Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13278
De la 07 Ianuarie 2003
112763629

Botoşani: Răspândacii lui Portariuc oferă mită electorală

  • Ioan Rotundu
  • 12 May 2016, 23:00

Doamna Dumbrăveanu a locuit în tinereţe pe str. Poporului din Botoşani, astăzi zona cartierului Luizoaia. Soţul său a fost celebrul carmanger de la Ferma partidului, renumit pentru gustul pe care reuşea să-l dea preparatelor şi de la care a preluat continuitatea în reţete fostul patron al Hotelului Maria, Liviu Manole.
Acum tradiţia producerii unor preparate gustoase a familiei Dumbrăveanu este continuată de cei doi feciori ai săi care au laboratoare de carmangerie şi a căror preparate din carne sunt mult căutate. De exemplu, în Piaţa centrală cunoscătorii nu mănâncă mici decât de la chioşcul Dumbrăveanu, pentru că sunt preparaţi după reţeta tradiţională şi nu se folosesc arome chimice. Toate aceste intimităţi ale familiei Dumbrăveanu le-am aflat ieri chiar de la învăţătoarea Dumbrăveanu., acum pensionară.
Mă aflam în faţa sediului PNŢ-CD pentru a mă întâlni cu prof. Cornel Furtună când am fost abordat de o doamnă în vârstă care: „Vai, domnul Rotundu, de când îmi doream să vă întâlnesc! Felicitări pentru emisiunile pe care le faceţi!”. Aşa am intrat în vorbă şi ne-am aşezat pe o bancă din părculeţul venin Bibliotecii judeţene pentru că doamna Dumbrăveanu voia să-i relateze nişte „lucruri oribile” care i se întâmplase în cursul dimineţii.
Aflată pe B-dul Eminescu în zona parcului, doamna a fost abordată strategic de doi cetăţeni în vârstă care i-au solicitat să semneze pe un tabel pentru deblocarea unor proiecte ale primarului Portariuc blocate de consilierii PDL. Doamna a refuzat pe motiv că nu ştie de vreun proiect blocat. Atunci unul dintre cei doi a apelat la sentiment spunându-i că este din generaţia lui, că el a absolvit Academia „Ştefan Gheorghiu”, că are doi ani de şcoală de ofiţeri de Securitate şi că dacă semnează primeşte 100 lei.
Doamna Dumbrăveanu numai nu l-a scuipat. Nervoasă a coborât pe Unirii ca la cortul de aici să fie abordată de două fetiţe minore. Ştiind de acum despre ce este vorba, doamna Dumbrăveanu le-a sfătuit să se ducă să înveţe carte şi să nu promoveze politica mizerabilă a celor mari.
Obosită, doamna s-a aşezat pe o bancă din părculeţul Capelei Militare, în apropiere de sediul PSD. Habar nu avea doamna că acolo este „sediul partidului lui Ponta”. Imediat s-au aşezat lângă era alţi doi cetăţeni vârstnici care au întrebat-o dacă este pensionară. Doamna le-a spus că are 18 ani, cum să fie pensionară. „Ne luaţi peste picior?” se arătă unul ofensat. „Dar voi nu vă daţi seama după vârsta mea dacă sunt sau nu pensionară?” Celălalt vârstnic a devenit mai concesiv şi i-a propus să semneze pe un tabel că votează cu Portariuc şi va primi nişte pungi cu zahăr, orez şi ulei.
Doamna s-a ridicat nervoasă şi tocmai se îndrepta spre casă când m-a întâlnit şi mi-a relatat toate acestea. La ultima parte a discuţiei a asistat şi prof. Cornel Furtună care-şi făcea cruce şi nu-i venea a crede ce povestea doamna. După ce am rezolvat problemele cu profesorul, m-a deplasat la magazinul „Dimi” pentru a cumpăra o un marker.
Când să intru în magazin m-a abordat un alt cetăţean. Omul avea în mână un dosar şi mi-a fluturat sub nas o cerere adresată primarului Portariuc. „De trei ani umblu la uşa lui să-mi rezolve problema şi numai nu vrea. Vin din piaţă, unde la un cort am fost oprit de nişte fete. Am crezut că-mi iau tensiunea dar ele mi-au cerut să semnez împotriva consilierilor PDL. Care PDL, măi fetelor, că acest partid nu mai există de patru ani? Voi aiuriţi oamenii!”
. După ce ş-ia descărcat năduful s-a dus spre primărie să-l caute pe Portariuc. Poate l-o fi avut noroc să-l găsească măcar în ultimele zile de mandat. După amiază mergeam pe strada Octav Onicescu. După ce am traversat strada Luchian, în faţa grădiniţei de aici, am fost abordat de un cetăţean în vârstă îmbrăcat într-o salopetă curtată şi cu o floare în piept.
Nu arăta nicidecum a muncitor. M-a oprit să-mi spună să nu mai dau aşa tare în aleşii noştri că sunt puternici. „Eşti prea micuţ să te lupţi cu ăştia mari. Lasă-i în pace şi ai să trăieşti bine pe lângă ei. Oricum nu le poţi face nimic.”- a încercat el să mă convingă să nu mai dau în politicienii hoţomani, impostori, ipocriţi şi corupţi până în măduva oaselor.
„Buturuga mică răstoarnă carul mare” i-a răspuns eu din mers, dându-mi seama că am întâlnit un răspândac PSD care stătea strategic şi aborda trecătorii să le spună cum să voteze.
Mita electorală este infracţiunea dar ea trebuie constatată. Dacă poliţiştii n-ar avea trasă pe ochi cortina roşie a PSD-ului, ar veni la corturile stradale, iar aborda pe cei ce umblă în echipe pe străzi şi le-ar lua tabelele cu numele celor mituiţi. I-ar chema la audieri şi astfel ar fi dovedită mita electorală. Pachetele cu uleiul zahărul, orez nu sunt microbii din sălile de operaţie să nu poată fi văzute. Mai există şi ofiţerii sub acoperire care se pot lăsa abordaţi de aceşti răspândaci pentru a li se propune mita electorală.
Dar nu vrea nimeni să constate aşa ceva, deşi probele numai că nu-i sufocă. Iar candidaţii de la celelalte partide tac complice, semn că mulţi dintre ei sunt doar sateliţi ai PSD-ului.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Ranchiună sexuală
Horoscopul zilei de 13.05.2016
Câştigătorii concursului “Prietenii Pompierilor”
Horea Uioreanu, fost sef al Consiliului Judetean Cluj, condamnat la 6 ani si jumatate de inchisoare cu executare
in prima instanta
Prognoza meteo pana duminica
Kremlin: Scutul antiracheta de la Deveselu, o amenintare directa la adresa securitatii Rusiei
Bulgaria organizeaza un referendum pentru reducerea la jumatate a numarului de parlamentari
Dosarul lui Gabriel Oprea: DNA sustine ca documente privind cheltuielile DIPI au fost distruse dupa demisia Guvernului Ponta
Petre Toba, acuzat ca stie din ianuarie despre nereguli, dar nu a luat nicio masura
Prima sentinta in dosarul santajului de la Antene:
3 ani si jumatate de inchisoare pentru Sorin Alexandrescu, doi ani cu suspendare pentru Camelia Voiculescu / Dan Voiculescu, doi ani de inchisoare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă