Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13255
De la 07 Ianuarie 2003
120837721

Botoşani/Darabani: Părintele Nicodim are drumul credinţei pavat cu escrocherii

  • 12 May 2015, 23:00

Reportajul realizat de Rotundu despre părintele Nicodim Nichita (foto 1) de la Teioasa – Darabani n-a pus nici pe departe în valoare calităţile părintelui de a face dispăruţi banii publici, că de cei ai enoriaşilor n-am a mă ocupa eu. Probabil că atunci când a filmat, Rotundu s-a aflat în una din zilele sale proaste sau forţele malefice ale părintelui l-au influenţat, deşi Rotundu nu crede în astfel de cretinisme menite să-i prostească pe credincioşii oameni întregi la minţile.
Cum vă spuneam, din reportajul intitulat „Alesul Domnului” şi difuzat pe Tele’M Botoşani, ce care poate fi vizionat şi dând un clik pe imaginea din text, n-a scos la lumină toate escrocheriile părintelui, talentul său de a face dispăruţi fără urmă a banilor publici primiţi vreme de 16 ani ca să ridice în Teioasa o amărâtă de biserică pe care nici acum, după ce a primit în contul parohiei mai multe miliarde de lei, n-a sfinţit-o ca nou lăcaş.
Părintele Nicodim s-a dedat la furtişaguri din banii publici începând cu anul 1997. De atunci a furat preţ de-o vilă ridicată în satul natal Dolheşti judeţul Suceava dar a avut de întreţinut şi două beizadele care au abandonat cartea pentru a se specializa în vânzarea de lumânări la biserică, fornăitul pe nas, creştere de porci hrăniţi cu colacii aduşi de credincioşi dar mai ales să trosnească păcănelele de la sălile de joc din oraşul Darabani.
Am să încep a vă prezenta escrocheriile părintelui de la coadă la cap. Adică de la cele mai proaspete la cele mai vechi. Părintele a primit de la Primăria Darabani, prin contul Protoieriei, suma de 11.500 lei. Când a vândut creştinilor calendarele pe un preţ mai mare decât cel ce urma să-ş deconteze la Protopopiat, părintele a băgat banii în buzunarul anteriului, aşa că Protopopiatul a oprit din banii Primăriei suma de 650 lei cu titlu de cost al calendarelor.
S-au revoltat câţiva creştini, cum se poate vedea şi din reportaj, dar Rotundu n-a insistat ca oamenii să fie mai expliciţi, să înţeleagă şi procurorii de la DIICOT că banii publici de la primărie nu s-au dat pentru procurare de calendare ci pentru construcţia bisericii, escrocheria preotului trebuind musai sancţionată penal, că prea emană miros infracţional.

A doua escrocherie, una demnă de baronii locali ai PSD, este cea cu dispariţia a 150 mii lei aduşi bisericii din Teioasa de către ex-deputatul PDL Stelică Strugaru în mandatul 2008 – 2012, după cum spun şi sătenii, 1,5 miliarde lei. Pentru că din reportaj nu se prea înţelege în clar cum au dispărut banii iar părintele i-a aruncat în ochi lui Rotundu că banii s-au dus în pământ, adică în subsolul bisericii pe care l-a amenajat adăpost antiatomic, m-am interesat eu mai îndeaproape ce s-a întâmplat, pentru că şi aici miroase a penal.
Când părintele Nicodim a primit banii de la Guvernul Boc, biserica era ridicată şi acoperită. Deci banii nu s-au dus în temelie cum a minţit preotul. Dar am reuşit să refac traseul dispariţiei acestei importante sume de bani guvernamentali. Banii au ajuns în contul Parohiei Teioasa. Părintele i-a virat în contul societăţii ELIM SRL Darabani, patron Doru Matei. Acesta a turnat un trotuar (sătenii îi spun prispă) în jurul pereţilor bisericii, chipurile lucrări efectuate din banii guvernamentali.
În realitate banii au fost scoşi din contul societăţii şi predaţi părintelui Nicodim. Surse dărăbănene, unele susţin că au auzit chiar din gura părintelui când era trosnit rău de tot de băutură, dau ca sigur că banii s-au împărţit între preot şi deputatul Strugaru dar sunt voci care susţin că şi părintele protopop Constantin Pânzaru ar fi avut partea sa.
În acele vremuri de belşug financiar pe seama banilor guvernamentali, cele două beizadele popeşti au jucat la păcănele vreo 300 milioane lei. Ei le-au spus patronilor de jocuri că o bunică a lor a vândut pădurea şi le-a dat bani de buzunar. O fi fost vreo bunică Tamara. Iar dacă lui Adrian Năstase de la bunică i s-a tras, de ce nu i s-ar trage şi preotului?
L-am pus pe Rotundu să-l contacteze pe fostul deputat Stelică Strugaru să-i ia un punct de vedere dar acesta n-a răspuns la telefon. O fi omul ocupat cu probleme importante, că a plouat peste capul lui cu atâtea necazuri de nici el nu mai ştie cum să le facă faţă. Dar despre problemele deputatului voi scrie un articol separat, că este ce să fie scris.
Modul în care a procedat părintele Nicodim cu cele 150 mii lei ne oferă suficiente suspiciuni temeinice, cum vor modificarea legii parlamentarii penali ca să nu mai fie arestaţi, ca procurorii DIICOT să-şi sacrifice din timpul de birou şi să facă o deplasare pe la Teioasa – Darabani. Că suspiciunile temeinice conduc la concluzia spălării sumei de 150 mii lei prin societatea comercială ELIM SRL dar şi delapidare de bani publici din contul Parohiei Teioasa.
Am un sfat prietenesc, dar în acelaşi timp juridic şi gratuit, pentru părintele protopop Constantin Pânzaru. Părintele Nicodim îi este un fel de piază rea. Bine-ar face să-l trimită de unde a venit, adică la Dolheşti, ca nu cumva şi părintele Nicodim să se molipsească de „boala denunţului”, că procurorii DNA, spre deosebire de cei de la DIICOT, întâi arestează şi apoi întreabă. Voi reveni în graba mare cu alte şi minunate escrocherii ale părintelui Nicodim.
Adrian Marcu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Noi stenograme dintr-o sedinta a PNL. Marian Petrache
Colaborarea dintre noi e la pamant
ANI a sesizat DNA in cazul primarului comunei Jilava, pentru aproape un milion de euro
pe care acesta nu ii poate justifica in declaratia de avere
Deputatul PSD Marian Ghiveciu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu uspendare
El este unul dintre initiatorii proiectului de modificare a Codului Penal si de Procedura Penala,
Curtea de Apel Bucuresti: Directorul RA-APPS Gabriel Surdu, arestat preventiv
Senatul a aprobat aplicarea cotei reduse de TVA la alimente
Reducerea accizei la bauturile spirtoase intra in vigoare de la 1 octombrie 2015, nu din 2016
Lupte fratricide în PNL Botoşani
Ioan Rotundu
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins proiectul de lege privind parteneriatul civil
Amenzi drastice pentru cei care arunca gunoaie pe fereastra apartamentului sau din masini
Raportul Nemtsov vorbeste de pierderi grele suferite de armata Rusiei in estul Ucrainei
Familiile soldatilor ucisi ar fi primit cate 35.000 de euro, cu conditia de a pastra tacerea
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Restructurare
Reţeta zilei: Borş de berbecuţ
Cade tencuiala, doamnă deputat!
Caricatura zilei: Răfuieli în PNL
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă