Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25970
De la 07 Ianuarie 2003
118412513

Lecție de etică și morală pe meleaguri străine

Botoșăneanul liberal Cornel Popescu umilit la Brăila

  • 12 July 2006, 23:00

Viorel Marian Dragomir (foto) a ocupat funcția de Director Filiala Brăila la Compania Națională de Administrare a Fondului Piscicol Brăila în urma susținerii unui concurs. În urma acestui fapt, a încheiat cu Compania Națională de Administrare a Fondului Piscicol București contract de muncă pe perioadă nedeterminată. La data de 8 iunie 2005, liberalul botoșănean Corneliu Popescu, noul Președinte al CNAFP București a emis Decizia 172 prin care Dragomir fost revocat din funcția de Director Filiala Brăila și numit pe un post inferior de referent. Ulterior, în urma scandalului iscat, Popescu a încercat să motiveze acest abuz prin insinuarea neîndeplinirii de către Dragomir a unor sarcini de serviciu și influențarea salariaților în a depune declarații că directorul avea un comportament abuziv față de subordonați, deoarece le trasa sarcini de serviciu fără să îi consulte, etc. Deoarece Dragomir a considerat că măsura revocării din funcție este abuzivă și ilegală, s-a adresat instanței de judecată. Prin Sentința civilă nr. 628/06.10.2005 emisă de Tribunalul Brăila - Secția Civilă, a fost admisă contestația introdusă de reclamant, a fost anulată decizia de revocare din funcție, și s-a dispus reintegrarea pe funcția de Director Filiala Brăila, obligarea CNAFP București la plata drepturilor bănești de care a fost lipsit începând cu data de 08.06.2005 și până la data reintegrării efective, actualizate cu rata inflației, precum și plata cheltuielilor de judecată.
Curtea de Apel Galați – Secția Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale, prin Decizia Civilă nr. 149R/22.02.2006 a respins ca nefondat recursul introdus de CNAFP București și a obligat instituția la plata cheltuielilor de judecată. Cu toate că cei din conducerea CNAFP București trebuiau să se conformeze încă de la pronunțarea în primă instanță a Sentinței Civile a Tribunalului Brăila și să respecte obligațiile impuse, având în vedere caracterul executoriu al acesteia, nu au făcut acest lucru nici după respingerea recursului pe care l-au înaintat Curții de Apel Galați. Dragomir a fost nevoit să solicite instanței copii legalizate pe care le-a investit cu formulă executorie, iar ulterior le-a transmis conducerii instituției pentru a se conforma de urgență, pentru a nu fi nevoit să formule plângere penală împotriva conducătorului instituției, respectiv a lui Cornel Popescu, și să solicite executarea silită pentru reintegrarea pe funcție și plata drepturilor bănești cuvenite. Abia în urma transmiterii acestor documente, Președintele CNAFP București Cornel Popescu l-a invitat a se prezenta azi, 13.07.2007, ora 10.30 la sediul instituției din București, pentru punerea în aplicare a prevederilor instanței de judecată. Acțiunea în justiție a reprezentat un act prin care Dragomir a dorit să dovedească abuzurile la care a fost supus. Cu toate că i-au fost aduse prejudicii morale prin denigrare și imaginea sa a avut de suferit, nu a solicitat despăgubiri morale deoarece nu a avut interesul de a câștiga bani în acest mod, ci doar anularea deciziilor ilegale, repunerea în funcția de Director Filiala Brăila precum și plata drepturilor salariale cuvenite. Viorel Marian Dragomir a reușit astfel să demonstreze că cei aflați vremelnic la putere, precum botoșăneanul Cornel Popescu, membru al Partidul Național Liberal, nu pot să facă în instituțiile statului revocări și numiri în funcții după bunul lor plac sau interesele algoritmului politic al Coaliției de guvernare, ci ei trebuie să respecte legea. (Ion Mămir)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bilete de tratament tot mai puține
SIP amenință că va deschide procese în instanță
Observatori sindicali la examenul de titularizare
Cadre didactice ce au rămas fără banii pe concediu
CJ se scaldă între satanism și incompetență
Sănătatea și învățământul rămân deficitare la Botoșani
Două mașini ale Instituției Prefectului au fost radiate din prostie
Țărăniștii denunță intenția de manevrare politică a electoratului
Consilierul Chirilă spulberă șansele comercianților de centrale
Fonduri PHARE pentru înfrățirea comunelor Stăuceni
Lumea avorturilor, între crimă și necesitate medicală
Comentariu la comentarii (CXI)
(Ioan Rotundu)
UniCredit a lansat produsul de refinanțare a creditelor de investiții imobiliare
Banca Transilvania își fidelizează angajații oferindu-le acțiuni
10.000 de lei pentru fiecare litru de motorina folosit
Depunătorii la CEC pentru Dacii ar putea primi despăgubiri
Ce frumos ne mint băncile!
Românii pot obține un nou pașaport de la Consulatul din Valencia
Voronin, Băsescu și Unirea
Putin poate invada Moldova
Noi reglementări la Consulatul Italian pentru românii din Italia
Noi activități artistice și culturale românești în Israel
CSM este o problemă mai gravă decât Parchetul General
Statul le dă producătorilor agricoli 400 de milioane de lei să se asocieze
DNA trimite înapoi, Parchetului General, dosarul Becali
9.06 la bac, după gratii !
Cercetat că nu a predat tezaurul descoperit în curte
Record la bacalaureat
"PD e un partid alături de care nu poți merge la drum lung"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă