Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10512
De la 07 Ianuarie 2003
110930982

Suliţa: Directorul şcolii, profesor grad I cu doctorat, înlocuit cu o învăţătoare

  • Ioan Rotundu
  • 12 January 2017, 23:00

La Şcoala Suliţa atmosfera de lucru a cadrelor didactice este una de revoltă mocnită. Profesorii cu facultate la zi şi cu gradele profesionale luate după ani mulţi de strădanie la catedră pentru a scoate de pe băncile şcolii elevi bine pregătiţi sunt acum umiliţi prin a se supune unui director numit pe criterii politice stabilite de PSD în înţelegere cu fosta generală Mihaela Huncă, cea care a condus timp de patru ani Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani strict în interesul partidului care a pus-o în funcţie.
La Suliţa a fost director până de curând Valencia Lăbuşcă, profesor gradul I şi cu doctorat, absolventă a unei facultăţi bucureştene. Câtă vreme Mihai Mocanu, un învăţător problematic, a fost preşedintele Organizaţiei PRM Suliţa, în şcoală a fost o atmosferă de lucru normală. Trecerea lui Mocanu la PSD şi preluarea organizaţiei locale a declanşat şi o luptă politică privind funcţia de director la şcoală.
Mihai Mocanu este un apropiat al familiei Huncă. Fiul lui Mocanu, Adrian, a fost elev la Liceul Sportiv Botoşani, liceu patronat de soţii Ioan şi Mihaela Huncă. Cu probleme psihice, Adrian a absolvit liceul, ba chiar, după n10 ani de studii şi Facultatea de Educaţie Fizică Iaşi, filiala de la Agafton Botoşani, un fel de fabrică de diplome fără prea multe studii.
Pentru că Adrian avea probleme cu integrarea la catedra de educaţie fizică (fugărit de la şcoala Blândeşti şi Todireni) Mihai Mocanu a cerut ajutorul Mihaelei Huncă şi aşa Adrian a ajuns profesor de educaţie fizică la Şcoala Suliţa, creând mari dificultăţi în actul de învăţământ, dar ştiindu-se că este protejatul generalei Huncă nimeni n-a îndrăznit să ia măsuri cu profesorul dus cu sorcova.
Ieşit din învăţământ, unde a fost învăţător, Mihai Mocanu a candidat în alegerile locale de anul trecut la funcţia de primar al comunei Suliţa din partea PSD. Pentru a strânge semnăturile cerute de lege i-a încredinţat misiunea învăţătoarei Elena Puşcaşu, cu studii la Spiru Haret de la Casa Sindicatului din Botoşani, considerată un cadru didactic mediocru. Mocanu i-a cerut Elenei Puşcaşu să-i strângă semnături ca să iasă primar iar el va interveni la Huncă s-o pună director de şcoală.
În urma alegerilor locale din iunie 2016 Mocanu n-a ieşit primar dar, împreună cu Elena Puşcaşu, a ieşit consilier local. Mihai Mocanu s-a ţinut de cuvânt şi a manevrat la Mihaela Huncă în aşa fel numirea viitorului director la Şcoala Suliţa încât directorul Valencia Lăbuşcă a fost trimisă la plimbare, cu tot cu titlul doctoral deţinut, iar învăţătoarea mediocră Elena Puşcaşu făcută director.
Prin acest succes pur politic, Mocanu a urmărit două avantaje: să preia locul la catedră devenit liber prin trecerea Elenei Puşcaşu pe postul de director iar pentru feciorul său Adrian să se asigure ore pentru o normă întreagă de profesor de educaţie fizică.
De precizat că Arian, graţie protecţiei familiei Huncă, a primit ore de educaţie fizică şi la Liceul Economic Botoşani, director Ion Huţanu, un alt taliban al PSD despre a cărui manieră dictatorială de a conduce s-a publicat în Jurnalul un întreg serial.
Pentru că profesorii din şcoală s-au arătat nemulţumiţi de modul în care Elena Puşcaşu a fost unsă director, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean au fost ameninţaţi că dacă nu se liniştesc vor avea parte de inspecţii foarte dure. Mihaela Huncă a plecat în Parlament dar la conducerea IŞJ au rămas cei puşi în funcţie de ea şi PSD, aşa că deciziile care se iau de instituţie sunt tot politice şi numai în interesul oamenilor PSD.

P.S. - ASm primit un mail cum că la Școala Sulița s-a instalat normalitatea. Nu mi s-a explicat în ce ar consta această normalitate.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 13.01.2017
Bancul zilei: Reproş sexual
Cum prinde viaţă diabolicul plan al lui Dragnea
Ioan Rotundu
Atentionare Cod Galben de polei si viscol la munte, de vineri pana sambata
Dublu discurs la ministrul justitiei, Florin Iordache.
Una spune publicului din Romania, cu totul altceva oficialilor UE despre “coerenta
Secretarul general adjunct al Comisiei Europene: Ridicarea MCV nu se va intampla in acest an
Ce trebuie lamurit urgent in scandalul Ghita – Coldea
Traian Basescu: Indiferent de rezultatul anchetei, Coldea nu mai ramane prim-adjunctul SRI
James Mattis, propus de Trump sef al Pentagonului: Vladimir Putin incearca sa rupa NATO
Sustin 100% articolul 5 al tratatului NATO
Florian Coldea, numarul doi in SRI, suspendat si pus la dispozitia directorului Hellvig
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă