Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12434
De la 07 Ianuarie 2003
112762785

Călăraşi: Bogătaşul evazionist Arnăutu agresează oamenii cu combina

  • 12 September 2016, 23:00

Ieri, pe raza comunei Călăraşi, mai exact pe tarlaua cunoscută localnicilor sub numele de Fâneţe Călăraşi, a avut loc un tragic accident. Oierul fermier Costel Arnăutu, unul dintre bogaţii comunei şi care face legea după propriul lui interes, a dat cu combina peste un bătrân de peste 70 de ani.
Bătrânul Pavel Oniciuc îşi are ogorul vecin cu tarlaua lui Arnăutu. Ieri s-a dus să-şi vadă recolta. Costel Arnăutu se afla şi el pe tarla la recoltat cu combina. Văzându-l pe bătrân, Arnăutu şi-a adus aminte că acesta refuză să-i arendeze ternul, aşa că negru de furie a dat cu combina peste el. Consecinţa nervilor lui Arnăutu a fost că bătrânul Oniciuc s-a ales cu mai multe coaste frânte. S-a sunat la 112 şi, în jurul orei 12 a venit o salvare care l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţă din Botoşani unde a fost internat.
Modul în care Arnăutu a căutat să-l convingă pe bătrân să-i arendeze ternul nu-i un caz singular. De ceva timp, cele câteva sute de oi ale lui Arnăutu (foto) sunt băgate la păscut pe terenurile oamenilor, distrugându-le bruma de cultură rămasă de pe urma secetei. Când oamenii l-au luat la întrebări, Arnăutu le-a răspuns simplu: „Arendaţi-mi terenul şi nu veţi mai avea probleme cu mine!”
Păgubiţii s-au adresat Primăriei Călăraşi iar primarul comunei, Elena Vrajotis, a format o comisie de anchetă care în cursul zilei de astăzi se va deplasa la faţa locului să stabilească dimensiunea pagubelor produse de oile lui Arnăutu. Despre Arnăutu puţini localnici au curajul să vorbească pentru că dacă-i află acesta îi va pedepsi începând cu fel de fel de şicane până la o bătaie zdravănă. Pentru sutele de oi pe care le posedă, Arnăutu are concesionat imaş de la primărie. Deşi a încasat subvenţia europeană în sumă de câteva zeci de mii de euro, n-a efectuat nicio lucrare de întreţinere a imaşului. În schimb la- declarat calamitat de secetă pentru a cere despăgubiri.
Şi terenurile cultivate Arnăutu ler-a declarat calamitate, deşi inclusiv de la Primărie se susţine că producţia obţinută a fost una normală şi că seceta nu i-a produs niciun fel de pagube. Dar Arnăutu este persoană fizică autorizată. Declarând producţia agricolă calamitată, nu va mai plăti impozitul de 16% calculat asupra veniturilor agricole realizate.
Cu relaţii la ANAF Botoşani, activitatea lui Arnăutu nu a fost verificată de Fisc iar când a avut unele controale venite la reclamaţie totul a fost muşamalizat în casa lui Arnăutu unde s-au organizat mese îmbelşugate iar cel venit în control a plecat cu portbagajul maşinii burduşit.
Arnăutu se bucură şi de protecţia liderilor PSD de la Botoşani. Senatorul Doina Federovici i-a fost oaspete în mai multe rânduri iar Arnăutu se laudă prin comună că-i are pe toţi şefii de la Botoşani la degetul cel mic.
În evidenţele Primăriei Călăraşi Costel Arnăutu nu apare cu impozite şi taxe plătite pentru că niciodată nu-şi declară veniturile în mod corect. Face prestaţii agricole contra cost dar nicio lucrare n-a fost evidenţiată la venituri pentru a fi supusă impozitării.
Deja Arnăutu afirma ieri că-i pare rău că nu l-a omorât pe bătrân ca să dea o lecţie şi altora şi că nu se teme că va păţi ceva de pe urma celor întâmplate pe tarlaua Fâneţe Călăraşi.
Comportamentul agresiv şi arogant al lui Arnăutu este un model ce poate fi întâlnit prin mai toate comunele din judeţ. Bogaţii satelor fac legea pentru că poliţiştii sunt de partea lor, fiind răsplătiţi cu bani şi produse sau cu obiecte de valoare. Astfel de situaţii s-au întâlnit la Tudora, Vorona, Vorniceni, partea de nord a judeţului şi recent la Vlăsâneşti. (M.A.M.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cioloș declanșează MAREA DESPĂDUCHERE!
Bancul zilei: Spaima lui Bulă
Horoscopul zilei de 13.09.2016
Prognoza meteo pentru marti si miercuri
Armistitiu la PSD: Dragnea si Ponta s-au intalnit la sediul partidului.
Ponta se va ocupa de "banii romanilor" in programul de guvernare/ Ponta: "Parca suntem Osama Bin Laden"
Un roman a facut o descoperire care ne apropie de "Sfantul Graal" al robotilor flexibili
Unul dintre cei trei membri ai comisiei care a sustinut ca Toba nu a plagiat e acuzat si el de plagiat
A fost copiata pana si o eroare de tehnoredactare
Nevolnicia liberalilor devine proverbială
Ioan Rotundu
Educaţie în limbaj de lemn
Ioan Rotundu
Cristina Amghel sare în apărarea nevestei şoferului, colega sa de Senat
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă