Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27554
De la 07 Ianuarie 2003
120707620

Pinoccho şi-a găsit partid pe măsura potenţei sale politice

  • 12 March 2008, 23:00

Social democratul Florin Egner, poreclit de botoşăneni şi Pinocchio, pentru că promite şi nu se ţine de cuvânt, şi-a găsit în sfârşit o rampă de lansare către Primăria municipiului Botoşani. După ce colegii săi de partid l-au lăsat pe dinafară, neincluzându-l pe listele pentru alegerile locale, Florin Simion Egner s-a orientat către Noua Generaţie. Candidatura sa a fost anunţată oficial ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

romisiunile lui Egner sunt de fapt înfăptuirile lui Fluture
Om cu experienţă, Egner nu a căzut în greşeală ca Elena Băsescu, venind înarmat cu foiţa de hârtie pentru ca promisiunile sale să dea bine în urechile auditoriului. Drept dovadă că nu a frecat ridichea degeaba prin Consiliul Local, Florin Simion Egner ne-a prezentat rodul iniţiativelor sale care au fost între timp înfăptuite de primarul Cătălin Flutur.
„Am avut iniţiativa propunerilor pentru buget în 2006, din care peste 55 la sută au fost incluse în program, şi în 2007 peste 90 la sută au fost de asemenea incluse în programul pe 2008. Am dus un adevărat război pentru ca zona din Parcul Eminescu, serele şi ştrandul să rămână în circuitul public. Am promovat, nu de unul singur, iniţiativa construirii a 400 case sociale, lucru ce se va concretiza în Botoşani, în viitorul apropiat. Tot timpul am simţit nevoia să fac mai mult pentru oraş”, a declarat Florin Egner.
Parcă ne vine să-l şi credem. N-a pomenit nimic de iarna 2001-2002, în care un municipiu întreg a dârdâit de frig în apartamente, aşteptând păcura pe care o tot promitea el, spunând că ba e la Adjud, ba la Fălticeni, ba e la Vereşti şi retur. Nici până în zilele noastre, păcura promisă de Florin Egner nu a ajuns la Botoşani. Poate noua generaţie de politicieni va descâlci unde au dispărut 15 vagoane de păcură.

„Nu faceţi ca el!”
Florin Egner continuă nemilos cu răbdarea alegătorilor, insinuând că majoritatea investiţiilor din municipiu ar fi fost începute în perioada mandatului său. „Am fost primar al oraşului înainte de 2004 şi multe din investiţiile actuale sunt începute în acel mandat. Locuinţele pentru peste 600 familii tinere, semaforizarea oraşului, iluminatul public, sala polivalentă, actualul sediu al Primăriei realizat prin Incubatorul de Afaceri, sunt doar câteva exemple”, îşi arogă meritele fostul primar al municipiului. În astfel de condiţii, primarul actual înseamnă că a stat degeaba timp de patru ani fiindcă totul era rezolvat dinainte.
Marea realizare a fostului primar Florin Egner a fost Incubatorul de Afaceri, unde prea puţini afacerişti vin să incubeze şi ei ceva. S-a distrus un spaţiu, s-a distrus o clădire de patrimoniu şi nimeni nu a protestat. „Am avut performanţe ca primar, dovadă numărul foarte mare de voturi pe care l-am primit în anul 2004 pe fondul unui vot atunci dat mai degrabă împotriva fostei guvernări”, continuă Florin Egner.
Singura mare performanţă de care s-a convins până şi electoratul e că Florin Simion Egner minte cu atâta seninătate încât ajunge să creadă şi el ceea ce spune. Este admirabil acest personaj politic şi chiar merită votat numai cu scopul de a-l scoate în evidenţă la rubrica „Nu faceţi ca el!”. „Am încredere, am suficientă putere şi energie”, dixit fostul primar şi viitorul candidat al Noii Generaţii. Putere şi energie o fi având el dacă s-a conectat la E-ON, dar cu promisiunile restante din mandatul trecut, cum rămâne?

Freacă menta pentru a produce energie statică
Florin Egner ne edifică în privinţa opţiunii sale pentru PNG: „În alegerea PNG a cântărit mult faptul că este un partid nou, cu o motivaţie diferită de celelalte forţe politice locale. Acest partid poate să câştige încrederea botoşănenilor pentru multe fapte şi realizări concrete, dar şi ca o expresie a dezamăgirii faţă de grupările politice pe care botoşănenii le-au votat până acum”. Domnul Egner a rămas în urma istoriei. Noua Generaţie pe care vrea s-o promoveze el este de fapt vechea generaţie de activişti de partid şi de stat degeaba. Adică nu chiar degeaba, freacă menta pentru a produce energie statică. În ce priveşte motivaţia candidaturii sale, numai domnul Egner, Dumnezeu şi Becali ştiu ce-a spus. Noi n-am înţeles mai nimic. Dacă e să îl credem pe Stalin că Dumenzeu nu există, mai rămâne doar Egner şi Becali să decidă soarta oraşului.
„Am cântărit mult şi am luat opţiunea cea mai apropiată crezului meu politic. Generozitatea, sprijinul creştin, permanentul orizont spre a face bine oamenilor”, mărturiseşte Florin Egner. Mai că ne dau lacrimile. A cântărit mult ori fiindcă e prea gras, ori fiindcă l-a tras mustaţa în jos. „Pe Egner l-am văzut o singură dată în Parcul Tineretului când dădea autografe, împărţea fluturaşi şi făcea poze cu bebeluşii”, ne-a spus un reprezentant al noii generaţii, în adevăratul sens al cuvântului. În fluturaşii respectivi, împărţiţi cu generozitate la cerşetori erau proiecte de autostrăzi.
De altfel, toate partidele din România se declară social democrate. Adică semnalizează la stânga şi virează la dreapta. Toate vor binele celor săraci şi palmează cu dreapta miliarde din comisioane. Domnul Egner cunoaşte foarte bine lucrul acesta, astfel nu s-ar mai fi avântat el la funcţia de primar. „Depărtarea de social democraţie pentru mine nu există. De altfel nici nu mi-am dat demisia şi nici nu am semnat o altă adeziune”, zice domnul fost viitor primar. Şi cu asta ne-a aburit ca şi până acum. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Deocamdată, fără contracandidaţi
Ioan Rotundu
Horoscop
Insistenţă
Comentariul comentariilor (LXXIII)
(Ioan Rotundu)
Posibilitate de a lucra într-o bancă
Dascălii se plâng că s-au trezit că au calificative diminuate
Profesori sancţionaţi pentru erori în evaluarea tezelor cu subiect unic
Comisarul şef Zelincă a fost titularizat pe post
De ziua lor, comisarii de mediu au plantat pomi
Drumul care i-aduce un nou mandat de primar
Indisciplina şi abandonul şcolar vor fi monitorizate de poliţie
Premiu de 60 000 de euro
10 miliarde de euro pentru agricultura românească
Cristi Hogaş terorizează Academia în ”Cu un pas înainte”
Comunicat de presă
Anunţ gen divertisment
Program TELE'M Botoşani, joi, 13 martie
Dezlegare la subvenţii în agricultură!
Sportul este mereu lăsat pe planul doi
Monitorizare atentă asupra copiilor instituţionalizaţi
Ţărăniştii botoşăneni vor un spate puternic
În încercarea de a face regulă, poliţiştii comunitari sunt înjuraţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă