Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3458
De la 07 Ianuarie 2003
113096266

Cine sunt adevăraţii orchestratori ai contrabandei cu ţigări

Autorităţile române au fost informate de zborul avionului ucrainean dar tac complice

  • Zoe Zlata - reporter fără frontieră
  • 15 September 2021, 20:02

In dimineața zilei de 15 septmbrie 2021, la orele 09.30 la Chișinău în cadrul IGPF a avut loc o conferință de presă susținută de șeful instituției Rosian Vasiloi (foto) și adjunctul său legat de avionul ucraineancare a survolat neautorizat spațiul aerian al R. MOldova, trecând Prutul și ajungând în România!
Conferința data a fost un circ ieftin, sub orice critica, atât din partea conducerii Poliției de Frontieră cât și a celor care puneau întrebările! Rosian Vasiloi, pe care îl cunoaște toată lumea, părea speriat, incoerent, cu multe bâlbe. Se vedea clar că era afectat emoțional!
Ceea ce a spus nu avea legătură cu nimic, nu se legau evenimentele între ele! De unde tragem concluzia că lucrurile sunt mult mai complicate decât încearcă să le deseneze Rosian Vasiloi. Faptul că ITPF Iași tace de două zile fara să scoată un cuvânt despre acest incident deja e clar că în această schemă sunt implicate autoritățile statului.
Sunt complici la marea contrabandă de țigări. Adjunctul lui Vasiloi spune clar în conferința de presă că avionul s-a aflat în teritoriul românesc cam 45-50 min, timp in care s-a descărcat de țigări. Ce nu e clar pentru noi,in această conferință, șeful Poliției de Frontieră de la Chișinău face eforturi disperate de a proteja Poliția de Frontieră romana, evita orice întrebare legată de colegii lui din Romania.
Deși spunecă în momentulcând a fost observata aeronava intrând în spațiul românesc autoritățile moldovene au anuntat partea romăna, Vasiloi nu da nume concrete cu cine a fost luată legătura in Romania, cu cine a vorbit, la fel nu vrea sa spună ,daca statul român a localizat avionul, daca au fost găsite țigările.
In preajma localității Românești se afla sectorul Bivolari. E la o aruncătură de bat. Nu aveau cum românii să nu identifice avionul ucrainean. Doar daca nu s-a vrut! Vasiloi spre sfârșitul conferinței mai face o gafă uriașă încercând să ţina umbrela de protecție autorităților române, spunând că nu se știe daca avionul a aterizat sau nu în România.
De ce face chestia asta șeful poliției de frontieră de la Chișinău rămâne doar să suspectam. De ce autoritățile române nu spun nimic până la această oră, la fel e o enigmă. Poate acum, după ce Vasiloi a ieșit și a zis că partea română a fost anunțata despre zborul acestui avion în direcția României, poate acum iese Victor Mariniuc și ne spune de ce nu ia atitudine până la această oră?
De ce cetățenii nu sunt informați despre acest caz extrem de grav pentru siguranța națională? Omul asta se comporta ca un hăndrălău la crâșmă din colțul străzii, in niciun caz ca un ofițer român. Omul asta se vede din cosmos că e vândut cu trup și suflet traficanților. Omul asta e pus acolo să țină parte contrabandiștilor, in niciun caz sa apere interesele naționale și hotarul țării.
In schimb, îl plătim regește ,îi plătim și secretara, și mașină de serviciu, și chiria apartamentului de lux in complexul Palas Mall de pe strada George Emil Palade colt cu strada Moldova care costa sute de euro lunar.
Individul asta trebuie sa plece urgent din fruntea ITPF Iasi pentru a lăsa loc măcar cât de cât la o imagine buna pentru aceasta instituție de forță a țării. Faptul că SNPF de la București și cel din Iași ,condus de faimosul " luptător cu contrabandă" - Florin Zlate și alt individ prins cu banii sub tastatura in vama Sculeni, pe nume Adrian Diugu tac și ei ca motanii la oala cu smântână, ca nu cumva să îl atingă pe boss Mariniuc din palma căruia ciugulesc și ei. Tăcerea lor ne spune noua multe și de toate.

Caracatița contrabandei e la vârful puterei. Se vede clar! Ce nu se știe în spațiul public, dar va informam noi, este faptul că unul din cei reținuți este colonel în rezervă în armata ucraineană, adică pilotul numărul 1. Ceilalți reținuți la fel sunt toți militari ucraineni. O aeronava de mici dimensiuni, ne spune Rosian Vasiloi, avea 4 piloți. O cursă de America are doar doi piloți, asta era dotată cu 4. Deci oamenii lucrau in ture. Erau la serviciu in 4 schimburi. Și noi. tara UE și NATO. nu știm și nu vedem nimic ce se întâmplă pe frontieră de est a spațiului comunitar.
Revenind la Rosian Vasiloi din această dimineață, omul asta ar trebui să iasă, daca mai are un pic de demnitate de ofițer, și să spună clar: a fost sau este presat de serviciile secrete moldovenești ( SIS) sa nu zică nimic de statul român, in cazul dat despre șeful ITPF Iași - Victor Mariniuc, sau nu?
Starea lui emoțională de dimineața ne arată că omul nu e in apele lui, că ascunde multe aspecte din acesta ecuație, că nu spune cu voce tare purul adevăr. Până se mai gândește Vasiloi să zică sau nu daca este șantajat sau nu de SIS și alte instituții din tara lui și chiar Romania ca sa tacă, un lucrul rămâne clar: avem o tara lăsată pe mana unor golani care protejează structurile criminale la nivel transfrontalier.
Iar noi, cetățenii, îi plătim pe acești golani cu sume astronomice, iar ulterior ai cu pensii speciale!. Mariniuc, mars naibii acasă! Ai făcut cioburi imaginea ITPF Iași. Ești o catastrofa pentru aceasta instituție! Ești rușinea onoarei de ofițer român! Pleacă!
(va urma)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul săptămânii: Sinceritate matrimonială
Florin Cîțu despre nunțile programate în localități cu incidența crescută:
Ar trebui să folosim certificatul verde, dacă se poate
Horoscopul săptămânii 13 – 19 septembrie 2021
Dacian Cioloș a avut o tentativă de a ajunge președintele PNL
USR PLUS va câștiga dreapta din România dacă va decide să rămână în opoziție
Mita la vameş îi dulce ca mierea de albine
Mai ales dacă soţia mituitului este luptătoare anticorupţie
Catrenul săptămânii
S-a deschis anul şcolar în acelaşi stil românesc
Ioan Rotundu
Avionul ucrainean care a adus ţigări în Româînia a fost prins în Republica Moldova
Zoe Zlata - Reporter fără Frontieră
Investigațiile pe cazul unui avion capturat la frontiera de stat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă