Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
32809
De la 07 Ianuarie 2003
108621633

Quo vadis IJP Botoşani, comisar şef Mihai Bunduc?

  • Ioan Rotundu
  • 11 September 2015, 23:00

Înlăturarea de la comanda Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani a comisarului şef Cristian Cucoreanu şi aducerea în loc a comisarului Mihai Bunduc (foto) a dus la o serie de schimbări în structurile operative ale instituţiei, schimbări care nu par a fi în interesul îmbunătăţirii activităţii.
Inspectorul Mihai Cliveţ a fost schimbat de Cucoreanu din funcţia de şef al Secţiei de Poliţie Rurală Flămânzi în urma dezvăluirilor făcute de Jurnalul şi a emisiunii televizate Lumea lu’ Rotundu prin care s-a demonstrat implicarea acestuia într-o serie de acte de corupţie şi comiterea unor abuzuri de putere asupra subalternilor. Cliveţ a fost sancţionat disciplinar prin retrogradare în funcţie şi trimis di la Poliţia Hlipiceni.
Actualul şef al IJP, comisarul Mihai Bunduc, l-a readus în cadrul IJP Botoşani şi pus pe post de ofiţer cu cercetarea penală. Cu mai multe dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată în care Cliveţ are calitatea de inculpat, iată că este pus de Bunduc să-i cerceteze pe alţii. Curioasă decizie, nu?!
Comisarul Dumitru Aioanei conduce Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice deşi a fost unul dintre poliţiştii acuzaţi că a fost implicat în marea evaziune cu alcool patronată de fostul ofiţer Petrică Muraraşu, evaziune cu tentacule la nivel de IGP Bucureşti.
Un interlop de la Vorniceni, pe numele de Ionel Epure, prins de către cei din Serviciul lui Aioanei cu contrabandă de ţigări, alcool şi înşelăciune la APIA prin încasare ilegală de subvenţie pentru creşterea de animale, n-a păţit nimic. Interlopul s-a lăudat prin Vorniceni că a rezolvat totul cu şeful celor care l-au prins, adică cu Aioanei.
Recent, comisarul Aioanei a fost descoperit de Agenţia Naţională de Integritate că nu poate justifica o avere de peste 8 miliarde lei vechi. Unii colegi ai săi, după aflarea veştii, au declarat că acesta-i doar mărunţişul.
Şi în plan moral, mai ales familial, Aioanei nu stă strălucit el părăsindu-şi prima soţie pentru a se căsători cu secretara omului de afaceri Tonino, căsătorie suspectată de a fi un fel de cârdăşie mafiotă.
Promovarea fără îndeplinirea condiţiilor legale a inspectorului Cristian Şuhan, promovare aprobată de Cucoreanu şi care i-a adus acestuia pierderea şefiei, s-a făcut şi cu ştiinţa lui Aioanei. Cu toate aceste pete în cariera profesională Aioanei este considerat de actualul şef al IJP un colaborator de bază. De ce oare?
La Vornicei s-a dovedit că poliţiştii locali au pactizat cu interlopii şi hoţii din comună. Comisarul Bunduc a trimis o comisie de control. Deşi ştie toată comuna de cârdăşia dintre poliţistul şef Ionuţ Afrăsinei şi adjunctul acestuia Claudiu Zahariuc cu interlopul Ionel Epure, numai comisia de control trimisă de Bunduc la Vorniceni n-a aflat nimic. Cei doi poliţişti mai sunt suspectaţi de săteni că au acoperit o crimă.
Toate aceste acuzaţii nu l-au impresionat pe şeful Bunduc care a decis ca agentul şef de poliţie Ionuţ Afrăsinei să fie transferat la Poliţia Havârna iar agentul Claudiu Zahariuc, prieten de casă al interlopului Epure, să rămână în continuare la Vorniceni. Oamenii din comună au rămas sideraţi de o astfel de decizie, nu şi comisarul Bunduc care a luat-o.
Să fie mai puternică relaţia inrelopului Epure cu şeful Aioanei, cum s-a lăudat în sat, decât respectul faţă de lege şi contribuabili? Numai şeful Mihai Bunduc cunoaşte adevărul acestor încurcate căi ale corupţiei. Motiv pentru care îmi permit să-l întreb public pe acest comisar şef: Quo vadis, IJP Botoşani, domnule comisar şef Mihai Bunduc?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 12.09.2015
Bancul zilei: Arma răzbunării
Reţeta zilei: Zaczsca casei
Un nou termen in procesul intentat de Laura Codruta Kovesi postului de televiziune Antena 3
Ecaterina Andronescu si Alexandru Athanasiu, urmariti penal pentru coruptie
Cum si-a mintit Ponta cainele
ANI a gasit in conturile din Israel ale lui Radu Mazare 779.057 de euro nedeclarati
Moş Teacă şi „Interesul naţional”
Ioan Rotundu
Maşină distrusă într-un incendiu
Păgubiţi de neglijenţă
167 de ani de la sacrificiul eroilor pompieri din Dealul Spirii
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă