Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11429
De la 07 Ianuarie 2003
120748070

Sfidând bunul simţ,

Conţopiştii de la Apa Grup au plecat în Germania

  • conducerea societăţii este părtaşă acestui afront adus botoşănenilor oneşti
  • 13 April 2007, 23:00

Miercuri, 21 martie a.c., noi publicam articolul intitulat „Nicolau închide ochii ca opt conţopiştii să plece în Germania”. Era vorba de opt funcţionari din cadrul compartimentului contabilitate şi administrativ, dar şi de consilieri judeţeni membri în AGA, care urmau ca în perioada 15 – 18 aprilie să se afle în Germania, pentru a vizita două târguri cu caracter strict tehnic. La Hanovra urmau a vizita târgul de echipamente energetice iar la Frankfurt târgul de instalaţii industriale. Pentru că astfel de târguri sunt vizitate de cadre tehnice, ingineri, subingineri sau specialişti, dacă vizita se impunea neapărat, noi am luat atitudine şi am cerut public ca cei din conducerea societăţii Apa Grup să anuleze deplasarea, sau să desemneze un colectiv de specialişti, care pot asimila tehnica, ce-o vor vedea, la eventualele nevoie de modernizare a serviciilor prestate de societate. Directorul general Florin Nicolau a tăcut chitic, nu s-a dezis de modul în care s-a organizat vizita, n-a făcut nici o declaraţie publică. Mai mult, a acceptat ca la colectivul iniţial să se alăture şi soţul sau soţia celui aflat deja pe listă.
Aşadar, în ciuda faptului că societatea Apa Grup este putredă de datorii, aseară, vineri 13 aprilie, opt conţopişti au luat locul în microbuzul societăţii şi au plecat spre Germania. Iată şi cine sunt aceştia: Anca Guraliuc – contabil cu preţurile ; Dana Jitaraşu – contabil, care şi-a tras după ea şi pe soţul Ovidiu Jitaraşu – funcţionar în cadrul Oficiului de calcul (iniţial Ovidiu Jitaraşu n-a figurat pe listă, dar a fost trecut ulterior ; Ovidiu este fiul lui Mihai Jitaraşu, consilier judeţean, membru al AGA Apa Grup, iar Dana este nora acestuia) ; Margareta Ţapu – contabil ; Narcis Ştefan – consilier judeţean, membru AGA, care şi-a trecut pe listă şi soţia, angajată de curând la Apa Grup, în cadrul serviciului încasări şi Geanina Ungureanu – contabil cu viza de control financiar preventiv, tocmai cea care ar fi trebuit să prevină o astfel de cheltuială inutilă. Acestor şapte conţopişti să-l alăturăm şi pe şoferul Costache Froicu.
Pentru că vizita a devenit un fapt împlinit, aşteptăm ca la întoarcere membrii colectivului să prezinte un raport despre cum vor implementa în activitatea de producţie a societăţii tehnica văzută la cele două târguri, cu cât va creşte productivitatea muncii printr-o astfel de modernizare, la câţi angajaţi va renunţa societatea, cu cât se va diminua preţul la apa livrată populaţiei. Mai aşteptăm ca, la întoarcere, membrii Consiliului de Administraţie să facă o analiză a eficienţei vizitei şi să o aducă şi la cunoştinţa publicului, iar de va constata că n-a fost decât o plimbare pe banii societăţii, să procedeze precum Vanghele cu consilierii săi, adică să-i pună să achite costul deplasării.
Să mai reiterăm faptul că plecarea spre Germania coincide cu un alt eveniment total neplăcut pentru societate. Tot vineri, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Botoşani a primit de la Ministerul de Finanţe o dispoziţie prin care se cere declanşarea executării silite a societăţilor Apa Grup şi Termica Botoşani, pentru recuperarea datoriilor ce se ridică la sute de miliarde lei vechi. Se pare că iminenta executare silită a societăţii n-a dat nici un fel de fiori celor îmbarcaţi în microbuz, cu destinaţia Germania, dar nici celor din conducerea societăţii, care le-au urat drum bun celor din microbuz. O astfel de impertinenţă, un astfel de dispreţ public manifestat nu se pot întâlni decât numai în societăţile care lucrează pe banii publici sau prestează servicii publice cu regim de monopol. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Amendă usturătoare dată de Garda de Mediu
Primarul Flutur a reuşit să-i sensibilizeze pe cei de la E.ON Gaz
Turul României la Ciclism scoate Botoşanii în lume
Sală de sport ce va fi inaugurată de Zilele Oraşului
Condiţii mai bune pentru actorii botoşăneni
Zidurile vechii Primării ascund ruine
Romii se îndreaptă spre meserii căutate
Urban Serv este în plină activitate
Paşi importanţi spre reabilitare
HeartRock la a II-a ediţie
Consolidări pe râul Prut
Pescuit ilegal în perioada de prohibiţie
Mălaimare a luat o decizie radicală
Protocoale pentru consulturile interclinice
Tânăr găsit spânzurat într-o râpă
Petarde scoase la vânzare
Horoscop
Socoteala părintelui Matea
Citate şi cugetări din Anglia
Anunţ de interes public
O ofertă pentru sfârşit de săptămână
Românul şi borta cheii
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă