Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3044
De la 07 Ianuarie 2003
123968668

Revoltător, analizeze medicale din ambulatoriu se vor plăti de bolnav

  • 12 May 2009, 23:00

Conducerea Spitalului Judeţean a trecut la măsuri şi mai drastice de economisire a bugetului. Pentru că nu mai era de unde să taie, s-a trecut la punerea la plată a pacienţilor care vin să efectueze analize medicale în ambulatoriu. Un afiş îi întâmpină pe bolnavi în holul spitalului, conducerea unităţii anunţându-i că în fiecare zi nu se eliberează mai mult de cinci bonuri pentru analize medicale gratuite. Al şaselea asigurat de sănătate care se prezintă cu trimitere de la medicul de familie pentru analize medicale nu are altă variantă decât să se programeze pentru ziua următoare, dacă nu vrea să plătească din buzunar contravaloarea investigaţiilor. La fel şi următorii pacienţi.
Şi cum în fiecare zi se prezintă, de regulă, zeci de persoane pentru analize la laboratorul spitalului, este de aşteptat ca lista cu programări să crească foarte mult într-un timp scurt. În acest fel, laboratorul spitalului ar putea să fie ocolit de asiguraţii de sănătate, care vor încerca să îşi obţină dreptul la analize medicale gratuite de la alte laboratoare. Numai că bugetele pentru analize nu sunt nicăieri mai mari. Reprezentanţii instituţiei de asigurări de sănătate sunt de acord cu programarea asiguraţilor de sănătate, dacă aceştia nu reprezintă urgenţe. „Totul este anormal ce se întâmplă în ţara asta în ultima vreme. Dar ca să te joci astfel cu sănătatea celui care plăteşte bani în fiecare lună la acest sistem mi se pare un lucru extrem de grav. Pe de o parte citim în presă declaraţii ale unor şefi din sănătate care se declară indignaţi de educaţia sanitară a populaţiei, de faptul că oamenii vin în ultimul moment la medic şi descoperă că au boli grave. Dar când vii să îţi faci nişte analize, trimis de un medic care are nişte îndoieli privind sănătatea ta, ţi se spune să scoţi bani din buzunar, dacă nu să stai la rând luni de zile. Dacă nu ai bani, ce să faci?. Aştepţi să devii o urgenţă medicală şi să ajungi în spital când mai ai doar o suflare. Dar în tot acest timp trebuie să plăteşti pentru asigurarea de sănătate. Este revoltător”, afirma, ieri, un pacient al spitalului. (Doina Marcu)

Foto: Aglomeraţie la internări, 9.01.2006


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Primul telecentru din Frumuşica va funcţiona la Şcoala Storeşti
Consilierii şi angajaţii primăriei, somaţi să-şi achite datoriile bugetare la zi
Invitaţie la concurs
Actor basarabean bătut pentru a spune la televiziune că Voronin este de treabă
A apărut al patrulea tânăr ucis de regimul comunist al lui Voronin
Reţetă de mici la grătar
Horoscop
Întâmplarea din biserică
Comentariul comentariilor LXXV
(Ioan Rotundu)
Eveniment editorial "Agata"
Mica publicitate
1.300.000 lei puşi la bătaie pentru alegerile europarlamentare la Botoşani
Banii au sosit, mai trebuie ca primarii să înceapă lucrările
Gunoiul menajer, marea problemă a primarilor de oraşe şi comune
Libertate la... cultură
Şi-a omorât soţia în bătaie
Tulbură apele la ANI
Directorii de şcoli nu vor fi numiţi politic
Surpriză! Ana Băculeţ a fost unsă şef
Premierul Boc le-a mai tras o ţeapă celor din învăţământ
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog