Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
43846
De la 07 Ianuarie 2003
111219174

Politica gunoaielor patronată de „gunoaiele” din PSD

  • Ioan Rotundu
  • 11 September 2017, 23:00

Cum am arătat în reportajul meu de ieri referitor la gunoaiele aruncate la marginea satului Cândeştiul Rusesc, România se află sub procedura de infringement a Comisiei Europene pe problema reciclării deşeurilor.
Practic, guvernele din România, de când ţara a intrat în Uniunea Europeană, n-au transpus în legislaţia naţională normele europene referitoare la colectarea, depozitarea şi valorificarea deşeurilor menajere şi nici n-a organizat infrastructura necesară.
Afirmam în material că din 2012, de când România este guvernată de PSD, întreg acest domeniu de activitate de primă importanţă în Uniunea Europeană a fost politizat. Începând nu primarii PSD-ului şi până la ministrul Mediului, toate acţiunile în acest domeniu sunt strict controlate politic şi valorificate de PSD în scop electoral, lucru observat şi de către comisarul de specialitate din cadrul Comisiei Europene care a declanşat procedura de infringement.
Ca să înţeleagă toată suflarea românească generatoare de gunoi menajer, procedura de infringement este premergătoare aplicării de sancţiuni. Practic, România a primit un termen de conformare, după care, dacă nu s-a conformat va plăti zilnic către Comisia Europeană o amendă în sumă de mai multe milioane de euro. Asta ne-ar mai lipsi, să muncim ca să plătim amenzi uriaşe pentru că Guvernul PSD, din motive politice şi electorale, nu vrea să se alinieze normelor europene de Mediu. Nu suntem singurii din UE care nu ne-am aliniat în totalitate acestor norme dar suntem ultimii în aplicarea lor.
Iată cum se desfăşoară această politică de mediu la Botoşani. Începând cu luna iulie 2016, groapa de pozade gunoi a oraşului Săveni a fost închisă şi urma să fie supusă unei proceduri de dezafectare pentru a se proteja mediul înconjurător.
Primarul PSD Relu Târzioru a luat târziu această măsură, aflându-se sub protecţia comisarului şef de la Garda de Mediu, Răzvan Rotaru, acum deputat PSD.
Am scris despre situaţia gropii de gunoi de la Săveni, primarul declarând atunci că prin închiderea acesteia s-a conformat dispoziţiilor normelor europene. Numai că una a declarat primarul şi cu totul alt fel s-a derulat ulterior activitatea.
În primăvară, comisarul de la Garda de Mediu, Liliana Popovici, a constatat că la groapa de gunoi a oraşului Săveni, închisă, continuă depozitarea gunoaielor. A aplicat o amendă de 40 mii lei Oraşului Săveni, ca persoană juridică administrativă, amenda urmând a fi plătită din bugetul primăriei şi recuperată de la persoanele vinovate.
Primarul Relu Târzioru, conform unor surse din PSD confirmate de către surse din Garda de Mediu, a cerut conducerii PSD Botoşani ca Lilianei Popovici să i se desfacă contractul de muncă. Deocamdată, Liliana Popovici este în concediu, dar când va reveni la muncă s-ar putea să aibă o mare surpriză nu tocmai plăcută. Misiunea de a o trimite pe Popovici „la plimbare” ar fi primit-o Cristina Kashyap, cea care deţine interimarul şefiei Gărzii de Mediu Botoşani şi care tot dă examene de titularizare pe post dar numai că nu reuşeşte să le ia.
Cristina Kashyap este o talibană a PSD-ului şi a fost adusă special de la Agenţia de Mediu Botoşani pozapentru a prelua şefia Gărzii de Mediu în locul lui Răzvan Rotaru, ajuns deputat PSD. Căsătorită cu indianul de la Forma Botoşani, ea mai este poreclită şi „indiana”. Numai că „indiana” noastră nu prea are ţinere de minte în plan profesional şi se întoarce de la examenele de titularizare cum s-a dus. Ieri, am trecut pe la groapa de gunoi din Săven (foto 2)i. Nu era ţipenie de om. O geacă reflectorizantă atârna într-o clanţă de container-dormitor. Plouase cu ceva timp înainte iar urmele proaspete de maşină (foto 3) indicau că se continuă depozitarea gunoiului, cu toată interdicţia impusă.
N-am putut dialoga cu primarul Relu Târzioru pentru că tocmai plecase de la şcoala gimnazială la Liceul „Dr. Ciucă” pentru a participa la festivitatea de deschidere a noului an şcolar.
Cu câteva zile înainte de 15 august, când lumea creştin-ortodoxă sărbătoreşte Sf. Maria, acelaşi comisar de Mediu, Liliana Popovici, a surprins la Vlăsâneşti cum asistaţii social folosiţi la curăţenia localităţii depozitau gunoiul la o groapă neautorizată, deşi în apropiere se află un ţarc amenajat special pentru colectare şi apoi transport la unitatea de prelucrare. Amenda aplicată a fost tot de 40 mii lei. Primarul Andrei Bouaru a declarat presei că oamenii, din capul lor, au dus gunoiul acolo. Informaţie falsă dată de primar pentru că asistaţii sociali erau supravegheaţi în activitatea lor de viceprimarul Romeo Trufin, care ştia clar că se comite o ilegalitate.
Primarul Bouaru a promis că nu se va mai repeta. Iarăşi promisiune falsă. pozafalsă. Ieri, am găsit gunoi proaspăt depozitat, cum se poate vedea şi din filmuleţele postate. Primarul a pus buldozeristul primăriei să adune cu lama gunoiul stivă, aşa că gunoiul proaspăt depozitat este cât se poate de vizibil. S-a dat .şi foc în câteva locuri dar fără un efect deosebit.
Nici ţarcul amenajat oficial pentru depozitat gunoiul nu era curăţat (foto 1). Dar, cum primarul Andrei Bouaru este PSD-ist de frunte aflat sub protecţia senatorului PSD Lucian Trufin, fost primar al comunei până în decembrie 2016, comisarul Liliana Popovici s-a ales cu noi ameninţări că-şi va pierde locul de muncă.
Se pare că acolo unde primarul este de la PSD, gunoaiele se simt în largul loc. La intrarea în localitatea Manoleasa, dinspre satul Zahoreni, pe tăpşanul de pe partea dreaptă a râului Volovăţ, gunoaiele par a fi aruncate ca să le facă în ciudă celor de la Comisia Europeană (foto 4).
Primarul PSD Cristinel Aroşculesei, aflat şi el sub protecţia senatorului PSD Lucian Trufin dar şi sub umbrele de rang înalt cum ar fi cea a ministrului Agriculturii Petre Daea care l-a vizitat de două ori, se crede imun la eventuale sancţiuni. Probabil că n-a trecut pe acolo comisarul Liliana Popovici.
Dar, cum nu mor caii când vor câinii, poate că Liliana Popovici nu va pleca de la Garda de Mediu cum vrea primarul Relu Târzioru şi-şi va face datoria în continuare. Numai să vină din concediu!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cum ne pastram creierul sanatos odata cu inaintarea in varsta
Liderul tatarilor din Crimeea, condamnat la 8 ani de inchisoare
Liviu Pop: Chiar daca nu am vorbele la mine intotdeauna, am faptele la mine
Ministerul Finantelor, citat in procesul incendiului din Colectiv
dupa ce DNA a cerut ca statul sa fie parte in dosar pentru plata despagubirilor catre victime
Jaf cu tenta antisemita in Paris:
Sunteti evrei, aveti bani. Noi luam banii de la evrei pentru a-i da saracilor
Primaria Bucuresti va acorda inca 25.000 de vouchere pentru biciclete.
Impactul bugetar este de circa 3 milioane de euro
Deputat PSD, pe Facebook: "Nici mie nu mi-a fost draga scoala, ca la majoritatea dintre voi.
Da nu am avut ce face. Pune-ti mana pe carte! Nu fumati in buda"
De ce e birocratie in Primaria Bucuresti? C
onsiliul General a infiintat o comisie care sa cerceteze problema
Bancul zilei: Medicină nocturnă
Horoscopul zilei de 12.09.2017
„Drumul ruşinii”, drumul minciunii celor din PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă