Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29448
De la 07 Ianuarie 2003
108618272

Botosani: Jandarmul cel mai în vârstă veteran de război a fost condus pe ultimul drum

  • 12 June 2014, 23:00

Jandarmii l-au condus ieri pe ultimul drum pe cel mai în vârstă veteran de război jandarm din judeţul Botoşani, sublocotenentul în retragere Apostol Ion, plecat la cele veşnice în ziua de 08 iunie a.c. .Născut în comuna Avrămeni cu trei ani înaintea izbucnirii primei conflagraţii militare mondiale, peste doar 17 zile ar fi împlinit vârsta de 103 ani.
În timpul celui de-al doilea Război Mondial a fost concentrat la arma Jandarmeriei, din 27.05.1941, până în toamna anului 1944. A participat ca militar în termen la acţiuni de asigurare specifice Jandarmeriei în spatele frontului, la legiunile de jandarmi din Iaşi, Hunedoara şi Câmpulung, de unde a şi fost lăsat la vatră pe 20.09.1944.
În data de 23.03.1993 a fost luat în evidenţa Filialei Judeţene Botoşani a Asociaţiei Veteranilor de Război din M.A.I., când a fost avansat la gradul de sergent-major, iar în anul 2010 a fost avansat la gradul de sublocotent în retragere, primind şi Crucea Comemorativă a Celui De-al Doilea Război Mondial.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani şi-a făcut o datorie de onoare din participarea la evenimentele importante din viaţa veteranilor de război jandarmi, cu sprijinul domnului colonel (r) Drăguţu Mihai – preşedintele Filialei Judeţene Botoşani a Asociaţiei Veteranilor de Război din M.A.I.
La solicitarea familiei, o gardă de onor cu Drapelul Unităţii şi un pluton de jandarmi au participat la înmormântarea veteranului de război, ocazie cu care au fost trase salve de armă, aşa cum prevede ceremonialul militar în aceste momente. Veteranul a fost înhumat în uniformă de ofiţer jandarm, donată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Bărbatul perfect
Horoscopul zilei
Haosul continua in Irak: Rebelii, la mai putin de 100 de kilometri de Bagdad
SUA iau in calcul atacuri aeriene
Isarescu: Politic exista consens ca aderarea la euro ar putea avea loc in 2019.
APIA: Crescatorii de porci pot lua credite de la 5 banci
Populatia si firmele mici vor subventiona companiile mari, pentru ca acestea sa plateasca energie mai ieftina
Victor Ponta - FMIl a amanat evaluarea acordului cu Romania pentru noiembrie
Botoșășeancă de 100 de ani felicitată de autoritățilr județene
Treizeci de scări de bloc fără apă din cauza datoriilor
cei care au plătit la timp fac presiuni la Protecția Consumatorilor
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă