Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3176
De la 07 Ianuarie 2003
108539817

La Botoşani, Ionică Nechifor face de râs oaia lui Daea

  • Ioan Rotundu
  • 12 November 2017, 23:00

Cu mai bine de o săptămână în urmă, proaspătul doctor în tehnologia creşterii oilor şi caprinelor Ionică Nechifor a apărut la postul de televiziune Realitatea Tv şi a afirmat că el are capacitatea de a furniza carne de oaie la toate restaurantele din România şi chiar anumite cantităţi le poate furniza gratuit.
Voind să pară mai presus decât mentorul său, ministrul Agriculturii Petre Daea, Nechifor arunca pe post cu miile de tone de carne de oaie de parcă la Botoşani, în ferma sa sau cea a Popăuţiului pe care o jumuleşte la greu, s-ar fi aflat spre creştere toate turmele de oi ale vrâncenilor, ungurenilor şi moldovenilor din balada Mioriţa la care musai ar trebui să alăturăm şi turma de oi a lui Nechifor Lipan recuperată de soţia sa Vitoria de la alţi doi oieri hrăpăreţi.
Ciudat a fost faptul, susţin cei care au vizionat acea emisiune, că moderatorul l-a luat în serios pe Nechifor şi chiar îi adresa cuvinte de laudă. Nu este prima ieşire publică a impostorului Ionică Nechifor care minte cu o dezinvoltură greu de imaginat pentru un om cu gândirea normală.
Iată cum stau mai nou treburile la Staţiunea Popăuţi de când Nechifor a revenit în funcţia de director. Ciobanii au părăsit cele trei turme de oi care acum sunt îngrijite de zilieri. Recent au fost aduşi din nou boschetarii de prin Botoşani, zona gării, cu care Nechifor se mai mândrise că le-a dat de lucru. Numai că boschetarii când au descoperit că sunt puşi la muncă iar banii se duc în buzunarul lui Nechifor au părăsit Staţiunea. Acum i-a momit din nou, nu se ştie cu ce promisiuni.
La vizitele de la Staţiune ale ministrului Daea şi vicepreşedintelui Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice prof.univ.dr Valeriu Tabără, Nechifor s-a lăudat că va exporta la arabi peste 300 mii de mieri. Minciunile i-au fost luate drept adevăruri de către reporterii necunoscători ai impostorului.
Luni, 6 noiembrie, Nechifor s-a dus la un abator din Suceava să predea 100 de mieri. Numai că mieii fiind prea slabi, nişte pierituri, patronul abatorului i-a refuzat, aşa că Nechifor i-a adus înapoi la Staţiune unde îşi vor da obştescul sfârşit aşa cum şi l-au dat şi alte câteva sute de mieri care au fost înţărcaţi prematur şi nu s-au mai putut dezvolta normal.
Nu numai mierii dar şi oile sunt slabe şi carnea lor nu poate fi consumată pentru că din punct de vedere biologic este clasată la VNR (valoare nutritivă redusă). O parte din aceste oi şi mieri sunt tăiaţi şi daţi spre consum zilierilor care mai lucrează prin Staţiune, un procedeu extrem de periculos pentru organismul uman. Deşi cei de la Autoritatea Sanitar - Veterinară Botoşani cunosc situaţia, n-au luat nicio măsură. Probabil că se aşteaptă producerea unei drame sau intoxicaţii în masă ca să intervină şi să pedepsească aceste abuzuri periculoase sănătăţii.
Staţiunea are în dotare o maşină pentru îndeplinirea cu operativitate a unor servicii. Această maşină este folosită exclusiv în interes personal de către Aurel Nechifor, fratele lui Ionică. Recent, Aurel a implicat maşina într-un accident auto iar reparaţiile s-au efectuat pe banii Staţiunii. Este un alt abuz de putere al lui Nechifor care va rămâne nepedepsit ca şi celelalte de până acum.
În ce priveşte radierea datoriilor istorice ale Staţiunii, radiere cu care se laudă Ionică Nechifor, cei de la ANAF Iaşi au infirmat radierea. Sursă din ANAF Iaşi a explicat că normele europene nu permit astfel de radieri nici prin hotărâre de guvern, cum s-a lăudat Nechifor.
Referitor la aceste datorii, trebuie arătat că atunci când Nechifor a preluat Staţiunea de la fostul director Chiorăscu, datoria era în jurul a 7 miliarde lei vechi. Nechifor a ridicat datoria la 16 miliarde dar are grijă ca atunci când aminteşte de aceste datorii să nu explice şi provenienţa lor.
Cum este posibil ca un impostor ca Ionică Nechifor să mintă şi să manipuleze comunităţi întregi? Este pentru că are suficienţi bani să deschidă porţile mijloacelor media şi să închidă gura reporterilor care i-ar putea pune întrebări incomode. Sâmbătă, la Ploieşti, ministrul Petre Daea promova consumul de carne de oaie. La Botoşani, Ionică Nechifor i-şa făcut oaia de râs ducând la abator nişte pierituri. Cum este sacul, aşa şi petecul!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Încă un succes al Lumii lu’ Rotundu. Dosarul poliţistului Gorgan va fi strămutat
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Surpriză pentru nevastă
Horoscopul zilei de 13.11.2017
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 10.11.2017
Lumea lu' Rotundu: Profanatorii
Scandal in biserica Schit Oraseni din Botosani,
provocat de o decizie a Mitropoliei de a numi un alt paroh
Donald Trump se distanteaza de remarcile sale referitoare la dezmintirile lui Putin
privind amestecul in alegerile americane
Dragnea, intrebat ce le transmite protestatarilor:
Cred ca nu au toate informatiile / Noi urmarim programul de guvernare, sustinut de milioane de romani
Paul Anghel (ANPC): Cititi cu atentie etichetele citricelor!
Pot fi tratate cu o substanta care ataca ficatul si rinichii
Dragnea a citat din Churchill la congresul TSD:
"Cea mai proasta forma de guvernare este democratia, cu exceptia celorlalte"
Ambasadorul Olandei: Investitorii straini merg in alta parte daca nu exista predictibilitate.
Companiile olandeze inca vad potential suficient in Romania
Liviu Dragnea: Categoric ramane impozit zero pentru angajatii din IT,
problema va fi rezolvata de Guvern
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă