Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9019
De la 07 Ianuarie 2003
112954273

Botoşani: Drama prin care trece liberalul Cătălin Flutur

  • Ioan Rotundu
  • 12 January 2016, 23:00

În luna decembrie a anului trecut i-am avertizat pe liberali, în cadrul emisiunii televizate de comentarii Presa-n gura lu’ Rotundu, şi mai ales pe Cătălin Flutur c(foto) ă începând cu ianuarie 2016 vor avea de făcut faţă unei lupte acerbe din partea liderilor PSD care vor lupta cu disperare să păstreze Primăria Botoşani pentru membrul lor de partid Ovidiu Portariuc. I-am avertizat că-şi pregătească din timp strategia de luptă electorală cu PSD-ul, principalul partid cu care se vor confrunta în alegerile locale din acest an.
Numai că liberalii trec printr-o situaţia dramatică. Conducerea bicefală s-a dovedit a fi una dezastruoasă pentru partid. Luptele interne pentru putere, mai ales între liberalii proveniţi din vechiul PNL, au măcinat şi macină forţele politice ale partidului
. În teren există o derută totală atât în rândul primarilor cât şi a liderilor liberali comunali şi orăşeneşti. Armata liberală, cândva în ofensivă pe toate fronturile, se află în momentul de faţă într-o aşteptare bezmetică, într-o derută totală, comandanţii lor politici neavând nici un fel de directive de luptă de la Statul Major, adică de la PNL Botoşani.
Iată că anul 2016 a început iar primul lovit este Cătălin Flutur, principalul concurent al lui Portariuc la postul de primar. L-am avertizat pe Flutur în numeroase rânduri să nu mai stea retras ca o babă ce aşteaptă preotul să-i dea ultima împărtăşanie şi să iasă la luptă. Botoşănenii, încet dar sigur, îşi pierd încrederea în revenirea lui Flutur la primărie, văzând cum acesta este lovit de Portariuc cu sprijinul procurorilor de la DNA Suceava şi nu se apără.
Strategia celor din PSD devine tot mai clară. Ei ştiu că Portariuc nu poate obţine un nou mandat de primar bazându-se pe realizările din cei 4 ani de mandat pentru că nu are astfel de realizări. Dar social-democraţii ştiu că eliminând principalii concurenţi ai lui Portariuc îi netezesc acestuia calea spre al doilea mandat, maşina de vot a PSD având suficient combustibil din partea pensionarilor şi a bugetarilor. Ieri, din nou procurorii DNA au fost prezenţi în Primăria Botoşani, prilej de bucurie pentru Portariuc să anunţe că este vizat fostul primar Flutur atât pentru acordarea de locuinţe ANL cu încălcarea legii cât şi pentru că s-a aflat în conflict de interese cu o firmă ieşeană.
Faptele nu sunt noi. Ele au fost motiv de percheziţii a procurorilor DNA Suceava şi în anul trecut. S-a putut observa că cel puţin odată pe trimestru cei de la DNA Suceava intră în Primăria Botoşani pentru a mai căuta ceva legat de fostul primar Flutur iar primarul Portariuc iese grabnic în faţa presei să anunţe ipocrit „nenorocirea” care l-a lovit pe fostul primar.
Însă vina cea mare este a lui Flutur care n-a ieşit public să se apere, să lămurească situaţia. Politica struţului pe care a adoptat-o estre păguboasă pentru viitorul său politic. Dacă se ştie vinovat cu ceva, atunci să anunţe public în mod bărbătesc că nu mai candidează la funcţia de primar şi să dispară din politica botoşăneană. Dacă nu se consideră vinovat, atunci să iasă public şi să explice botoşănenilor ce se ascunde în spatele atâtor acţiuni ale procurorilor DNA Suceava care n-au avut vreo finalitate judiciară, cel puţin până în momentul de faţă.
Şi-i mai recomand lui Flutur, dacă iese la luptă deschisă cu Portariuc s-o facă cu vigoare, cu virilitate politică şi să lase discursul lălăit, dezlânat şi întortocheat de nu înţelege nimic ce-l care-l ascultă. Să aibă un discurs la obiect, cu informaţii concrete, explicite şi cu să spună adevărul aşa crud cum este, fără politeţuri şi dulcegării politice pe motiv că se consideră persoană educată şi respectuoasă.
Politeţurile să le păstreze pentru acasă, în relaţiile cu nevasta, dar în lupte politică de a obţine un post de la nivelul căruia decide soarta unei comunităţi să demonstreze că este bun caracter puternic, are personalitate de învingător şi că nu se sperie de mizeria morală în care-l bălăcăreşte Portariuc. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Aripioare cu slăninuţă şi cartofi la cuptor
Bancul zilei: Bulă în dispută politică cu profesoara
Horoscopul zilei de 12.01.2016
Vladimir Putin: Rusia ii va acorda azil lui al-Assad daca va fi nevoie
Perchezitii la firme de constructii si persoane banuite ca ar fi facut evaziune de peste 10 milioane de euro
DNA a ridicat documente de la Primaria Botosani si de la sediul CJ
Euro se reintoarce la valorile de la finalul anului trecut- peste 4.53 lei
Abuzurile Enel aspru sanctionate de catre ANPC
Primaria Targu Mures, obligata de tribunal sa autorizeze Marsul Secuilor.
Reactia primarului: Ma voi opune cat imi permite legea
Irak: Un raid aerian a lovit o cladire in care Statul Islamic isi tinea banii, distrugand milioane de dolari
Numele lui Dumnezeu este Milostivirea,
cartea Papei Francisc. din 13 ianuarie în librării
Tribunalul Prahova retrimite dosarul Lukoil la procurori:
Acte materiale dublate sau chiar triplate / Decizia nu e definitiva
Raluca Pruna, ministrul Justitiei, despre dispozitia care ii scuteste de inchisoare pe detinutii-scriitori
Propun guvernului ca printr-o ordonanta de urgenta sa fie abrogata aceasta dispozitie
Geniul de la Rahova. A scris 7 carti simultan din totalul de 10,
a executat separat ore de munca astfel ca vara viitoare iese din inchisoare/ Cum este protejat Dan Voiculescu de Administratia Nationala a Penitenciarelor
Locuinţe distruse din cauza neglijenţei
Botoşani: Programul Zilelor Eminescu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă