Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9433
De la 07 Ianuarie 2003
112954687

Botoşani: Proteste suspecte ale muncitorilor de la Modern Calor

  • 12 September 2012, 23:00

Angajaţii de la Modern Calor vor să acţioneze în judecată Consiliul Local Botoşani şi să ceară dreptate după ce o măsură abuzivă, luată de fosta structură a Adunării Generale a Acţionarilor le-a redus salariile.
Cei care s-au „răsculat” sunt muncitorii din societatea menţionată, întrucât decizia de micşorare a lefurilor a vizat doar acest segment, personal TESA fiind ferit de măsurile de austeritate. Toate încercările sindicatului din Modern Calor de a obţine o nouă negociere s-au soldat cu un eşec total.
Zilele trecute Consiliul Local a primit o adresă de avertizare, care preciza printre altele că s-a încălcat legea şi cât de curând conflictul va fi soluţionat în Instanţă. Comisia juridică din cadrul Consiliului Local are sarcina de a găsi o soluţie pentru ca toţi factorii implicaţi să aibă de câştigat.
„A depăşit cota de 25 la sută, cea prevăzută de lege, ajungând până la 45 la sută. Tăierile salariale au fost numai la muncitori nu şi la personalul TESA. Cumva li s-a promis muncitorilor că în 2013 li se vor mai da ceva bănuţi. Dar aceştia nu mai cred în Albă ca Zăpada.
În următoarele zile voi încerca câteva întâlniri cu cei de la Modern Calor. Este o problemă moştenită, dar trebuie rezolvată. Dar dacă moşteneşti o casă cu un geam spart pui mâna şi îl schimbi. A fost încălcat contractul de muncă. Se poate face un acord între angajaţi şi conducerea Modern Calor”
, a precizat consilierul local Marius Cristescu, care este în comisia juridică din Consiliul local.
Acesta a mai atenţionat că muncitorii de la Modern Calor sunt ameninţaţi cu şomajul în cazul în care continuă să protesteze împotriva măsurilor prin care a fost încălcat contractul colectiv de muncă.
„Vrem să vedem, acestea fiind condiţiile date, cum de a încasat directorul şi angajaţii TESA de la Modern Calor anul trecut premii de zeci de mii de lei. De asemenea vreau să propun consilierilor să găsim o soluţie pentru a nu mai obliga cetăţenii s plătească pentru ţevile din apartament care aparţin Modern Calor, chiar dacă au centrală. Eu dacă sunt proprietar pot să îţi cer chirie, nu să-mi iei tu mie bani”, a adăugat sursa citată.
În replică, managerul societăţii Ioan Diaconu (foto) ne-a declarat că cei opt muncitori care au înaintat adresa către CL nu sunt reprezentativi pentru unitate. Apoi, mai crede managerul „nu este bine să se tragă concluzii înainte ca vreo comisie de specialitate să verifice la Moden Calor dacă s-au făcut plăţi nejustificate, fie chiar şi cu titlu de premii.”
În ce priveşte problema plăţii pentru ţevile ce trec prin casă de către cei debranşaţi de la Modern Calor, „Domnul Marius Cristescu poate nu ştie că în acest sens există o lege şi numai dacă actuala putere modifică legea cei în cauză pot fi scutiţi de la plată”, este explicaţia managerului Diaconu.
Pe surse, însă, se spune că acest început de protest al muncitorilor face parte dintr-un plan mai larg al conducerii primăriei de a crea o răzmeriţă prin care să forţeze demiterea actualei conduceri a societăţii Modern Calor. Precizăm că prin contractul de manageriat încheiat cu societatea, Ioan Diaconu nu poate fi demis din funcţie decât peste patru ani, când expiră contractul semnat, (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Când ţi-o trage avocatul!
Semnificaţia blocării anchetelor in cazurile Borbely şi Dobre
Ce scrie presa germana de stânga despre România
Gangsterism politic iar liderii social-democraţilor par nişte delincvenţi
Germania, în faţa unei decizii vitale pentru Europa
Marşul paşnic al Unirii asigurat de Ministerul de Interne de la Chişinău
Grupurile rusofone ameninţă în continuare
Cercetători ruşi şi sud-coreeni au descoperit în Siberia celule de mamut "vizibil vii"
care ar putea permite clonarea acestui erbivor
Noi probleme pentru alianţa de centru dreapta
Verdict ştiinţific: Victor Ponta a plagiat
Raportul ştiinţific cerut de Universitatea Bucureşti confirmă plagiatul
Din nou cu miloaga la CJ
CLM: Cristescu se laudă că va rezilia contractul dintre Primărie şi HSR
mai mult, el susţine că se va lăsa şi cu puşcărie
13 septembrie – „Ziua pompierilor din România”
Ţigări în valoare de 5600 lei ascunse într-un Opel
VW cu documente false oprit din drumul spre R. Moldova
AJOFM va controla comunicarea locurilor de muncă vacante
Absolvenţii de liceu îngroaşă numărul şomerilor
La Nova Apaserv vor urma noi disponibilizări
Guvernul Ponta nu renunţă la coplata serviciilor medicale
Suntem o stână fără stăpân
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă