem cum să-l mai modificăm. Dar prezentul poate fi limitat în efectele sale negative prin a lua atitudine, prin a-l trage de mânecă pe primar, prin a-i stopa şirul deja prea lung de ilegalităţi şi abuzuri.
Cred că a te face că nu observi încotro se îndreaptă lucrurile, de unde vine răul şi a întoarce spatele adevărului numai de dragul simpatiilor sau antipatiilor politice este răul cel mai mare, este o trăsătură negativă a noastră care vine din adâncul istoriei, este o mentalitate păgubitoare şi eu nu vreau să aparţin acestei categorii de români în principal şi de botoşăneni în secundar. Este crezul meu!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Reproşuri în Ajunul Crăciunului
Gastronomie: Varza murata in stil coreean
Legea privind interdicţia fracturării hidraulice este constituţională
Finul Falcă vrea să ia locul naşului Băsescu
România şi Portugalia au semnat contractul de achiziţie a 12 avioane F-16
Ministrul Justiţiei a retras candidaturile controversate pentru şefia secţiei din DNA şi a făcut alte propuneri
Portariuc, un plagiator de caractere
Ioan Rotundu
Week-end-ul acesta la Uvertura Mall
Filmele săptămânii la Mall Uvertura Botoşani
Târg la de antichităţi la Uvertura Mall Botoşani
I.S.U. Botoşani vizitat de zeci de copii şi adulţi
Incendiu din neglijenţă
Furaje incendiate din joacă de un copil
Furaje aprinse de un fumător neglijent
Ce ascunde ştirea dezminţită de Natalia Gherman?
Zeci de preoţi şi protestatari au blocat la Chişinău accesul deputaţilor în Parlament
Adaptarea contractelor de vânzare la era consumerismului
garanţia de bună funcţionare a produselor
Taxaţi veniturile mari, ţintiţi multinaţionalele
Uniforma şcolară obligatorie în învăţământul preuniversitar
Lista materiilor la care elevii susţin teze în acest an şcolar
Tezele din semestrul I se susţin până pe 20 decembrie
Site-urile sunt responsabile legal pentru comentariile postate de utilizatori
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă