Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6598
De la 07 Ianuarie 2003
112796824

Botoşani: Patronii de la benzinăria Cristal acuzaţi de noi abuzuri

  • 12 January 2015, 23:00

Genoveva Purice, Petrino Purice şi Victor Purice patroni-administratori ai Complexului comercial Tratoria şi a lanţului de benzinării Cristal, recent au fost trimişi în judecată pentru spălare de bani şi evaziune fiscală. Dosarul întocmit de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a fost deja înaintat judecătorilor de la Tribunalul Botoşani pentru a fi pus pe rol.
Totodată, potrivit unui comunicat al procurorilor asupra bunurilor acestora s-a aplicat un sechestru asiguratoriu care să permită recuperarea prejudiciului stabilit prin ancheta penală.
Faptul că au fost trimişi în judecată nu pare să-i fi îngrijorat pe patronii respectivi de vreme ce ei au continuat seria abuzurilor şi a ilegalităţilor chiar începând cu ianuarie 2015. Nu mai departe, ieri, la Hudum, comuna Curteşti a izbucnit un scandal imens generat de familie Purice care este acuzată că a încălcat dreptul de proprietate al unor cetăţeni.
În fapt, patronii de la Cristal au cumpărat în toamna anului trecut benzinăria de la Hudum despre care se ştie că a aparţinut lui Iakab, ginerele şefului ANAF Botoşani Paul Mustaţă. Vândută prin executorul judecătoresc, benzinăria a fost cumpărată de către patronii Purtice. Deşi terenul de sub benzinărie se afla în litigiu cu biserica parohială şi vecinii din preajmă, totuşi patronii au reuşit să intabuleze terenul. Cel puţin aşa susţin ei.
Pentru că şi-au delimitat proprietatea numai de ei stabilită, vecinii s-au trezit cu stâlp de gard în mijlocul porţii iar un altul cu ditamai movila de pământ, rezultat al excavaţiei terenului pentru îngroparea rezervoarelor de benzină. De exemplu, vecinul Baltaru s-a trezit că sub geam îi sapă să îngroape bazinele de benzină. Cum i-au dat cei de la Mediu avizul rămâne o enigmă, mai ales că dreptul de proprietate se află în litigiu dar cel mai grav este că amplasarea bazinelor nu s-a făcut cu respectarea normelor de mediu.
Dealtfel nici cei de la ISU – Pompieri n-au dat avizul de amplasare a bazinelor tocmai pentru că nu respectă normele de siguranţă. Apoi, în jur sunt fântâni din care oamenii consumă apa. Au mai fost procese şi pe timpul benzinarului Iakab şi s-a stabilit că bazinele nu pot fi amplasate cum le trece prin cap benzinarilor.
Părintele Florin Filip s-a trezit şi el că terenul numit „În clin” a intrat peste noapte în proprietatea familiei Purice, deşi acest teren este al bisericii şi a fost donat de familia Lşuncan. Ieri, după ce a izbucnit revolta cetăţenilor sfidaţi de atitudinea arogantă a celor din familia Purice, aceştia au solicitat la faţa locului doi consilieri locali. Narcis Lupancu (foto) a cerut proprietarilor să prezinte autorizaţia de construcţie.
Celălalt consilier, Florentin Aioniţoaie, care este şi preşedintele Comisiei de urbanism, la rându-i a cerut să vadă autorizaţia de execuţie a gardului. Ambii consilieri au fost trataţi cu sictir de familia Purice, spunându-le că ei n-au autoritate publică ci numai Primăria. Poate că familia Purice, din spălare de bani şi evaziune fiscală s-a îmbogăţit, dar prostia şi ignoranţa nu se spală având banii în cont. Ei nu ştiu că un consilier local reprezintă legislativul comunei şi că nu este subordonat primarului ci este deasupra autorităţii acestuia, primarul fiind obligat prin lege să ducă la îndeplinire ce-i stabilesc consilierii.
Până la urmă, la faţa locului a fost chemată şi Poliţia dar a venit şi viceprimarul comunei Marcel Anton. Acesta a afirmat că Primăria a emis pentru cei de la Cristal doar autorizaţie de modernizare staţie nu şi de construcţie gard, lucru întărit ulterior şi de primarul Dumitru Viţel.
Conflictul s-a încheiat cu invitarea membrilor familiei Purice la Poliţie dar şi a cetăţenilor a căror drept de proprietate a fost afectat. Rămâne ca organele de anchetă, dacă nu sunt cumva în solda celor de la Cristal sau a PSD-ului, să elucideze faptul cum a fost posibil eliberarea autorizaţiei de Mediu fără a se respecta legea, cum s-a intabulat de către Funciar un teren aflat în litigiu şi cum şi-au permis patronii să ridice un gard fără a obţine autorizaţia legală, mai ales că hapcăi fiind, s-au lăcomit şi la ce nu este al lor.
Se pare că trimiterea lor în judecată pentru spălare de bani şi evaziune fiscală nu-i o măsură care să-i îngrijoreze aşa că un nou dosar de trimitere în judecată poate că-i va ajuta să înţeleagă că legea trebuie respectată şi de către cei bogaţi, nu numai de către ceri care muncesc să-i îmbogăţească ca pe cei din familia Purice.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Hrana îndrăgostiţilor
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Pui Kiev
Sunt necesare limite la libertatea de expresie?
Ioan Rotundu
Elena Udrea: Cel mai probabil nu voi candida la presedintia PMP la Congresul din 8 februarie
Victor Ponta anunta amanarea Congresului si modificarea statutului PSD prin care penalii sa fie automat scosi din partid
Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani
Victor Ponta, intrebat daca renunta la titlul de doctor: Suntem in gluma "cu sapca, fara sapca"
Condamnat la 3 ani de inchisoare dupa ce a scris pe Facebook ca este ateu
Banca centrala a Rusiei a cheltuit in 2014 76,1 mld. dolari si 5,4 mld. euro pentru a limita prabusirea rublei
Mircea Miclea despre noua castrare a Legii Educatiei
Un fleac, au ciuruit-o! Cand sunt prinsi copiind, elevii ascund repede fituicile in banca, n-au sansa premierului care isi da o ordonanta de urgenta
Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, la DNA
Petre Roman, declarat incompatibil de ANI, si-ar putea pierde functia de deputat
Bătaie pe seama mortului
Ioan Rotundu
Victor Ponta invita opozitia la dialog pe tema revizuirii Constitutiei si a sistemului electoral
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă