Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5615
De la 07 Ianuarie 2003
123641040

Drumarii umblă cu şopârle, voronenii cu reclamaţii

  • 12 February 2009, 23:00

Voronenii încă au probleme cu drumul judeţean 208 C care le tranzitează localitatea. Drum pentru care vara trecută au făcut lanţ uman ca semn de protest fiindcă maşinile de mare tonaj le distrugea casele. Deşi până să se pună în practică devierea traficului greu pe un nou traseu s-a găsit soluţia limitării accesului maşinilor de mare tonaj prin montarea de indicatoare, au apărut iar nori negri la orizont. Iniţial, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani a montat indicatoare prin care era restricţionată circulaţia maşinilor cu masa mai mare de 16 tone, însă luni dimineaţă, tot reprezentanţii acesteia le-au înlocuit cu altele de 9 tone pe osie.
Nemulţumiţi, oamenii s-au plâns la Poliţie care a demarat de urgenţă cercetările. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Manuela Ieremie a declarat joi că s-a luat act imediat de sesizarea voronenilor şi s-au pornit demersurile pentru clarificarea situaţiei. „S-a reacţionat de urgenţă. Am solicitat Consiliului Judeţean să efectueze demersuri pentru a justifica de ce au înlocuit indicatoarele. Azi (n.r. joi) au fost remontate o parte. Şeful de post de la Vorona se află acum la faţa locului şi până la şase seara vor fi puse înapoi toate indicatoarele iniţiale”, a declarat Manuela Ieremie.
Mihai Cătană, şeful protestatarilor voroneni a subliniat că respectivele indicatoare de restricţionare au fost montate la finele lunii decembrie, iar în urma măsurii nu aveau permisiunea să treacă pe drumul în cauză maşini cu masa totală mai mare de 16 tone, lucru ce i-a nemulţumit pe proprietarii de camioane. „Credem că s-au supărat proprietarii camioanelor că maşinile lor cântăresc goale 15-20 tone şi nu mai puteau circula. Luni dimineaţă nu mai erau indicatoarele. Am mers la Direcţia de Drumuri şi ni s-a spus că ei nu ştiu nimic, dar că le vor înlocui. Am plecat mulţumiţi. Când colo, de la Poliţie ne-au informat că indicatoarele au fost înlocuite tocmai de cei de la Drumuri. Pur şi simplu ne-au minţit. Apreciem pe cei de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi pe domnul comisar şef Viorel Şerbănoiu care a venit personal şi a dat dovadă de foarte multă înţelegere. Chiar este un om care vrea să aplice legea”, a spus Mihai Cătană.
Nu acelaşi lucru îl are de spus în ce priveşte modul în care a fost întâmpinat la Prefectură, problema voronenilor fiind tratată cu maximă indiferenţă. „Am fost azi la Prefectură şi parcă am intrat pe o moşie particulară. Şefa de cabinet a prefectului m-a tratat cu total dispreţ, ofensată de faptul că am deranjat-o. Probabil a fost deranjată de stropii de noroi de pe pantofi. A spus că prefectul este ocupat şi că sunt probleme mult mai serioase decât cea a caselor voronenilor”, a mai adăugat Mihai Cătană. Voroneanul este total nemulţumit de indiferenţa celor de la Prefectură, minciuna
reprezentanţilor DJDP, dar apreciază disponibilitatea Poliţiei judeţene. Totuşi, oamenii nu vor neapărat sămânţă de scandal. Cu toate că erau decişi să se plângă la preşedinţie, Guvern şi MIRA, dacă indicatoarele vor fi puse la loc, nu vor mai recurge la măsuri extreme. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariul comentariilor XXX
(Ioan Rotundu)
Ţigări în valoare de 4.000 lei confiscate de poliţiştii de frontieră
Horoscop
Mica publicitate
Comunicat de presă IJU
Băsescu atrage atenţia că în primării conduse de maghiari românii sunt epuraţi
Secuii din Harghita n-au urmat îndemnul UDMR de a protesta împotriva statului român
Romanii din Ucraina ar putea trece mai uşor în Ţara Mamă
Ungaria scandalizată descoperă că are o "problemă ţigănească"
Focul din Australia nu s-a oprit şi este echivalentul a 500 de bombe atomice
Bruxellul, ţintă a spionajului rusesc
România, printre cele mai religioase ţări europene
Cine minte oare în situaţia exploatării platoului continental din Marea Neagră?
Acţiune omagială la biserica Sf. Parascheva
Ce apreciază Băsescu la Boc
Românul şi bodega
Fariseii tot farisei rămân, indiferent de partid
Ioan Rotundu
Ţâbuleac se simte nesatisfăcut de sancţiunile aplicate vinovaţilor
Revoltat pe taxa pusă pe apa de ploaie
Ţâbuleac este hotărât să strice planurile Ministerului Sănătăţii
Afrăsinei se familiarizează cu munca de subprefect
Sporurile profesorilor stau în votul consilierilor locali pentru buget
Dacă vor face economii la consumabile, vor trezi atenţia inspectorilor sanitari
Spitalul judeţean este sufocat cu internaţi şi de… criză de medici
Firma de asigurări Interamerican este total neserioasă
Şi ministrul Bazac are mania programelor de screening
IJU avertizează asupra pericolului de inundaţii
Cote de atenţie pe mai multe cursuri de apă
Comunicat de presă IJU
- 13.02.200, ora 14.30 -
Comunicat de presă IJU
- 13.02.200, ora 14.30 -
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog