Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7661
De la 07 Ianuarie 2003
123643086

Proces generat de ambiţiile prosteşti ale primarului Gânga

  • Ioan Rotundu
  • 13 April 2018, 23:00

Deasupra capului primarului de Văculeşti, fostul pădurar Sorin Gânga, încep a se aduna nori negri. Sunt tot mai multe vocile din comună care susţin că primarul a căzut în dizgraţiile nevestei şoferului, adică a senatorului PSD Doina Federovici care este şi preşedintele Organizaţiei PSD Botoşani. În schimb, câştigă tot mai mult teren viceprimarul Constantin Diaconescu. Primarul Gânga l-a simţit pe Diaconescu că îi pândeşte funcţia şi a încercat, fără succes, să-l îndepărteze din funcţia de viceprimar.
Şi fostul procuror şef al PNA, Ioan Amarie, care deţine în prezent o moşie cu acareturi deasupra satului Văculeşti, sub o buză de pădure, pare să-şi fi ridicat mâna protectoare de pe Gânga. La Poliţia din Dorohoi, protectorii săi în frunte cu comisarul Voitovici s-au pensionat. S-a pensionat şi preşedinta Judecătoriei Dorohoi iar la Parchet nu mai are uşa deschisă ca acum doi ani.
Despre stilul dictatorial al primarului Gânga de a decide mai întâi el şi apoi să le impună şi consilierilor locali cum să voteze scriu de câţiva ani încoace dar prefecţii aflaţi în funcţie, juriştii Prefecturii Botoşani par să aibă ochii legaţi şi urechile înfundate. Doi secretari au părăsit funcţia la Primăria Văculeşti de când Gânga a ajuns primar şi amândoi au declarat că au familie, au copii, le este dragă libertatea şi nu vor să fie legaţi odată cu Gânga care le cerea să comită fel de fel de ilegalităţi.
Ultimul secretar a stat în funcţie doar două luni, după care a plecat împuşcat pentru a nu deveni părtaş la abuzurile şi ilegalităţile primarului. Controlul Curţii de Conturi de anul trecut a dat la iveală grave şi multe abuzuri. Însuşi directorul Curţii, Nicolae Lupu, s-a deplasat la Primăria Văculeşti, a avut o discuţie aprinsă cu primarul şi administratorul financiar Constantin Hăisuc, perceput a fi companion de încredere al primarului şi părtaş la fărădelegile acestuia.
Se pare că directorul Lupu a fost chemat la ordin la sediul PSD pentru că procesul verbal întocmit a fost periat la greu de ilegalităţile constatate şi lăsate câteva mici potlogării nesemnificative, primarul primind o amendă de 10 mii lei pe care a achitat-o fără comentarii, bucuros că totul s-a sfârşit în avantajul său.
La Primăria Văculeşti, şedinţele de Consiliu Local sunt o formalitate. Consilierii vin ridică mâna şi pleacă. Procesele verbale nu sunt semnate de către preşedintele de şedinţă şi nici nu au fost depuse la Prefectura Botoşani pentru verificarea legalităţii. Nu există o evidenţă a hotărârilor adoptate şi, mai grav, multe hotărâri consemnate în procesul verbal de şedinţă ca adoptate n-au fost redactate vreodată. Chiar juriştii din Prefectură, mai ferit, recunosc că starea de fapt de la Primăria Văculeşti nu mai are pereche prin judeţ.
Primarul Gânga a intrat în conflict cu Viorel Damache, fost consilier local liberal şi apoi PSD până în iunie 2016. Conflictul a apărut prin anul 2014, când Damache, în calitatea sa de consilier, nu voia să voteze cum îi cerea primarul. Şicanat în mod permanent, Damache a cedat presiunilor primarului şi a trecut de la PNL la PSD în baza celebrei Ordonanţe dată de Ponta. Numai că, devenind consilier PSD, Damache a descoperit că de fapt a devenit părtaş li abuzurile primarului, aşa că a părăsit partidul. Ca represalii, primarul a emis o hotărâre locală, aprobată de consilieri, prin care a decis că pământul de sub magazinul lui Damache este proprietatea primăriei.
Familia Elena şi Viorel Damache au contestat hotărârea la Tribunalul Botoşani – Secţia contencios administrativ, chemând în judecată Comuna Văculeşti prin primarul Sorin Gânga şi CL. Aşa a luat naştere la Tribunalul Botoşani dosarul 1229/40/2017, soluţionat în 4 aprilie 20128, după cum urmează: „Admite acţiunea. Dispune anularea Hotărârii Consiliului Local 31/30.09.2016 al comunei Văculeşti. Obligă pârâţii la plata către reclamant a sumei de 1550 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare care se va depune, sub sancţiunea nulităţii, la Tribunalul Botoşani. Pronunţată în şedinţă publică. Document: Hotarâre 286/2018 04.04.2018”
Sentinţa nu este definitivă dar un recurs al Primăriei nu va putea schimba nimic. Primăria riscă să se pricopsească cu o pagubă în sumă de 1.550 lei care, dacă va pierde recursul, va creşte, dar în faţa ambiţiilor primarului nimic nu contează. Fostul pădurar se comportă în Primărie ca în pădure, numai că norii negri care i se adună deasupra capului sunt semnul că ei îi aduc nota de plată. Pe măsura faptelor!!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Belşugul gunoaielor şi sărbătoarea Paştelui
Ioan Rotundu
Evreul Vexler să ne umileşte în propria noastră casă
Tupeul poliţistului Gorgan întrece orice limită a bunului simţ
Ioan Rotundu
George, nepotul lui Jean Goilav, a revendicat ce-a mai rămas din moşia Rânghileşti
Ioan Rotundu
Șeful Direcției de filaje și interceptări din cadrul Poliției Române a fost schimbat din funcție
Academia Română a rămas fără 3.400 hectare de pădure,
în urma unei acțiuni de executare silită solicitată de avocatul Lucian Pitaru
Klaus Iohannis anunță, la începutul săptămânii viitoare, decizia în privința cererii de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Koveși
Muzeul Iluziilor pentru prima oară în Botoşani
Bancul zilei: Tot paranormalul are şi explicaţii
Horoscopul zilei de 14.04.2018
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 13.04.2018
Catrenul săptămânii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog