Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
34250
De la 07 Ianuarie 2003
112784601

Secretarul de stat Botămoiu a pus cruce cercetării ştiinţifice de la Popăuţi

  • Ioan Rotundu
  • 12 February 2018, 23:00

Aflat la Iaşi în zilele de 23 – 24 ianuarie a.c. pentru a promova brandul naţional al şefului său, ministrul Agriculturii Petru Daea, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu (foto 1), a făcut o declaraţie tranşantă: „La Staţiunea de Cercetare Popăuţi nu se mai face muncă de cercetare ştiinţifică”. Declaraţia a făcut-o în emisiunea „Matinal agrar” din 28 ianuarie a.c. difuzată pe postul Radio România Iaşi.
În vizita sa la Iaşi, Botănoiu, în loc să fie însoţit de personalităţi ale vieţii agrare ieşene, a fost flancat de botoşănenii Ionică Nechifor şi senatorul PSD Lucian Trufin, cum se poate observa şi din fotografia de faţă (foto 2). Am încercat să aflu ce se ascunde în spatele declaraţiei secretarului Botănoiu şi ce căutau la Iaşi cei doi impostori botoşăneni care şi-au asumat rolul de gazdă într-o casă în care nu aveau ce căuta.
Că la Staţiunea Popăuţi Botoşani nu se mai face muncă de cercetare ştiam, am mai scris şi am explicat că acesta era de fapt scopul lui Ionică Nechifor ca un prim pas în a deveni proprietarul pe patrimoniul Staţiunii. În ce priveşte prezenţa lor în jurul secretarului Botănoiu, dacă informaţiile oferite sunt corecte, Ionică Nechifor s-a înhăitat cu senatorul Lucian Trufin pentru a-şi uni forţele în vederea accesării de fonduri europene pe agricultură.
Ionică Nechifor este tămâie în acest domeniu al fondurilor europene dar Lucian Trufin poate fi considerat un specialist nu numai în accesarea lor pozalor dar şi în domeniul cheltuirii lor. Câtă vreme a fost primarul comunei Vlăsâneşti,. Trufin a deţinut şi funcţia de preşedinte al Grupului de Acţiunea Local㠄Başeul de Sus” Săveni. În această calitate a accesat mai multe fonduri pentru comuna Vlăsâneşti.
Într-una din dimineţi a primit şi vizita mascaţilor, fiind supus unor percheziţii. Oamenii din sat vorbesc că a luat fonduri pentru o împădurire dar că banii au dispărut ca şi arborii plantaţi. Se mai vorbeşte că şi cu APIA Botoşani a avut o serie de probleme dar că l-ar fi acoperit un jurist fost militar.
Prin unirea forţelor, între cei doi, este greu de apreciat de pe acum cine va fi cel fraierit. Cert este că aceste fonduri europene nu pot fi accesate de Staţiune până ce aceasta nu va deţine autorizaţia de mediu. Acum avem şi explicaţia la reportajul de ieri de ce se face Nechifor luntre şi punte să obţină această autorizaţie prin presiuni politice făcute asupra şefului de la Agenţia de Mediu Botoşani, inginerul Eugen Mateiciuc, de către subprefectul Mihaela Lozneanu, Costică Macaleţi şi Doina Federovici, senator şi preşedinte al PSD Botoşani.
În ţara asta numită România actualii guvernanţi şi baroni locali fură în draci. Cum să nu-şi unească forţele s-o d ea jos de la şefia DNA pe Laura Codruţa Koveşi care le strică socotelile! Numai procurorii de la DNA Suceava moţăie în birou şi nu vor să finalizeze cercetările legate de devalizarea patrimoniului Staţiunii Popăuţi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Concurenţă neloială
Horoscopul zilei de 13.02.2018
Victor Ponta, dupa acuzatiile la adresa procurorilor DNA:
Sunt sigur ca ministrul Justitiei nu va face nimic, nu il lasa Dragnea, care continua blatul cu Sistemul sperand ca el scapa
Mărturia unei refugiate din Coreea de Nord.
Riscul la care se supun majoretele dacă cer azil
Viorica Dancila, intrebata daca Valcov va fi demis:
Nu am abandonat niciodata un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil
Amenzi pentru parintii care nu participa la cursuri de informare privind vaccinarea copiilor
Petre Daea vrea sa combata grindina cu doua escadrile de avioane
Petre Daea, ministrul Agriculturii, a declarat luni ca vrea sa combata grindina
Tudorel Toader, despre DNA: Nu sesizez Inspectia Judiciara.
Am raportul privind DNA, pe care il pot prezenta oricand / Raportul va propune o masura
Concernul global Unilever ameninta ca-si retrage reclamele de pe platformele care permit stiri false si discursul urii
Paul Stanescu: Kovesi nu mai poate ramane la conducerea DNA.
Ar trebui sa isi dea demisia/ Vom lua o decizie politica miercuri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă