Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Social
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6415
De la 07 Ianuarie 2003
123658401

Botoşani: Drama unui medic stomatolog pensionar

  • 12 November 2015, 23:00

Rodica V. a lucrat toată viaţa ca medic stomatolog în Botoşani. Acum este pensionară şi locuieşte pe strada Primăverii, într-un bloc turn, la etajul 10 (foto). Trăieşte singură. Soţul ei, un apreciat inginer la Electrocontact, sever dar cinstit şi drept, a decedat pe neaşteptate. Ghinionul s-a ţinut de Rodica şi a fost implicată într-un accident auto în urma căruia şiu-a pierdut vederea la un ochi.
Rămasă fără soţ, cu două credite de bancă în plată, Rodica trece printr-o perioadă dramatică. Pensia este în cea mai mare parte reţinută de bancă iar din ce-i rămâne abia poate să acopere cheltuielile de întreţinere a apartamentului iar de mâncare aproape că nu-i mai rămâne. Are doi băieţi care locuiesc în Botoşani dar care au abandonat-o din motive pe care nu mi le-a relatat.
Doamna V. m-a contactat să o ajut într-o problemă personală. Socrii săi au trăit în satul Prelipca, comuna Văculeşti. Cât a trăit soţul său, acesta s-a ocupat de administrarea casei socrilor, în prezent decedaţi, şi a terenurilor rămase, printre care şi un hectar de pădure. Administrarea a făcut-o fără a deschide moştenirea şi a obţine certificatul de moştenitor.
De situaţie a profitat un văr al soţului, Dorin Maftei, cunoscut proprietar de terenuri în zona Brăeşti şi aflat în combinaţii funciare cu nişte investitori englezi. Spune doamna V., că acest Maftei a aranjat la Primăria Văculeşti şi a obţinut moştenirea de la Prelipca în condiţii numai de el ştiute.
Rodica s-a deplasat la Primăria Văculeşti şi a solicitat un rând de copii de pe actele de proprietate obţinute de Maftei dar primarul Gânga nu i-a dat nici un răspuns. Nici nu-i va da pentru că acest Maftei a fost candidatul la funcţia de consilier local pe listele PSD, adică l-a susţinut pe Sorin Gânga să ajungă primar.
Desigur, dacă în privinţa moştenirii de la Prelipca s-a comis o nedreptate, cum crede doamna V., lucrurile s-ar putea îndrepta printr-un proces. Numai că doamna V. N-are bani de mâncare, nicidecum de a plăti un avocat.
Am discutat cu ea în apartamentul de la etajul 10. Un apartament întreţinut curat şi ce m-a impresionat, o bibliotecă bogată cu cărţi ale scriitorilor români şi străini. Mi-a povestit că vreo trei saci cu cărţi le-a donat şcolii din Prtelipca.
În sufragerie are o mobilă din lemn de nuc, stil vechi. Caută cumpărători ca s-o vândă să facă rost de bani pentru mâncare şi pentru a putea plăti cheltuielile cu căldura în această iarnă.
Problema sa fiind una stric privată, nu poate face obiectul unui reportaj la Lumea lu’ Rotundu decât numai dacă aş avea probe cu care să dovedesc cârdăşia dintre primarul Gânga şi fermierul agricol, sau ce-o fi el, Maftei.
M-a impresionat însă situaţia în care a ajuns un medic care toată viaţa s-a aflat în slujba cetăţeanului, soţul ei a muncit cu responsabilitate o viaţă şi nu s-a ales cu nimic şi nici n-a avut ce lăsa în urmă soţiei supravieţuitoare decât o situaţie încurcată a moştenirii. Doi feciori crescuţi de mamă şi ajunşi la casa lor au abandonat-o pe cea care i-a crescut şi nu le mai pasă în ce condiţii trăieşte.
Am plecat cu gândul neputincios că n-am nicio posibilitate de a-şi întinde o mână de ajutor. Doar i-am recomandat un avocat pe care-l ştiu cinstit şi milos. În urma mea Rodica urma să se ducă la un vecin să împrumute ceva bani pentru că nu avea de pâine.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Ruga poliţistului
Reţeta zilei: Compot de prune
Horoscopul zilei de 13.11.2015
Prognoza meteo pentru vineri
Astronomii au descoperit un nou obiect spatial in Sistemul Solar
Viktor Orban: Valul de imigratie, parte a unui complot stangist pentru a umple Europa de votanti de stanga
Centrul de Resurse Juridice solicita demisia de urgenta a Inspectorului sef al Inspectiei Judiciare
Statul Islamic ameninta cu atacuri in Rusia: Foarte curand, sangele va curge ca un ocean
Inspectia CSM a luat-o putin razna. O actiune periculoasa
Aeroportul din Suceava, redeschis oficial dupa doi ani de modernizari: Tarom a operat primele curse
Curtea de Apel Brasov, decizie definitiva: Klaus Iohannis pierde o casa din Sibiu
Tupeu de politician corupt
Ioan Rotundu
Peste 400 de elemente de muniţie, distruse la Copălău
Precum mâţa, cei de la ISU Botoşani acoperă urmele şpăgilor primite
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog