Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14609
De la 07 Ianuarie 2003
112764960

Preşedintele Moldovis s-a răfuit public şi cu Chiru şi cu prefectul

  • 12 September 2010, 23:00

Preşedintele Asociaţiei Moldoovis Botoşani, Ionică Nechifor, a declarat într-o conferinţă de presă, organizată de liberali, că se declară nemulţumit de implicarea efectivă pe care a avut-o liderul filialei BNS Botoşani, Vasile Chiru. Acesta este acuzat că a tratat acţiunea cu dezinteres în numele unei amiciţii cu prefectul judeţului.
„Protestul organizat la Botoşani a fost timid zic eu, al fermierilor, sigur a fost mai mult un semnal la nivel naţional de situaţia grea a fermierilor, a agriculturii în general. I-aş recomanda domnului Chiru să lase agricultura pe mâna agricultorilor, iar BNS-ul să se ocupe de alte structuri. Vă spun asta pentru că am observat o amiciţie între el şi domnul prefect la întlnirea pe care am avut-o. Acest protest a fost altceva decât s-a discutat la nivel naţional. Între domnul prefect şi domnul Chiru s-a dat mâna şi protestul nu a fost unul aşa cum s-a dorit” a declarat preşedintele Moldoovis, Ionică Nechidor.
Acesta a criticat şi atitudinea reprezentantului Guvernului în teritoriu, Cristian Roman, despre care a spus că nu a reacţionat ca un delegat al Guvernului la Botoşani. „ Am trăit aceeaşi senzaţie şi la o întâlnire a fermierilor cu preşedintele ţării Traian Băsescu care ne-a spus: Luaţi-vă ţara voastră şi plecaţi! Noi i-am răspuns că România nu este o căruţă şi ne putem muta într-o altă ţară. Eu nu spun că nu are idee despre agricultură, dar consider că domnul prefect trebuia să invite instituţiile care sunt responsabile pentru activitatea în agricultură. La întâlnirea cu domnul prefect replica a fost: Să nu-mi dai mie ordine de administraţie la Instituţia Prefectului. Nu asta a fost intenţia mea” a mai spus sursa citată.
Preşedintele Asociaţiei Moldoovis a mai atras atenţia asupra necesităţii înfiinţării unor puncte de sacrificare a animalelor. Părtaşe la gestionarea acestora ar trebui să fie administraţiile locale, care ar fi nevoite astfel că participe cu partea lor de finanţare, iar utilitatea unor astfel de locaţii nu trebuie deloc neglijată.
„Fiecare comună din Botoşani ar trebui să aibă un punct de sacrificare a animalelor, să fie implicată primăria locală, o cofinanţare. Cetăţenii să-şi sacrifice acolo, ce e pentru consumul propriu să fie pentru ei şi restul să poată fi valorificat pe piaţa. Până în prezent nu există în tot judeţul un punct de sacrificare a animalelor” a spus Ionică Nechifor.
De asemenea, reprezentantul Moldoovis a adus în discuţie necesitatea înregistrării produselor tradiţionale, promovarea a cestora de către fermieri, în acest sens statul jucând un rol esenţial. PNL-iştii botoşăneni îşi propun pe viitor să acorde o importanţă deosebită acestui sector.
„Noi susţinem promovarea produselor tradiţionale şi înregistrarea acestora. Vom susţine în viitor fermierii, asociaţiile agricole care vor săşi promoveze ce au mai bun şi în acelaşi timp să fie protejate pe piaţa naţional㔠a adăugat Ionică Nechifor. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Hoeoscop
Bancul zilei: Dilemă psihiatrică
Program Tv SOMAX, luni, 13 septembrie
Gunoierul lui Băsescu
Ioan Rotundu
Învăţăturile lui Marcu către botoşăneni
Prietenii şi pacienţii Clinicii Novaoptic sunt încântaţi de noul format al site-ului
Bucătărie incendiată de o sobă supraîncălzită
A ars mai mult decât şi-a plănuit
Salut de deschidere a anului şcolar din partea CJE
27 de medalii şi premii speciale la Salonul de Inovaţii de la Moscova
Tabără pune impozit pe teren mascat prin amenzi
asta în loc de facilităţi pentru ţăîranii care n-au cu ce-şi cultiva pământul
ANAF a instituit sechestru pe terenuri si instalaţii ale Rompetrol
„M-am realizat profesional in Italia”
Liberalii ne recomandă să creştem animale portocalii
numai aşa vor avea voie să pască
Fetiţă de doi ani accidentată de căruţă
Anul şcolar începe într-o atmosferă plină de dramatism
Opinii diverse privind trimiterea medicilor buni în sistem privat
Dr. Vlad speră să-şi păstreze funcţia de director, dar nimic nu-i sigur
Primul agricultor Manole susţine amenzile ministrului Tabără
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă