Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24588
De la 07 Ianuarie 2003
111405861

Sârbu nu numai că nu renunţă la putere, dar vrea şi un miliard de lei

  • el merge pe principiul că distracţia costă şi cine comandă muzica, plăteşte
  • 12 November 2008, 23:00

Fostul director al Casei de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga”, Neculai Sârbu se judecă şi acum cu cei care l-au sancţionat, respectiv Consiliul de Administraţie al instituţiei. În mod normal, prerogativele de director au fost predate în regim de interimariat lui Valentin Rău la data de 15 iulie 2008, ori sancţiunea a fost pentru 60 zile.
De atunci, Nicolae Sârbu activează ca referent şi ia salariu pe măsura funcţiei. „Onor angajatorul, Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură a Sindicatelor nu face nici un demers. Am trimis mai multe adrese şi mi se pare că asociaţia asta e mai mult fantomatică. Ar trebui să revin pe funcţie, dar ce, parcă domnul Valentin Rău se dă deoparte? Este singura casă de cultură din ţară cu doi directori. Pe 10 noiembrie am avut primul termen la Tribunal şi al doilea e pe 24 noiembrie. Termen la care asociaţia trebuie să prezinte nişte documente vizavi de sancţionarea mea”, a declarat Neculai Sârbu.
Din punctul său de vedere, totul i se trage de la liderii de sindicat care au stat ani de zile în instituţie fără să plătească o chirie. Mai mult, nici utilităţile nu vroiau să le plătească. „Nu au plătit chirie, dar vroiau de-acum să nu suporte nici cheltuielile la gaz, căldură şi curent electric. Vroiau să fie întreţinuţi de Casa de Cultură. Faptul că am câştigat acum un an statutul de director cu repunerea pe funcţie nu a convenit absolut deloc liderilor de sindicat din CA. Sentinţa s-a dat în 6 iunie 2007, iar pe 14 august am fost repus pe funcţie. În intervalul acesta, domnul Marius Orăşanu şi Valentin Rău au avut timp să îşi facă toate aranjamentul scriptic ca eu să nu mai am niciun fel de prerogativă. Voi cere daune. Data trecută nu am cerut că am spus că am zis că fost un accident şi de o parte şi de cealaltă, însă acum am să cer şi de la Asociaţie şi de la CA. Sumele cerute ca daune, cred că mă voi duce spre un miliard de lei. Distracţia costă şi cine comandă muzica, plăteşte”, a mai adăugat Neculai Sârbu.
În replică, directorul interimar, Valentin Rău spune: „Nu eu i-am dat sancţiunea. E făcută de asociaţie acolo trebuie să se adreseze, eu ştiu că am o decizie prin care sunt numit director interimar până la revocare de către cei de la CA. Restul nu cunosc. E dreptul fiecăruia să se adreseze în Instanţă”. Menţionăm că membrii CA îi reproşează lui Neculai Sârbu nu doar o proastă colaborare cu sindicatele, ci şi o serie de ilegalităţi. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Borfaşul tot borfaş rămâne, iar mai nou vrea şi deputat
unde a dispărut bunul simţ? Se întreabă un candidat la parlamentare
Ţurcanu îşi invită adversarul la biserică
Preţul mincinos al benzinei!
Măsurile luate de M.I.R.A. pentru pregătirea alegerilor
Germania continuă să facă jocurile Rusiei în NATO
Comentariul comentariilor (CCXXXIX)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Lăcomia româncei şi penisul lui Abdul
O afacere profitabilă în zona Rediu
Ce mai "apreciază" Iliescu la Geoană!
Alocaţia de stat pentru copii – majorată
Invitaţie la spectacol
Se încaieră candidaţii, apar derutaţii!
Ioan Rotundu
Indirect, Ghiorghiţă îi recomandă lui Ostafie niţică educaţie
33 de mii de botoşăneni n-au dat curs iniţiativei ministrului Nicolaescu
Furtună oferă, dar n-are cui deocamdată
Comunitarii au dat iama prin varză
Continuă traficul de maşini la Casa Cărţii
Un moşneguţ de 64 de ani va plăti toate oalele sparte ale campaniei
Gripa a pus stăpânire pe România
Spicul Dorohoi iar are probleme cu „Laptele şi cornul”
Liviu Axinte vrea măsuri care să elimine violenţa din şcoli
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă