Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
34426
De la 07 Ianuarie 2003
112784777

Botoşani: Primarul Portariuc fabulează

  • 12 May 2013, 23:00

Deşi nu mai suntem în campanie electorală, primarul Ovidiu Portariuc pare să nu fi aflat de acest lucru. Altfel nu se explică de ce el declară pe la conferinţele de presă lucruri care nu vor deveni niciodată realităţi.
La ultima conferinţă de presă el şi-a adus aminte că a promis botoşănenilor peste 2000 locuri de muncă şi a ţinut să anunţe că problema va fi rezolvată în curând. Iar ca vorbele sale să nu fie considerate în vânt, primarul a declarat că s-a întâlnit cu cinci oameni botoşăneni de afaceri, consideraţi de el cel mai puternici, care au decis să-l sprijine în a-şi îndeplini promisiunea electorală de a crea locurile de muncă promise.
Astfel, oamenii de afaceri Victor Mihalachi, Gelu Ciubotaru, Valeriu Iftimie, Mihai Tincu şi Iulian Căzăcuţ au promis primarului Portariuc că vor pune la punct o strategie comună de dezvoltare a oraşului Botoşani. Numai că strategia lor va fi decisă de o firmă de consultanţă care să identifice oportunităţile de afaceri la nivelul municipiului Botoşani.
Constatăm că primarul Portariuc, pe lângă mania auditului, are şi mania consultanţelor. După ce a plătit miliarde de lei vechi pentru a audita proiectele derulate de primarul Flutur, fără a constata imensele furturi de bani pe care le anunţate în campania sa electorală, acum va cheltui alte miliarde pentru a plăti firme de consultanţă care să-i spună ceea ce ştie orice botoşănean: oraşul nu are oportunităţi de afaceri atâta vreme cât nu are căi de acces pentru investitorii străini.
Primarul este plecat în Germania. De acolo vrea să aducă consultanţi nemţi în materie de urbanism. Tot plătiţi, bineînţeles! Dar până ce vom vedea picior de neamţ prin Primăria Botoşani, să analizăm la rece afirmaţia sa că va înfiinţa 20000 locuri de muncă prin cei cinci oameni de afaceri.
Victor Mihalachi aba-şi târâie brâul afacerilor. Din cauză că primarul Portariuc a stopat orice investiţie la nivel de oraş, firma lui Mihalachi a fost nevoită să reducă câteva sute de angajaţi. Banii pe care-i are de încasat de la lucrările executate nu-i poate primi pentru că s-au stopat finanţările europene tot din cauza Guvernului Po9nta. De vreme ce din cauza lui Portariuc investiţia Cornişa nu s-a început, Mihalachi n-are niciun motiv să angajeze noi oameni, deci să creeze locuri de muncă cum visează Portariuc.
Gelu Ciubotaru de la Electroalfa s-a spălat pe mâini de investiţia de la Groapa de gunoi Stăuceni, unde au apărut mai întârzieri în realizarea ei şi multe probleme cu firma de consultanţă. Investiţia Cornişa, pe care a câştigat-o prin contestaţie nu o poate începe pentru că primarul n-a emis ordinul de execuţie. Iar ordinul nu l-a emis pentru că nu are banii necesari. Aşa că, nici de aici nu pot fi aşteptate locuri de muncă.
Mihai Tincu, de la Rapsodia Conf SA, a tot falimentat societate după societate iar numărul angajaţilor săi s-a redus drastic. N-a investit nimic deosebit ca să se relanseze cu producţia, el fiind cam la margine de piaţă şi nu în interiorul ei. Tincu este doar o amintire frumoasă despre confecţiile care erau odată mândria Botoşanilor. Lui Tincu nu i-a mai rămas decât să privească cu invidie peste gard, la vecina Serconf SA, care prosperă de la un an la altul pentru că beneficiază de un management modern şi competitiv cu piaţa europeană.
Iulian Căzăcuţ, cu Dolly-Com-ul lui de la Roma, în afară că-şi are în Botoşani o vilă de tip ranch, n-ţare alt interes şi nici resursă de a dezvolta ceva în municipiu. Este plin Botoşaniul de preparate de carne pline cu E-uri, aşa că nu mai are loc şi Căzăcuţ cu ale lui.
Valeriu Iftimie de la Elsaco este profilat pe servicii publice şi mai puţin pe producţie. Personalul lui este de înaltă calificare şi nu va putea angaja şomerii botoşăneni calificaţi în meserii care nu mai au căutare pe piaţa muncii. Apoi, Elsaco este o firmă puternică, cu management de tip european, personalul angajat fiind normat exact la nevoile reale ale firmei şi nu cred că Iftimie i-a promis primarului Portariuc să angajeze şomeri numai ca să-i ajute social. Firma Elsaco are o activitate cu implicaţii externe şi nu se poate juca de-a angajarea de dragul primarului care a făcut promisiuni neacoperite.
Aşa stau lucrurile, iar visul lui Portariuc de a vedea create 2000 locuri de muncă nu se va realiza niciodată. Când s-a deschis Mall Uvertura (foto), în cuvântul său a afirmat că a creat 1000 locuri de muncă, deşi Mall-ul este o investiţie privată adusă în Botoşani de fostul primar Flutur.
Dacă tot a avut tupeul să spună că el a creat, prin Mall, o mie locuri de muncă, să dubleze cifra. O minciună urmată de alta începe să fie crezută.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Cum arată Dumnezeu
Lumea lu' Rotundu: Păcală în sutană
Trei tineri botoşăneni suspectaţi că au incendiat mai multe maşini, daţi în urmărire internaţională
Serghei Stanisev, acuzat de un adversar politic că a dat mită pentru a fi preşedinte al Socialiştilor Europeni
Victor Ponta nu crede aşa ceva
PDL va avea o iniţiativă legislativă pentru apărarea angajatorului
La reprezentanţele româneşti de turism din străinătate e jale si dezastru!
oamenii nu aveau habar că trebuie să promoveze ţara lor
Banii în plus pentru pensiile militare, găsiţi la ministerele de resort
plata se poate face din 2014
Israel: Manifestaţii împotriva viitoarelor măsuri de austeritate
Ziua Tatălui, sărbătorită oficial duminică în România
Drumul dintre Botoşani şi Suceava, cel mai prost sector de drum din România
S-a discutat in USL despre suprataxarea tuturor celor care obţin venituri peste 1000 euro
nu s-a ajuns la o decizie, subiectul e închis
De la Botoşani la Stuttgart, de mână cu Cosmin Andrei
PSD-iştii botoşăneni s-au supărat pe rege ca văcarul pe sat
Îţi vine rândul mintenaş, tizule!
Ioan Rotundu
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 12.05.2013
Jurnalul îşi schimbă politica editorială
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă