Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
33030
De la 07 Ianuarie 2003
108569671

Demiterea lui Diaconu

  • ca o „recompens㔠pentru salariul de 8000 lei/lună, Diaconu a mărit pierderile societăţii
  • 11 September 2008, 23:00

Într-o atmosferă de revoltă neregizată, ieri, în conferinţa lor de partid, social-democraţii au cerut demiterea lui Ion Diaconu din funcţia de manager al Societăţii Termica. În dorinţa lor de a reţine atenţia presei, prin solicitarea demiterii, n-au mai precizat şi cine ar trebui să ia această măsură: primarul Cătălin Flutur, CLM Botoşani sau CA al AGA Termica.
În susţinerea cerinţei lor de demitere, Liviu Conţac, candidatul PSD la parlamentare pe Colegiul Botoşani Est, a împărţit celor prezenţi din partea mediei locale un set de documente din care reiese dezastrul financiar în care se află societatea Termica în momentul de faţă.
În anul 2004, când încă directorul general Termicii era social-democratul ing. Florin Petrariu, societatea a înregistrat un profit brut în sumă de 141,4 miliarde lei. La 31 decembrie 2007, cu pedelistul Ion Diaconu manager general, societatea înregistrează o pierdere de 16, 1 miliarde lei. Degradarea financiară a Termicii a început cu anul 2005 şi s-a accentuat an de an. În 2006 pierderea a fost de 10,5 miliarde lei iar în 2005 de 8,4 miliarde. Managerul general, cei din Consiliul de Administraţie n-au luat măsuri de dimensionare a personalului în raport de necesarul real, continuând să se menţină angajaţi fel de fel de persoane protejate de către şefi din primărie sau din rândul consilierilor municipali.
Mai poza
Mai mult, în loc ca pierderile înregistrate să-l determine pe managerul general să ia măsuri severe de reducere a cheltuielilor salariale, acesta a acceptat majorări nejustificate prin productivitatea muncii şi veniturile din producţie. Aşa s-a ajuns ca în 2008 cheltuielile cu salarii să se ridice la suma de 123 miliarde lei vechi. Iar salarul lui Ion Diaconu, ca şi manager general, costă Termica 965 milioane lei vechi pe întreg anul 2008.
Ca să avem o imagine a dezastrului economic, a colapsului financiar în care se află societatea Termica, ne folosim de o cifră consemnată în Raportul auditoriului independent, întocmit de către auditoriul financiar „Expert-Audit” SA Iaşi şi înregistrat la Termica sub nr. 7383%14.04.2008.
Potrivit acestui raport, societatea Termica a ajuns în situaţia de a avea capital propriu negativ în sumă de 13, 2 miliarde lei vechi. Mai pe înţeles, dacă mâine societatea este lichidată, cei care au de primit bani de la Termica vor rămâne păgubiţi cu această sumă, neavând de unde o recupera. Să mai adăugăm că activele societăţii în imobiliare este ori ipotecat la bancă ori aflat sun sechestrul ANAF – AFPCM.
Rămâne de văzut dacă agitaţia social-democraţilor va fi luată în seamă de către consilierii municipali şi membrii AGA ai societăţii Termica, iar managerul general Ion Diaconu va fi demis. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariul comentariilor (CLXXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Reglementări privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase
S-a lansat primul manual de istorie a comunismului din Romania
La aniversarea Diktatului, EMI cere autonomia zonelor în care trăiesc maghiari
Drame în viaţa unor tineri arestaţi pe nedrept, fiind acuzaţi de un viol inexistent
Gabi Jugaru nu mai face farse
Ilegalitatea taxei pe apa de ploaie
Drumuri şi spaţii verzi igienizate la început de an şcolar
Centrul de zi, pentru copiii cu probleme, în clădirea fostului CAP
Program Tele'M Botoşani vineri, 12 septembrie
Horoscop
Profesorul umilit… logic de student
Păcatul originar al Monei Muscă
Conţac se pregăteşte de guvernare
Ruga social-democraţilor către prof. Dănuţă
Record de datorie la… apă
Oprişanu râvneşte să vadă America
Apa Grup nu vrea să plătească amenda
Benzina la control!
Oroşanu se dă la directoarea Curelariu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă