Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22898
De la 07 Ianuarie 2003
113178587

Botoşani. Portariuc nu numai că este prost conducător, dar este şi laş

  • 12 June 2015, 23:00

Strada Primăverii din Botoşani a devenit, fără putinţă de tăgadă, simbolul incompetenţei primarului Ovidiu Portariuc şi dovada incontestabilă a cât de prost organizator este. De teri ani de zile se chinui să finalizeze reabilitarea străzii şi n-a reuşit cum nu va reuşi din în acest an, până în luna septembrie, cum s-a lăudat. Transformată într-un iad pentru posesorii de autoturisme, cu gropi capcană pentru şoferii neatenţi, recent strada a mai făcut o victimă.
Maşina unui şofer a dat peste o groapă care i-a declanşat airbergurile şi i-a produs stricăciuni la maşină. În loc să-şi asume responsabilitatea de ce se întâmplă pe această stradă, primarul Ovidiu Portariuc a emis un Comunicat de presă prin care a declarat ca direct responsabili cei doi constructori : Victor Construct SRL şi Delta Con.
Dacă era cu adevărat un primar responsabil faţă de cetăţenii urbei îşi asuma răspunderea că n-a verificat suficient de autoritar modul de lucru al constructorilor şi nu i-a determinat pe aceştia să ia măsurile cuvenite ca să evite accidente auto sau din partea pietonilor. S-a dovedit a fi prea laş pentru un asemenea gest bărbătesc, aşa cum este şi şeful său politic Victor Ponta.
Dar la nivel de Botoşani nu numai strada Primăverii pune probleme circulaţiei. L-am mai atenţionat pe primarul Portariuc că mentenanţa căilor de circulaţie pentru pietoni este din ce în ce mai inexistentă. Pe trotuarele cu pavele pozasau plăci de granit au apărut gropi sau denivelări care pun în pericol integritatea fizică a trecătorilor. Iată şi câteva exemple. Joi seară, în dreptul sediului de Înmatriculări Auto, o fetiţă de şcoală s-a împiedicat de denivelarea care se poate vederea în fotografia cu nr. 1. Fetiţei i-au sărit ochelarii care s-au spart şi plângea că părinţii n-au bani să-i cumpere alţii.
Pe Calea Naţională, despre care am mai scris, în faţa restaurantului poreclit „17 sicrie” s-a lucrat la canalizare iar refacerea trotuarului s-a făcut în bătaie de joc. Plăcile se mişcă sub picior şi au marginea ieşită în relief. Luni, această săptămână, spre seară, când lumina soarelui aruncă umbre şi denivelările nu se observă prea uşor, o femeie în vârstă, care avea în sacoşă un borcan cu smântână cumpărat de la o vânzătoare de ocazie ce vinde seara lapte, brânză şi smântână în faţa magazinului „My Dear”, s-a împiedicat, a căzut şi i s-a spart borcanul.
Pe strada Împărat Traian sunt mai multe capcane în trotuar dar în faţa blocului nr. 17 sunt cel puţin două. Nişte pavele scoase, care au lăsat o gaură în care intră uşor piciorul dacă nu o observi. Cei care se lovesc sunt copii micuţi care se fugăresc şi calcă în ea. Nu departe de gaură, lângă o gură de canal, pavelele s-au prăbuşit într-un gol şi au creat o gaură capcană. Cei pozadin fotografie tocmai au căzut victimă gropii de le-au sărit uşa de pe umeri. Bieţii oameni înjurau fără să ştie pe cine (foto 2).
Bulevardul Eminescu are, de asemenea, trotuarele pline cu capcane pentru că s-au scos pavele, ca să nu spun furate ori sparte şi aruncate bucăţile. Segmentul dintre semaforul de la Octav Onicescu şi până la intersecţia Carrefoure este reprezentativ pentru astfel de capcane.
Faptul că teama de control din partea primăriei nu există o dovedeşte şi faptul că vineri seară, la Şcoala nr. 11 de pe calea Naţională s-a curăţat gardul viu iar resturile vegetale au fost lăsate pe trotuar, aşa cum se vede şi din fotografia 3.
I-am mai sugerat primarului să formeze o echipă de meseriaşi care să se ocupe de întreţinerea trotuarelor. Nu este nevoie să înfiinţeze o societate care să pape banii bugetului. Se poate forma o echipă de constructori în cadrul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement pe care s-o coordoneze şi de care să rpspunde Eugen Ţurcanu. Tot are primarul un dinte împotriva acestuia, aşa că are un bun prilej să-i dea de lucru într-un domeniu destul de sensibil.
Dar pentru a realiza aşa ceva primarul are nevoie de pricepere, de simţ organizatoric şi mai ales simţul responsabilităţii funcţiei asumată.
Ioan Rotundu

.P.S. - Sâmbătă dimineaţă cinevca a strâns resturile vegetale de pe trotuarul din faţa Şcolii nr. 11.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Ceafă de porc la grătar
Bancul zilei: Fusta… mai sus
Horoscopul zilei
Chiril Gaburici, si-a dat demisia dupa ce procuratura a inceput o ancheta despre diploma sa de bacalaureat
Toti cetatenii sunt egali, iar justitia este una pentru toti
Crin Antonescu: Am vorbit cu Ponta; amandoi avem betesuguri fizice temporare: el la genunchi si la mine in cot
Alina Gorghiu: A fost o greseala nesabuita a PNL sa avem incredere in Ponta, le cer scuze romanilor
Victor Ponta, atac sub centura la Mircea Geoana: Doar nu sunt prostanac
Judecatorul Valentin Selaru, audiat ca martor in procesul intentat de Laura Kovesi postului Antena 3
Amorezul Dominique Strauss-Kahn a fost achitat de un tribunal francez
Robotul care invata totul de la zero, ca un copil
Originea maladiei Parkinson, descoperita de cercetatori
Prima reactie a Alinei Gorghiu: O noua motiune in toamna va avea cu siguranta succes
Firmele incep lupta pentru banii europeni de cercetare-dezvoltare - termene stranse
Acum vorbesc asa cum sunt ei
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 112 iunie 2015
Tragi-comedia creată de Ponta la Botoşani
Ioan Rotundu
Incendiu la şcoala din Oroftiana de Sus, comuna Suharău
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă