Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5738
De la 07 Ianuarie 2003
123768954

Vorona: „Picătura buclucaşă” şi 5 ani de procese între doi vecini

  • Ioan Rotundu
  • 12 March 2015, 23:00

Eugenua Pricopie este o bătrână pensionară ce locuieşte în sătucul Vorona Teodoru din comuna Vorona. Cu ea locuieşte fiica Cornelia Pricopie (foto 1) care are un copil în vârstă de 5 ani. Cele două, mamă şi fiică, sunt vecine cu familia Socor. Vecinătatea este de mai multe zeci de ani şi totul a decurs în pace şi bună înţelegere până în anul 2010 când între cele două familii au izbucnit certuri care au dus la mai multe procese. Cearta pare să fi pornit de la nişte construcţii ale familiei Pricopie aflate pe hatul cu grădina familiei Socor. Aceste clădiri sunt construite acum 30 de ani dar abia în anul 2010 familia Socor a observat că de pe acoperişul acestora apa se scurge pe proprietatea lor. De la aceste picături de apă certurile au degenerat şi ura a cuprins ambele familii.
Gheorghe Socor (foto 2) a fost miliţian şi apoi poliţist. El s-a ocupat de îngrijirea câinilor din gestiunea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani. În Armată aceşti îngrijitori se numeau căţelari, la Poliţie n-am aflat cum era numită funcţia lor. Cert este că Socor, acum pensionar, de pe urma activităţii sale a rămas cu o sumă de relaţii în sistem, relaţii care par să-l fi ajutat eficient în scandalul cu vecinele.
Dacă Socor a reclamat că familie Pricopie n-are uluci la construcţiile de pe hat, Eugenia Pricopie prin fiica Cornelia l-au reclamat pe Socor că a intrat cu gardul în proprietatea lor şi că nu le dă voie să intre pe terenul său ca să poată monta uluce la clădiri.
Socor, posesor de armă de vânătoare, nu s-a sfiit s-o folosească trăgând în câinele familiei Pricopie de faţă cu Eugenia. N-a nimerit câinele dar a speriat-o pe femeie. Se pare că acest efect ş-a urmărit şi Socor. Şeful Poliţiei din comună, agentul Cristian Lupu, deşi sesizat că s-a tras cu arma în mijlocul satului, n-a considerat că este cazul de-o anchetă.
Eugenia şi Cortnelia Pricopie au depus o plângere penală împotriva lui Gheorghe Socor dar plângerea a fost cercetată la Poliţia Vorona de către şeful Cristian Lupu care a constatat nevinovăţia lui Socor. Şi procurorul de caz, pe baza cercetării făcută de Lupu, a constatat că Socor nu este vinovat pentru tulburare de posesie, ameninţări, tras cu arma şi ce-o mai fi fost scris în reclamaţie.
Nemulţumite de soluţia procurorului, cele două femei au contestat NUP-ul la Judecătoria Botoşani. Dosarul a fost judecat de judecătorul Samir Bosoc. Acesta şi-a luat în serios rolul de judecător, a interogat ambele părţi şi a ajuns la concluzia că Gheorghe Socor a comis unele infracţiuni, motiv pentru care a anulat NUP-ul procurorului şi a dispus refacerea cercetărilor.
Din nou dosarul ajunge la Poliţia Vorona pe mâna şefului Cristian Lupu. Intră în joc şi un ofiţer de poliţie pe numele de Bălăşanu. Cei doi poliţişti din nou dirijează cercetările în favoarea lui Socor şi din nou îl scot nevinovat, în ciuda indicaţiilor date de judecător. Femeile iar contestă pozasoluţia procurorului dar de data aceasta dosarul ajunge pe masa judecătoarei Mihaela Mihalache care se comportă răstit cu femeile reclamante. Şi procurorul de şedinţă Palaghia s-a răstit la femei. În final, din reclamante femeile s-au trezit inculpate pentru denunţ calomnios şi amendate cu câte 1000 lei.
Despre judecătoarea Mihaela Mihalache noi am mai avut reclamaţii că judecă părtinitor. Dar de vreme ce colegul său judecătorul Samir Bosoc a constatat că Socor are o anumită vină, cum de a ajuns judecătoarea Mihalache să le amendeze pe femei pentru denunţ calomnios chiar că aveam de-a face cu o zicală popească „încurcate-s căile justiţiei la Judecătoria Botoşani”
. Pe latura proceselor civile, un complet de judecată s-a deplasat la faţa locului. S-a deplasat judecătoarea Mărioara Ilie de la Judecătoria botoşani şi judecătoarele Nadia Timofte, Carmen Bucătaru şi Georgică Burlacu. Toţi aceşti judecători le-au recomandat să se împace, adică s-a încercat o mediere. Numai că cei din familia Socor au refuzat orice cale de înţelegere.
În final, prin sentinţă definitivă, Socor trebuie să-şi mute gardul de pe proprietatea familiei Pricopie iar cele două femei să pună uluce la clădirile de pe hat să nu mai curgă apa pe terenul lui Socor. Numai că montarea ulucilor se poate face dacă Socor le acceptă intrarea pe proprietatea sa, adică să poată ajunge în spatele clădirii. Şi Gheorghe Socor şi soţia acestuia au declarat că nu acceptă să intre pe proprietatea sa nici un meseriaş.
Acum, cele două femei au angajat pe executorul judecătoresc Sânziana Secrieru să vină la faţa locului şi să pună în executare sentinţa. Onorariul se ridică la aproape 2000 lei, dar cele două femei n-au altă soluţie.
Despre familia Socor mi-am dat seama că sunt încrâncenaţi împotriva celor două femei. În primul rând că ambii soţi Socor s-au ferit să recunoască că sunt în conflict cu familia Pricopie, susţinând că proprietar este băiatul or Cornel Socor, lucrător de mai mulţi ani prin Spania. Gheortghe Socor a declarat că de procese s-a ocupat soţia sa, el refuzând să stea de vorbă cu noi. Soţia sa, funcţionară la Serviciul de Asistenţă Socială al Primăriei Botoşani, s-a arătat extrem de deranjată când am contactat-o şi cu greu a acceptat dialogul. S-a ferit să recunoască implicarea în scandal, aruncând totul în cârca băiatului din Spania şi a avocatului care l-a reprezentat în litigiul cu familia Pricopie. Despre procesul intentat de femei lui Gheorghe Socor nu s-a rostit nicio vorbă.
Mai trebuie adăugat că Gheorghe Socor are o bucată de pădure „La Porcărie” şi o căbănuţă. Omul organizează aici vânători la care participă foşti colegi din Poliţie. Şeful Poliţiei Vorona, Cristian Lupu şi ofiţerul Bălăşanu sunt invitaţii de onoare ai lui Socor. Se spune prin sat că braconajul este ceva obişnuit în zonă. O fi, că doar sunt poliţişti şi făina braconajului se macină la moara lor.
Reportajul filmat se va difuza pe Tele’M Botoşani, sâmbătă 14 martie, ora 19.00 în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Lapte prăjit
Bancul zile: Mirarea prostituatei
Horoscopul zilei
Mircea Cartarescu a primit Premiul orasului Leipzig pentru Armonie Europeana
Victor Ponta: Prin anchetarea lui Vanghelie, Gorghiu si-a pierdut principalul aliat
Vanghelie: Il asigur ca nu voi avea probleme, cred ca problemele vor fi la dansul mult mai mari"
Rusii se intreaba care este starea de sanatate a lui Vladimir Putin, absent de o saptamana
Deputatul PSD Ion Stan, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare
Basescu, despre scandalul vilelor de protocol
Senzatia mea e ca Ponta nu vrea sa-si bata joc doar de mine, ci si de presedintele in functie
Comisia Europeana a trecut la metode biblice pentru a convinge Guvernul Romaniei sa foloseasca instrumentele financiare UE.
"Domnule ministru, draga Eugen, nu stiu cat de credincios esti... Celui care n-are i se va lua!"
Perchezitii DNA la locuinta lui Marian Vanghelie si la Primaria sectorului 5
Oana Niculescu Mizil, audiata la DNA/ Avocat: Este acuzat de abuz in serviciu
Oana Niculescu Mizil si-a dat demisia din Parlament:
Am calitate de suspect. Sunt insarcinata, Marian va avea al doilea baiat/ Anchetatorii au fost foarte draguti/ Imi pare rau de Victor si Daciana
29 de situaţii de urgenţă în ultimele 24 de ore
Ambasada Olandei, despre cazul Borbely: Urmarim cu ingrijorare evolutiile. Sa se tina cont de MCV
Denuntul Elenei Udrea, clasat de DNA; nu a rezultat existenta vreuneia dintre infractiunile sesizate
Marian Vanghelie ar fi perceput un comision de 20% din contractele pe care primaria Sector 5 i le-a acordat lui Dumitru Marian
Valoarea acestor contracte - 2 miliarde lei
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog