Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5390
De la 07 Ianuarie 2003
123695563

Noi detalii despre afacerile necurate ale poliţistului Romică Gorgan

  • Ioan Rotundu
  • 12 October 2017, 23:00

Afacerile agentului şef de poliţie din Vf. Câmpului par a fi extrem de variate, nu însă şi legale. Câte ceva din constatările făcute în cadrul anchetării lor de către doi ofiţeri ai Direcţiei Antifraudă din IJP Botoşani a început să transpire în spaţiul public.
Mai ales că toată cercetarea poliţiştilor referitoare la afacerile ilegale ale agentului de poliţie Romică Gorgan stau în mapa procurorului Valeriu Chihaia din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru a fi valorificate.
Lăcrămioara Cojocariu, femeia din Vf. Câmpului hărţuită sexuat de Gorgan, cei doi fiind vecini de uşă în blocul de locuinţe din localitate, şi care a depus mai multe plângeri împotriva acestui Don Juan în uniforma statului, l-a sunat vineri, 6 octombrie pe procurorul Chihaia să afle stadiul dosarului în care este parte reclamantă. Procurorul i-a spus să stea liniştită că o anunţă el când va fi gata ancheta. Aşa-i spune de peste un an de zile. Ceva pare a fi putred în Danemarca justiţiei botoşănene!
Cum spuneam, din dosarul de anchetă al celor doi poliţişti a început să se strecoare în spaţiul public anumite informaţii. De exemplu, poliţistul Gorgan foloseşte la muncile agricole de interes personal pe un bărbat pe nume Zub care-i conduce tractorul. Acest Zub nu are carnet de conducere. Adevărat, pentru tractor nu are nevoie de aşa ceva dar pentru a conduce autoturismul personal da. Numai că Zub a circulat o perioadă, până au început anchetele asupra lui Gorgan, cu autoturismul personal fără permis de conducere, spunând sătenilor că are dezlegare de la Gorgan care se are bine cu şefii de la judeţ.
. Avea voie de la Gorgan, a declarat el şi ofiţerilor DGA. Ulterior a venit nevasta lui şi a declarat că nu soţul a condus autoturismul ci ea. Două declaraţii care se bat cap în cap, una fiind mincinoasă. Poate va afla procurorul Chihaia , în cadrul anchetei sale, care dintre cei doi soţi este mincinosul.
S-a mai reţinut de ofiţerii DGA că Gorgan a beneficiat de subvenţii APIA în condiţii nelegale. Ştie mai toată suflarea comunei Vf. Câmpului că poliţistul Gorgan, când veneau în control cei de la APIA Botoşani ă-i vadă vacile, îi ducea peste apa Siretului, în judeţul Suceava, la unul Cornel Aursulesei din Buda, comuna Zvorâştea care avea fermă de vaci. Gorgan prezenta vacile acestuia drept ale sale iar cei de la APIA n-au fost curioşi să vadă unde sunt vacile lui Aursulesei, dacă cele din grajd erau ale lui Gorgan.
Cine este acest Aursulesei? Este un fost lucrător la CEC care a produs ceva pagubă unităţii. Dar afară, Aursulesei n-a plecat cu mâna goală. A luat o listă cu CNP-uri ale depunătorilor. S-a folosit de aceste CNP-uri, multe ale unor morţi, pentru a angaja în numele lor împrumuturi de la un CAR din Suceava. De această afacere nu este străină nici soţia lui Gorgan, care pe uşa bugetului din Vf. Câmpului a cărui patron este face reclamă acestui CAR. Descoperit cu împrumuturile fictive, Aursulesei a avut două încercări de a se spânzura.
Tot pentru a demonstra celor de la APIUA că are vaci, Gorgan trebuia să facă dovada şi cu fişe de predarea laptelui către centrele de colectare. În comuna Vf. Câmpului sunt 5 astfel de centre. Fiecare centraş a primit ordin de la Gorgan să taie de la fiecare predător de lapte unul sau doi litri şi să-i facă lui fişă. Apoi laptele era predat la firma Tudea din Zvorâştea – Suceava.
Despre toate aceste afaceri ilegale ale poliţistului nu numai că se ştie în întreaga comună, dar au fost cercetate şi de către ofiţerii Direcţiei Anticorupţie din IJP Botoşani, tot materialul probator fiind predat în final procurorului Valeriu Chihaia pentru a fi valorificat. Aştept cu interes când procurorul va finaliza ancheta, care nu este una chiar uşoară.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Actrita Olga Tudorache a fost mutata la sectia de terapie intensiva a Spitalului Elias, dupa ce starea sa s-a agravat
Victor Ponta trebuie sa-i plateasca lui Isar daune morale de 10.000 lei
Cum explica seful ANRE cresterile mari de preturi ale energiei pe bursa:
Capacitatile de productie care ar trebui sa fie functionale in orice moment, in realitate nu sunt functionale
Polonia expulzeaza un cercetator rus acuzat de propaganda in favoarea Moscovei
Tariceanu: Mentinem sprijinul politic pentru ministrul Viorel Ilie.
Nu putem accepta ca DNA-ul sa faca Guvernul Romaniei
Vânzarea terenurilor agricole: Cât pot statele UE să restrictioneze tranzacțiile
Bancul zilei: Pedeapsa divină
Dacian Ciolos: Vad ca Victor Ponta a scris ca as fi negociat cu Liviu Dragnea sa raman premier in guvernul PSD.
O asemenea bazaconie n-am mai auzit demult!
Horoscopul zilei de 13.10.2017
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog