Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23346
De la 07 Ianuarie 2003
112934184

Bo0toşani: Cum s-a supărat Riţa Răsitaru pe Lumea lu’ Rotundu

  • 12 November 2014, 23:00

Ieri, am continuat să filmez la Flămânzi ultima parte a reportajului intitulat „Poliţistul contestat”. După ce trei agenţi de poliţie, sub protecţia anonimatului au făcut dezvăluiri uluitoare despre cariera profesională a inspectorului de poliţie Mihai Cliveţ, printre care şi faptul că acesta ar băga lunar în buzunarul propriu, din fondurile IJP Botoşani, suma de 1000 lei, ieri am încercat să obţinem şi un punct de vedere al localnice implicată în această afacere, dacă este o afacere sau ceva mai grav precum o însuşire în scop personal din banii publici.
Informaţiile primite ne spuneau că poliţistul Cliveţ ar sta fictiv în gazdă la locuinţa Riţei Răsitaru (foto) din oraşul Flămânzi, cartierul Bosânceni şi că chiria de 1000 lei pe care o plăteşte lunar IJP Botoşani ar intra în buzunarul acestuia.
Ieri, în timp ce căutam să localizez locuinţa Riţei Răsitaru, o maşină a poliţiei ne supraveghea de la distanţă. Când am observat-o, am încercat să intru în dialog cu agentul de poliţie de la volan dar acesta a accelerat maşina şi… dus a fost. Întrebând din om în om, am descoperit până la urmă locuinţa cu pricina. Riţa Răsitaru a ieşit la poartă şi a început să dialogheze cu noi.
Ea ne-a declarat mecanic că poliţistul Mihai Cliveţ locuieşte la ea în gazdă şi că primeşte lunar, de la acesta, 1000 lei. Când am întrebat-o cât plăteşte impozit pe chirie, a început să se încurce. Cică impozitul îl plăteşte poliţistul iar ea primeşte doar o chitanţă de 400 lei la fiecare trei luni. N-a putut să ne arate contractul de închiriere şi nici dacă acest contract este încheiat cu poliţistul sau cu IJP Botoşani, cum ar fi fost normal.
Nici impozitul declarat că ar fi plătit de poliţist la ANAF Botoşani nu este cel corect, impozituzl fiind de 16%, trimestrial acesta se ridică la 480 lei şi nu 400. Riţa s-a încurcat definitiv când am întrebat-o cine suportă impozitul de vreme ce ea ne-a spus că primeşte lunar în mână 1000 lei. A încercat s-o dreagă, spunând că impozitul i-l opreşte poliţistul în luna în care-l plăteşte.
În timp ce dialogam cu bătrâna, lângă noi a tras o maşină din care a coborât nora Riţei care ne-a luat la întrebări ce căutăm la poarta soacrei sale. Mi s-a părut ciudată apariţia ei, pentru că nu avea de unde şti de prezenţa noastră. Tocmai o convinsesem pe bătrână să-mi arate un exemplar din chitanţa de plată a impozitului când cele două s-au dus în casă să ne aducă documentul.
A revenit nora şi ne-a spus că tocmai a sunat poliţistul Cliveţ şi i-a spus mamei soacre să nu ne arate nici un document. A revenit la poartă şi mama soacră, nervoasă foc, şi m-a luat la întrebări cine sunt. M-am recomandat a doua oară, deşi nora sa ştia cine sunt şi ce emisiune realizez pentru că mă recunoscuse. Bătrâna mi-a notat numele pe o hârtie şi n-a mai vrut să stea de vorbă cu noi. A închis poarta şi a plecat în casă cu tot cu noră.
Concluzia mea este că bătrâna n-a făcut decât să ne reproducă o lecţie învăţată pe dinafară şi când am scos-o din şablonul întrebărilor cu care era obişnuită a dat în bâlbâială. Faptul că poliţistul a sunat-o şi i-a cerut să nu ne arate nici un document este iar dovada că are ceva de ascuns legat de chiria de 1000 lei pe care o încasează lunar de la IJP în numele Riţei Răşitaru.
Reportajul va fi difuzat sâmbătă, 15 noiembrie, ora 19.00, pe Tele’M Botoşani în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu , el rămânând deschis pentru eventualele puncte de vedere ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani şi, cu voia purtătorului de cuvânt al IJP, poate şi inspectorul Mihai Cliveţ, dacă se consideră nevinovat faţă de acuzaţiile care i s-au adus.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Miştocarului pezevenchi i-a cam pierit zâmbetul
Ioan Rotundu
Cifrele anuntate de premier privind evolutia economiei in trimestrul al treilea nu corespund celor pe care le vom anunta vineri
Nu ne-a sunat nimeni din partea Guvernului
Politeanu: Cum a copiat-o Ponta pe Monica Macovei citand din episcopul Iuliu Hossu
Klaus Iohannis: Cer presedintilor celor doua camere si premierului Ponta sa sustina convocarea plenului Parlamentului
pentru dezbaterea legii amnistiei si gratierii, cat si a tuturor cererilor de urmarire penala si arestare preventiva
55 de situatii in care Ponta a fost prins cu minciuna de cand este premier. Si doua bonusuri
Sesizare a UDMR la BEC dupa aparitia unor pliante anti-Iohannis, in limba maghiara
Kelemen: "Ne delimitam ferm de astfel de dezinformari si manipulari"
Concurs cultural dedicat istoricuylui Nicolae Iorga
Liviu Dragnea: Mircea Govor e un om foarte glumet, DNA il ancheteaza pentru niste declaratii
Comunicat de presă ACL
Ministerul Agriculturii: Romania are rata de absorbtie de 74% in programul de dezvoltare a satelor, dar la pescuit, numai 40%
Cuvântul viclean al fariseului Stoica
Ioan Rotundu
DEVA: Unul din doi beneficiari de ajutoare sociale au renuntat la masa gratuita
dupa ce li s-a cerut sa munceasca in folosul comunitatii
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Măcelarul obraznic
Chişcă moldovenească
Ce am aflat din confruntarea Iohannis - Ponta
Curtea Constitutionala: Religia nu mai este obligatorie in scoala
Parintii care vor sa isi inscrie copiii la materia Religie trebuie sa depuna o cerere
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă