Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6222
De la 07 Ianuarie 2003
123696395

Botoşani: AJCPS în prag de executare silită

  • 12 June 2013, 23:00

Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Botoşani. Ing. Vasile Dabija, are mari probleme. Pe rolul Judecătoriei Botoşani se află în dezbatere un dosar prin care se cere executarea silită a Asociaţiei pentru suma de 18.500 lei. Povestea este mai veche şi destul de încurcată.
Cu vreo cinci ani în urmă, omul de afaceri lişnean Mircea Calistru, vânător vechi şi în conducerea Asociaţiei ca vicepreşedinte, a concesionat un fond de vânătoare pe raza comunelor Suharău, Cristineşti, Havârna, Hudeşti etc., fond considerat ca având un efectiv de animale ridicat ca număr şi diversificat ca specii. Omul a depus suma de bani solicitată de Asociaţie şi a încheiat contractul de concesiune, contract semnat de ing. Vasile Dabija ca preşedinte.
Pe lângă Mircea Calistru s-a mai lipit şi prof., botoşănean Mircea Dănuţă, cei doi fiind şi cumetri de pe urma fetei lui Calistru cununată de fostul ministru Traian Remeş cu băiatul profesorului, Viorel Dănuţă, patronul Tex Club Botoşani. Ceva n-a funcţionat în această înţelegere pentru că Dabija a reziliat contractul de concesiune, alţi vânători râvnind la acest fond de vânătoare bogat în vânat iar Dabija l-a sacrificat pe Calistru în favoarea noilor apăruţi.
Rămas fără concesiune, Calistru a cerut lui Dabija să-i restitui banii pe care i-a depus în contul concesiunii. Din acest moment s-a creat o întreagă încurcătură. Dabija susţine că Mircea Calistru şi-ar fi primit banii înapoi, restituiţi de prof. Mircea Dănuţă. Profesorul susţine că i-a dat lui Calistru suma de 30 milioane lei vechi, cota sa parte din taxa de concesiune şi că Asociaţia n-ar mai trebui să-i dea lui Calistru nici un leu.
Numai că Mircea Calistru are chitanţe cu care a dovedit în faţa instanţei de judecată că Asociaţia trebuie să-i restituie suma de 18.500 lei şi a câştigat procesul.
Totodată, pentru că Dabija l-a exclus din Asociaţie, ca măsură de represiune că a cerut taxa de concesiune înapoi, Calistru s-a judecat şi pentru acest motiv. A câştigat procesul iar judecătorii au decis că Mircea Calistru are calitatea de membru al AFVPS Botoşani şi poate beneficia de toate drepturile ce decurg din această calitate. Acum Calistru a mai introdus o acţiune juridică prin care cere Asociaţiei daune şi despăgubiri pentru cei cinci ani cât a fost exclus din Asociaţie şi nu a putut vâna.
La ultima şedinţă de judecată, Dabija l-a pus martor pe prof. Dănuţă cum că acesta i-ar fi dat banii lui Calistru şi Asociaţia nu mai are nicio datorie faţă de el. Judecătorul s-a prins de manevră şi l-a respins pe prof. Mircea Dănuţă ca martor, solicitând avocatului lui Calistru ca la următorul termen să depună înscris dacă clientul său şi-a primit cu adevărat banii.
Mircea Calistru susţine că n-a primit nici un ban de la Asociaţie şi că va continua executarea silită pentru suma de 18.500 lei, urmând ca şi sentinţa de daune pentru excludere s-o pună în executare.
Iată una din afacerile murdare care se consumă de ani şi ani de zile la AJVPS Botoşani, ing. Vasile Dabija rămânând neclintit în funcţia de preşedinte. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Răspuns sincer
50.000 de români au semnat până în acest moment pentru integrarea Basarabiei cu România
Ioan Ghişe îşi face mea culpa faţă de premierul Ponta
Ministrul Fenechiu va afla pe 4 iulie dacă va fi condamnat sau nu
Rusia: Mii de oameni protestează împotriva lui Vladimir Putin, la Moscova
Ponta verifică cine i-am modificat Ordonanţa despre impozitarea veniturilor compensatorii
Victor Ponta, atac dur la trei miniştri liberal
Dan Sova susţine că Deutsche Bank ar putea finanţa autostrada Comarnic-Brasov
BMW ar putea deschide o fabrică în România
Alune americane
Comunicat presă Primăria Botoşani
Un volum ştiinţifico-geografic despre judeţul Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog