Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9367
De la 07 Ianuarie 2003
110929837

Începând de joi,

Botoşănenii pot depune cereri pentru ajutoare de încălzire

  • 12 October 2010, 23:00

Municipalitatea botoşăneană va acorda şi în sezonul rece 2010-2011 ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, lemne şi gaze naturale pentru persoanele singure şi familiile cu venituri reduse.
Persoanele care au venituri cuprinse între 0 şi 615 lei pe membru de familie primesc ajutoare la încălzire, urmând ca pentru fiecare în parte să se stabilească ajutorul în funcţie de tranşa de venit la care se încadrează. Începând cu data de 14.10.2010 asociaţiile de proprietari şi reprezentanţii Modern Calor SA vor depune la Primăria Botoşani până la 10.11.2011, săptămânal sau ori de câte ori este cazul, formularele completate de persoanele singure şi familiile care solicită ajutor, însoţite de documentele justificative care dovedesc componenţa familiei şi veniturile realizate.
Funcţionarii Primăriei Botoşani vor verifica condiţiile de încadrare pe tranşe de venituri. În vederea sprijinirii familiilor şi a persoanelor singure cu venituri reduse care utilizează pentru încălzirea locuinţei energia termică, în perioada 1.11.2010 – 31.03.2011, în conformitate cu OUG nr. 86/2010 pentru modificare şi completare OUG nr. 5/2003 privind acordarea ajutoarelor de încălzirea locuinţei, precum şi a unor facilităţi populaţiei pentru plata energiei termice, se acordă un ajutor lunar prin compensarea procentuală a valorii efective a facturii la energia termică. În acest sens
Primăria Botoşani are următoarele obligaţii: tipărirea formularelor de cerere şi distribuirea acestora către furnozorul de agent termic, SC Modern Calor SA (în acest sens sunt în curs de tipărire 7000 de formulare) preluarea cererilor, a declaraţiilor pe proprie răspundere şi a documentelor justificative, stabilirea dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, prin dispoziţia primarului, care va conţine compensarea procentuală, în funcţie de venitul net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, precum şi valoarea ajutorului maxim, transmiterea dispoziţiei privind acordarea ajutoarelor de încălzire către SC Modern Calor SA.
De asemenea, primăria Botoşani va efectua anchetele sociale la domiciliul solicitantului, în proporţie de minimum 3% din numărul beneficiarilor, se va ocupa de verificarea şi avizarea listelor cu ajutoare sociale.
Pentru fiecare asociaţie de proprietari a fost numit câte un funcţionar din cadrul Primăriei Botoşani care va verifica legalitatea acordării ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică în sezonul rece 2010-2011.
Ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu lemne:
Începând cu data de 11.10.2010 titularii de contracte de locuinţe sau închirierea locuinţei care solicită ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili în sezonul rece 2010-2011 pot depune cererile şi declaraţiile pe proprie răspundere însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia la Serviciul Public de Asistenţă Socială.
Personalul nominalizat din cadrul Primăriei Botoşani va verifica documentele depuse şi condiţiile de încadrare pe tranşe de venituri, urmând să stabilească ulterior cuantumul ajutorului social acordat în funcţie de venitul net lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure.Sumele necesare plăţii ajutorului pentru încălzirea locuinţei vor fi transferate de Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Botoşani în contul Primăriei Botoşani urmând ca pentru perioada 1.11.2010 – 31.03.2011 plata ajutorului pentru încălzirea locuinţei să se facă prin caseria Serviciului Public de Asistenţă Socială.
Stabilirea dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei se face începând cu luna depunerii cererii. Persoanele nominalizate de Primăria Botoşani au obligaţia de a verifica lunar prin sondaj şi la reclamaţii, corectitudinea declaraţiilor pe proprie răspundere date de solicitanţii de ajutor prin anchetă socială pentru minim 3% din numărul beneficiarilor înregistraţi la data de 30.11.2010.
Ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale:
Până la data de 22 .10. 2010 se vor prelua formularele conţinând cererile şi declaraţiile pe propria răspundere de către titularii de contract de proprietate sau de închiriere care nu sunt arondaţi unor asociaţii de proprietari de la Serviciul Public Local de Asistenţă Socială.
Pentru a putea beneficia de ajutorul la încălzire începând cu data de 1.11.2010, cererile şi declaraţiile pe propria răspundere se depun de către titulari până la data de 5.11.2010 la asociaţiile de proprietari, urmând ca acestea să le depună la Serviciul Public Local de Asistenţă Socială până la data de 12.11.2010. La depunerea cererilor şi a declaraţiilor pe proprie răspundere, vor fi aduse şi documente care dovedesc componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii.
Personalul nominalizat de Primăria Botoşani va verifica legalitatea documentelor depuse, condiţiile de încadrare pe tranşe de venituri şi va stabili individual pentru fiecare solicitant cuantumul ajutorului acordat, calculat în funcţie de venitul net lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure. Situaţia centralizată cu titularii ajutoarelor la încălzire şi valoarea cuantumului ajutorului acordat va fi transmisă către EON şi Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Botoşani până la data de 26.11.2010 şi ulterior în ultima zi a fiecărei luni.
Funcţionarii nominalizaţi au obligaţia de a verifica lunar prin sondaj sau la reclamaţii corectitudinea declaraţiilor pe proprie răspundere date de solicitanţi prin anchetă socială pentru minim 3% din numărul beneficiarilor înegistraţi la data de 15.11.2010. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Program Tv SOMAX, miercuri, 13 octombrie
Bancul zilei: Adevărata soacră
Mama scriitorului Alexandru Muşină, cercetată de DIICOT
pentru că a cultivat cânepă pentru lujerii de fasole
Honorius Prigoană a primit licenţă pentru televiziunea de ştiri România Ta
Voi candida la preşedinţia PDL dacă lucrurile merg spre tensionare
Selecţionerul Angliei: Românii meritau să câştige
Ministerul Justiţiei cere Guvernului încă 50 de procurori la DIICOT
Wall Street continuă să acorde bonusuri record: 144 mld. dolari in 2010
Angela Merkel s-a plâns că firmele germane reclamă neîncasarea facturilor
Gheorghe Gherghina: Vom face o rectificare la sfarsitul luniidatoriile apartin CFR, AND si altor firme de stat
Petru Bogatu: Alegeri cât un război Est-Vest
Ţigări de peste 10.000 lei confiscate de poliţiştii de frontieră
Decesul unui mare om de cultură
La Ungureni, E.ON a rezolvat problema în stil propriu
„Preţuiţi artiştii când sunt în viaţă”
Proiect transfrontalier cu fonduri europene derulat de Şcoala nr. 10
Festivalul-Concurs Naţional de teatru „Mihail Sorbul” la a 29 –a ediţie
festivalul se va dersfăşura la Botoşani şi Săveni
Ţine la uşă un regal muzical al marelui Tudor Gheorghe
IPS Teofan vine la sfinţirea bisericii din curtea Spitalului „Mavromati”
Finanţarea şcolilor pe seama amendării părinţilor este doar un vis
Unul din concurenţii la directoratul DSP Botoşani a fost eliminat
Mai mâncăm sau nu ciuperci?
Poliţia concediilor medicale a fost desfiinţată
Fantomele de la conacul Mavrocordat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă