Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25276
De la 07 Ianuarie 2003
111406549

Botoşani: Un gest al lui Ţurcanu care-l onorează

  • 12 January 2014, 23:00

Primarul Ovidiu Portariuc a anunţat organizarea unui concurs de recitare a poemului eminescian Luceafărul, la concurs urmând a participa elevii care au învăţat poemul pe dinafară. Ca premiu pentru câştigător s-a oferit o tabletă de ultimă generaţie. Concursul a fost stabilit să se desfăşoare în zilele de 11 şi 12 ianuarie în incinta Uverturii Mall din Botoşani. Înscris în evenimentele ce marchează naşterea poetului nostru botoşănean Mihai Eminescu, concursul trebuia privit ca un demers demn de laudă la adresa primarului Ovidiu Portariuc. Partea neplăcută şi dealtfel ascunsă a acestui concurs a apărut când de la concurs au fost respinşi să participe elevii care învaţă în şcolile din Botoşani dar a căror părinţi au domiciliul în afara oraşului.
Firesc, orice om cu bun simţ şi respect pentru dreptate, mai ales fiind vorba de copii, se întreabă ce raţiune poate sta la baza unei astfel de decizie care afectează grav starea de spirit al copilului şi-l nedreptăţeşte să-şi pună în valoare meritul de a fi învăţat pe de rost cel mai mare poem de dragoste din literatura română clasică şi modernă.
Răspunsul îl găsim citind printre rânduri refuzul primarului Portariuc de a le permite acestor copii să concureze. Părinţii lor neavând domiciliul în Botoşani nu sunt potenţialii votanţi ai primarului. De aici deducem clar şi neîndoielnic că tot concursul primarul nu l-a organizat în omagierea naşterii poetului ci în scop pur electoral, naşterea poetului fiind doar pretextul. Comportamentul primarului Ovidiu Portariuc ne dă dimensiunea înspăimântătoare a imoralităţii la care au ajuns politicienii noştri şi a modului lor neruşinat de a mânji în troaca politicii ticăloşite valorile culturii botoşănene.
Luând act de nedreptatea creată de primarul social-democrat Portariuc unor copii de şcoală, liderul PNL Florin Ţurcanu a decis să răsplătească efortul celor 37 de elevi înscrişi la concurs şi care au fost respinşi pe motiv că nu domiciliază în Botoşani cu câte o tabletă de ultimă generaţie pentru fiecare. Desigur, şi gestul său îmbracă conotaţie politică, dar el îşi are izvorul în nedreptatea comisă de Portariuc. Acceptând contextul politic al gestului lui Ţurcanu, chiar şi aşa gestul este unul care-l onorează, mai ales că este unul reparatoriu şi vizează nişte copii în inima cărora Portariuc a sădit o speranţă pe care apoi a spulberat-o.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Bulă şi ştiinţele zoologice
Horoscopul zilei
Silvio Berlusconi afirmă că a primit propuneri din România pentru a candida la europarlamentare
Victoria Nuland s-a întâlnit cu şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi
Victoria Nuland s-a întâlnit sâmbătă cu reprezentanţii unor organizaţii neguvernamentale
Scriitorul Dan Sociu refuză premiul "Cartea de Poezie a anului 2013", finanţat de ICR
Victoria Nuland: E îngrijorător când sunt atacuri la independenţa justiţiei
Din aiurelile deputatului PSD Cătalin Ivan despre vizita Victoriiei Nuland ala Bucureşti
Victoria Nuland despre legea amnistiei şi graţierii
nu este deloc clar pentru mine care e traiectoria viitoare
Cetăţenia română pentru moldoveni alarmează miniştrii germani
Câteva concluzii după vizita Victoriei Nuland la Bucureşti
Rusia a arestat 5 suspecţi de terorism. SUA a emis o alertă de călătorie
Ieşi Ponta de sub pat,
Nu ies Victoria, că-s bărbat!
Ioan Rotundu
Ce sumă a primit fiecare primărie de la CJ Botoşani
O întâlnire fără sorţi de izbândă
Ioan Rotundu
Şedinţă de urgenţă a USL
Dinamica economiei - Economia judeţului Botoşani în 2014
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă