Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
175
De la 07 Ianuarie 2003
123643467

Lipsa de inspiraţie a inculpatei Stâncescu şi a novicelui avocat Dicu

  • IUoan Rotundu
  • 12 December 2017, 23:00

Raluca Stâncescu, fostul prim-procuror de al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, a fost trimisă în judecată pentru acte de corupţie în data de 22.10.2917, când la Curtea de Apel Suceava a fost înregistrat dosarul nr. 657/39/2017 întocmit de DNA Suceava. Faptele pentru care Stâncescu a fost trimisă în judecată sunt multe şi grave dacă avem în vedere statutul său de fost magistrat.
Alături de Stâncescu au mai fost trimişi în judecată concubinul său Cătălin Stavără, zis Borcoi, un reprezentant al lumii interlope botoşănene, agentul de poliţie Constantin Batcă pentru că i-a furnizat Ralucăi Stâncescu, la cererea acesteia, acuzaţiile pentru care era cercetat concubinul său Stavără şi Daniel Bogdan Buliga – fost şef al Direcţiei Generale Anticorupţie din IJP Botoşani considerat complice la o serie de infracţiuni comise de Stâncescu şi concubinul său Stavără. În dosar s-a constituit parte vătămată Mihaela Merticaru, iar Ioan Jijie ca parte civilă.
Cum spuneam, şirul infracţiunilor de corupţie pentru care este acuzată Raluca Stâncescu ce poate fi considerată fără drept de contestare capul grupării mafiote este unul lung şi întortocheat. Încă de la arestarea sa, Stâncescu a încercat să-şi angajeze un apărător din cadrul Baroului de Avocaţi Botoşani. Unii au refuzat-o elegant, alţii, care aveau motivele lor de nemulţumire la adresa activităţii sale profesionale, prin a-i adresa vorbe grele.
Până la urmă a reuşit să-l angajeze avocat pe Aurel Dicu. Acesta a fost judecător iar de vreo patru luni încoace a trecut în avocatură, deci cam subţire la experienţa în domeniu.
Că a fost iniţiativa avocatului, a sa, sau a ambilor, cert este că Raluca Stâncescu a cerut Curţii de Apel Suceava să-i strămute dosarul la o altă Curte de Apel din ţară. De amintit că Raluca Stâncescu a fost căsătorită cu fratele actualului soţ al Mihaelei Mihai Popa, procurorul şef de la DNA Suceava, cea care a supervizat cercetarea Ralucăi Stâncescu şi a cerut arestarea acesteia. Probabil că de teama unei influenţe asupra judecătorilor din partea Mihaelei Mihai Popa, Stâncescu a considerat că strămutarea dosarului ar fi în avantajul său.
Bună croială, proastă tocmeală, pentru că la termenul de judecată din 14.11.2017, judecătorul de dosar a dispus strămutarea procesului la Curtea de Apel Tg. Mureş. Este semnificativ că arat că judecătorul de dosar era Iulia Gabriela Lulciuc, cu domiciliul în Dorohoi, str. Spiru Haret.
Cu bună ştiinţă sau nu, strămutând dosarul la Tg. Mureş judecătorul Lulciuc a trimis-o pe Stâncescu în gura lupului cum se spune în popor. Judecătorii de la Tg. Mureş sunt recunoscuţi pentru modul lor dur de a judeca şi aplica pedepse maxime. Dealtfel la primul termen, la apelul nominal făcut, Raluca Stâncescu a fost strigată cu apelativul „inculpata Raluca Stâncescu”, spre satisfacţia unor botoşăneni aflaţi în sala de judecată, interesaţi fiind de cursul acestui dosar. Potrivit unor surse juridice avizate, este de aşteptat ca Raluca Stâncescu să primească o pedeapsă de peste 4 ani închisoare cu executare. Concubinul său Cătălin Stavără, care este recidivist şi care mai are calitatea de inculpat în alte 5 dosare pentru acte de violenţă, va lua şi el ani frumuşei de închisoare cu executare.
Tot pe surse am aflat că acest dosar are şi un punct slab. Este vorba de inculpatul Daniel Bogdan Buliga. Dacă acesta-şi va schimba declaraţiile în faţa judecătorului şi nu-şi va mai recunoaşte vinovăţia, atunci şi o parte din faptele pentru care este acuzată Stâncescu vor dispărea, ceea ce-i va uşura pedeapsa finală. Însă despre judecătorii de la Tg. Mureş se spune că n-au mamă, n-au tată şi că preferă să aplice pedepsele cele mai aspre.
Şi mai există o portiţă pentru Stâncescu. Dacă penalii din Parlament reuşesc să impună modificările la legile justiţiei, una dintre prevederi se referă la faptul că magistraţii trimişi în judecată îşi păstrează funcţia până la soluţia definitivă. O aşa prevedere i-ar permite Ralucăi Stâncescu să revină pe postul de prim-procuror, unde altă făină va măcina la moara justiţiei. Cum i-o fi norocul, după cum ne-a urat şi nouă ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu „multă sănătate şi noroc!”. O fi ştiind ea ceva de ne-a urat şi „noroc”!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 13.12.2017
Bancul zilei: Cu adevărat poliţistă
Viktor Orban si Kelemen Hunor s-au consultat, in Ungaria, cu privire la dezvoltarea institutiilor de invatamant din Transilvania
Directorul Directiei de Sanatate Publica Alba a fost retinut
intr-un dosar de delapidare, fals intelectual si taiere, fara drept, de arbori
Pretul energiei pentru serviciul universal va creste de la 1 ianuarie
"Autostrazile cu termen de deschidere in 2018 au fost lasate fara finantarea necesara"
Partidul Frontul National, inculpat in dosarul privind angajarile fictive de asistenti ai europarlamentarilor
Marul otravit inghitit de magistrati
Inflatia urca la maximul ultimilor 4 ani, fara a da semne de oprire.
PSD si ALDE convoaca miercuri plenul Camerei Deputatilor pentru ultimele doua proiecte din "pachetul Iordache"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog