Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7211
De la 07 Ianuarie 2003
123642636

Savin Bădic se războieşte cu directorul AJOFM Teodor Dimitriu

  • Ioan Rotundu
  • 12 March 2018, 23:00

Botoşăneanul Savin Bădic (foto) are vârsta de 60 de ani, o vârstă la care cu greu îţi mai poţi găsi un loc de muncă, Aşa că s-a pensionat anticipat. Înainte de a se pensiona, şomer fiind, a încercat să se angajeze. A găsit de lucru la firma Prevent Inteligent Securiy SRL cu sediul în Slobozia, judeţul Ialomiţa ce avea un punct de lucru în Botoşani ,pe post de agent de securitate.
.Angajarea s-a făcut începând cu data de 28.04.,2017 pe durată nedeterminată şi pentru o normă întreagă de 8 ore/zi la un salariu lunar de 1.450 lei. Pentru că a fost angajat din şomaj, Bădic urma să beneficieze lunar de suma de 500 lei plătită de AJOFM Botoşani, drept stimulent că şi-a găsit un loc de muncă.
Proaspătul angajat va lucra până în data de 19.06.2017, când patronul firmei emite decizia nr. 438 pentru desfacerea contractului de muncă în baza prevederilor art. 31 al.3 din Codul muncii. Acest temei legal prevede că în perioada de probă, angajatorul sau angajatul poate proceda la desfacerea contractului de muncă fără a fi nevoit să-şi motiveze decizia. În cazul lui Bădic firma a fost cea care a iniţiat desfacerea contractului de muncă, nefiind obligată să-i explice angajatului de ce a renunţat la serviciile sale.
Pentru că Bădic, ca agent de securitate, a ,lucrat în regim de noapte urma să beneficieze şi de sporul cuvenit, Numai că patronul firmei, un anume Dragoş Slăniceanu, a refuzat să-i acorde acest drept bănesc.
Prin Sentinţa civilă nr. 65/15 ianuarie 2018 a Tribunalului Botoşani firma a fost obligată să calculeze şi să-i achite lui Savin Bădic sporul de noapte cuvenit pentru perioada lucrată, respectiv 1.05 – 19.06.2017.
Bucuria lui Bădic că va mai încasa nişte bani ia- fost scurtă pentru că de la AJOFM Botoşani as primit Decizia nr. 13/29.01.2018 prin care era somat să restituie suma de 500 lei primită ca stimulent pentru că s-a angajat. S-a dus Bădic la sediul AGOFM şi a discutat cu directorul Teodor Dimitriu dar acesta i-a spus c㠄orice ban al statului primit necuvenit trebuie restituit”. Ori el n-a lucrat cel puţin trei luni de zile ca să nu mai restituie suma primită.
Corect, dar în cazul lui Bădic încetarea contractului de muncă a venit din iniţiativa firmei şi nu a sa. Ce vină are bietul om că patronul n-a mai vrut să-l ţină angajat. Din nefericire pentru Bădic, n-a contestat decizia primită la Tribunalul Botoşani, aşa cum i s-a indicat, aşa că este bun de plată chiar dacă nu are nicio vină.
Revenind la directorul AHOFM Teodor Dimitriu, cel care s-a arătat că apără cu cerbicie banii statului, bine ar fi s-o facă în toate cazurile şi situaţiile care au apărut în activitatea instituţiei pe care o conduce.
Dar când Dimitriu este cel care a fost cercetat de PNA-ul Ioan Amarie în timpul Guvernului Năstase că a acordat unui patron un credit financiar fără ca acesta să fi întrunit condiţiile legale poarcă aduce a vorbă de funie în casa spânzuratului. Apoi, pe când Dimitriu a era director al Centrului de Calificare şi Recalificare a Şomerilor (CCRS) şi a fost trimis în judecată pentru că a umflat notele unor cursanţi, facilitându-le astfel promovarea examenului de calificare în meseria de brutar. De asemenea, Teodor Dimitriu a fost cercetat pentru că ar fi primit şpagă de la şomerii care se înscriseseră la cursurile de calificare şi pentru că în lunile iunie-august 1998 ar fi primit bani pentru 30 de ore de cursuri pe care nu le-ar fi efectuat.
Pentru o perioadă de un an şi jumătate, cât a durat procesul, Teodor Dimitriu a fost suspendat din funcţie, însă pentru că a fost găsit nevinovat, da fost repus în funcţia de director al CCRS.
Cu un aşa palmares, este de neînţeles de ce social-democratul Teodor Dimitriu a rămas numai director de provincie şi nu l-a propulsat partidul în plan Naţional, vreun secretar de stat în Ministerul Muncii sau chiar vreun deputat, că după tipicul impus de PSD în promovarea cadrelor întruneşte toate condiţiile de a se integra în echipa penalilor care acum guvernează România în plan legislativ şi executiv în frunte cu Liviu Dragnea.
Cert este că Savin Bădic a intrat în malaxorul corupţiei instituită de oamenii PSD-ului care sunt stăpânii instituţiilor statului şi va fi bun de plată. Chiar dacă are dreptate!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Anunţ mnatrimonial
Horoscopul zilei de 13.03.2018
De la ciocul mic, Orban a făcut ciocul mare
Ioan Rotundu
Theresa May a convocat Consiliul de Securitate,
dupa otravirea fostului agent dublu Serghei Skripal / Presa scrie ca ar putea acuza Rusia
Robert Cazanciuc a depus un proiect de lege pentru reducerea duratei proceselor in contencios administrativ
Comisia Europeana a deschis o investigatie aprofundata in legatura cu ajutoare acordate de stat Complexului Energetic Hunedoara
Alina Bica cere sa fie supusa unei expertize medicale in Costa Rica. Judecatorii romani nu sunt de acord
Ambasada Rusiei acuza Londra de un joc foarte periculos
in gestionarea anchetei otravirii fostului agent dublu Serghei Skripal
Il sustin pe Liviu Dragnea, doar ca o confirmare oficiala nu se face asa
Directorul general ADP al Sectorului 1, trimis in judecata pentru luare de mita.
In acelasi dosar, consilierul PNL Daniel Chirvasa, trimis in judecata pentru marturie mincinoasa
Universitatea Central Europeana, infiintata de Soros, isi deschide o filiala la Viena
Tudorel Toader despre o eventuala sesizare a CCR privind revocarea Codrutei
Kovesi: Eu sunt pregatit
Cele două canalii care-şi bat joc de sărbătoarea Centenarului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog