Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Horoscop
Umor
Reportaje
Publicitate
Anchete
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6675
De la 07 Ianuarie 2003
123658661

Cât timp mai acceptă umilinţa politicienilor şi a magistraţilor?

  • Ioan Rotundu
  • 17 March 2023, 17:09

Modul în care, pe bandă rulantă, magistraţii îi achită pe înalţii corupţi de hoţiile comise pe motiv de prescripţie a faptelor a devenit extrem de umilitor pentru noi toţi,iar încrederea noastră în justiţie s apropie galopant de zero.
Aceste achitări în lanţ au la bază trei cauze majore despre care majoritatea mijloacelor media evită să comenteze pentru că se află în solda partidelor politice de guvernământ prin a beneficia de contracte de publicitate în valoare de ordinul milioanelor de lei.
Liviu Dragnea a reuşit performanţa de a monopoliza puterea Curţii Constituţionale a României în interesul PSD şi al său personal. Odată pus căpăstru CCR, a reuşit să-i determine pe cei 9 judecători să dea o decizie prin care un articol din Codul de procedură penală a fost interpretat în favoarea infractorilor de lux şi declarat neconstituţional.
Este vorba de acel articol care reglementa prescripţia faptelor penale. A lăsat CCR o portiţă parlamentarilor, în sensul că aceştia puteau legifera prescripţia faptelor penale în aşa fel încât infractorii de lux să nu scape necondamnaţi pentru faptele lor, iar soluţia era întreruperea prescripţiei pe timpul judecăţii.
Lipsa acestei suspendări a prescripţiei pe timpul judecăţii i-a favorizat pe judecători şi infractori să lungească judecata prin zeci de termine până când a sosit momentul prescripţiei.
Se mai putea găsi o cale şi în condiţiile respectării deciziei CCR în sensul că se putea legifera răspunderea penală şi materială asupra acelor judecători care au tergiversat judecata în aşteptarea prescripţiei. Cum judecătorii sunt suverani asupra judecării unui dosar, neexistând termene de pronunţare a sentinţei la fond., apel şi recurs, aceşti judecători , din ordin politic sau prin mituire, îşi exercită autoritatea judecătorească după cum le este interesul, ştiind că nu au a suporta consecinţe de nicio natură.
În această săptămână au scăpat de răspunderea penală pentru faptele lor şi au rămas cu banii furaţi infractori de lux precum Darius Vâlcov – fost ministru al Finanţelor, fost secretar general al Guvernului Dăncilă, fost primar al oraşului Slatina când a cerut şi primit mită 4,3 milioane lei pentru a ajunge contractele de investiţii la anumite firme.
Judecătoarea Elena Burlan – Puşcaş, care a primit mită 67 mii euro de la interlopii bucureşteni pentru a-i pune în libertate, a-i condamna cu suspendare pentru tentativă de omor a fost şi ea achitată pe motiv de prescripţie. Este strigător la cer că această judecătoare, după achitare, va primi salariul pentru perioada suspendată, câteva sute de mii de lei, inclusiv pensia specială de magistrat.
Şi seria achitărilor poate continua fără probleme pentru că parlamentarii noştri nici gând n-au să legifereze prescripţia faptelor penale în spiritul deloc legal şi moral al deciziei CCR. Le convine situaţia actuală pentru că beneficiarii sunt colegii lor care au avut ghinionul să ajungă pe mâna unui procuror priceput şi integru profesional, care şi-a făcut corect datoria.
Grav este faptul că preşedintele României, Klaus Iohannis, care a dat în boala lui Ceauşescu de a vizita ţările de pe mapamond, secretizând sumele de bani cheltuite, tace complice cu mafia din politic şi justiţie. Tace şi ministrul justiţiei Cătălin Predoiu, tac şi cei doi capi ai Parlamentului României, respectiv liberala Alina Gorghiu la Senat şi socialistul Marcel Ciolacu la Camera Deputaţilor.
Însă marea problemă este la noi, cei care formăm acest popor român. Asistăm parcă paralizaţi la toată această sarabandă a abuzurilor din politic şi justiţie şi nu reacţionăm în niciun fel, ceea ce dă şi mai mult curaj acestor ticăloşi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul săptămânii: Lecţie pentru un manelist
Horoscopul săptămânii 13 – 19.03.2023
Cei 5 magnifici corupţi din Vama Stânca
Ioan Rotundu
„Măcelarul limbii române” şi replica venită de la Madrid
Ministrul Eduard Novak - demolatorul sportului românesc
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Gunoiul pe seama căruia stă să izbucnească un mare scandal
Ioan Rotundu
Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
În timp ce judeţul pute de la gunoaie, comisarii se războiesc între ei
Ioan Rotundu
Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
Răscoalele țărănești la români
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog