Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Sănătate
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5285
De la 07 Ianuarie 2003
123768501

Ca la noi la nimeni,

Cum se toacă banii publici la Protecţia Copilului

  • la Centrul de Primire al Copilului în Regim de Urgenţă sunt 16 salariaţi şi opt beneficiari
  • 12 November 2009, 23:00

Ieri, consilierii judeţeni s-au întrunit în Şedinţă Extraordinară pentru a vota un proiect prin care să asigure plata salariilor angajaţilor direcţiei amintite pentru luna octombrie. În urma dezbaterilor şi interpelărilor aleşilor judeţeni, la nivelul DGASPC s-a decis înfiinţarea unei comisii de eficientizare a activităţii la nivelul instituţiei.
Măsura a fost luată la intervenţia consilierului judeţean Dumitru Codreanu (foto). „Apreciez eforturile deosebite pe care Prefectura şi CJ le face pentru asigurarea fondurilor. Acest proiect trimis la Bucureşti este o dovadă a eforturile pe care le depuneţi. Revin, în şedinţa anterioară am avut o intervenţie vizavi de necesitatea unei curăţenii în cadrul acestei direcţii” a precizat Dumitru Codreanu.
Acesta a venit cu câteva exemple, în care numărul de salariaţi care deserveşte un anume compartiment din cadrul DGASP este dublu faţă de beneficiarii serviciului. „Mie cel puţin mi-ar fi fost jenă să trimit o notă de fundamentare pentru a se obţine bani de salarii în condiţiile în care pentru cinci copii şi cinci mame care sunt într-un centru de la Micul Prinţ, sunt 14 salariaţi. În aceste condiţii, noi cei care într-o familie avem un copil, ar trebui să fie mama, iar pe lângă mama, ar trebui să mai fie o mămică, poate mai tânără şi să aibă grijă. Sunt mulţi salariaţi, domnule. Ţin cont de bugetul CJ, de banii contribuabililor care sunt direcţionaţi de şase luni într-o direcţie luându-se de la alte subunităţi. Centrul de primire în urgenţă, 16 persoane au grijă de opt copii, este corect oare mă întreb? Salariaţii aceştia se ştiu ce salarii au, ce sporuri au primite prin diverse instanţe judecătoreşti, nu am nimic cu nimeni de acolo, dar conducerea DGASPC să aibă în vedere a se găsi o soluţie astfel încât anul viitor, prin buget să nu avem probleme iarăşi cu această direcţie”, a adăugat sursa citată.
Directorul DGASPC; Liviu Rădăşanu, a recunoscut că vorbele aspre ale lui Dumitru Codreanu au valoare de adevăr şi că un pas înainte ar fi înfiinţarea acestei comisii. „Urmare a reacţiei domnului Codreanu, am dispus înfiinţarea comisiei de normare şi eficientizare a activităţii în instituţia noastră care îşi face treaba, urmând să vedem dacă există sau nu în fiecare centru şi aparatul propriu prea puţin sau prea mult personal”, a declarat Rădăşanu.
Consilierii judeţeni au aprobat alocarea a 1,5 milioane lei pentru plata salariilor la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Conform proiectului de hotărâre, o parte din sumă, 800.000 de lei provin de la două drumuri judeţene. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bani de la CJ pentru producerea energiei electrice din gunoiul de grajd
De la „măi animalule” la „nemernicii dracului”
Speculă cu măşti contra gripei?
Muzică şi magie pentru botoşăneni în week-end
Pensia alimentară neplătită l-a costat închisoarea
Comunicat de presă D.J.T. Botoşani
Preşedintele Băsescu a promulgat legea care facilitează
obţinerea cetăţeniei de către basarabeni
Românii din Tara Bascilor sunt aşteptaţi la petrecerea Zilei României
La Los Angeles a avut loc Adunarea de Protopopiat pentru Vestul SUA
Pelerinaj la Schitul Darvari la Moaştele Sfântului Ioan Gura de Aur
Împiedicată de birocraţie să investească în ţara natală
o româncă a cumpărat un castel pe Valea Loarei
Reînnoirea contractului reglementat de furnizare a gazelor naturale
Comunicat de presă Teatrul „Mihai Eminescu”
Ghiveci cu carne
Horoscop
Plăceri băsăsciene
Nemernicii dracului
Biroul lui D-zeu
Sanitarii cer judecătorilor să le acorde sporuri salariale
O nouă promisiune electorală pentru pensionari
Bugetarii iar se laudă că fac grevă, dar nu ştiu când
Lista unităţilor de învăţământ închise din cauza gripei se lungeşte
fruntaşi la… gripă porcină!
Leac pentru lăcomia farmaciştilor
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog