Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9576
De la 07 Ianuarie 2003
112954830

Huţuleac – îngerul care ocroteşte iadul din Sănătate

  • 13 August 2007, 23:00

În calitatea sa de director al casei Judeţene de Asigurări din Sănătate (CJAS) Botoşani, medicul Rodica Huţuleac preferă să stea mai mult în umbră, decât să fie în prim planul evenimentelor. Se pare că modestia afişată este mai mult o tehnică de lucru, decât o calitate profesională. Cert este că tot mai multe sunt neregulile care se petrec prin Sănătate, iar Rodica Huţuleac nu este străină de o parte dintre acestea. Dealtfel sunt voci care susţin că întreaga Sănătate este controlată de trei femei: Rodica Huţuleac, directorul economic Carmen Nicolau şi medicul şef Angela Ţurcanu.
Ca să avem o imagine asupra modului în care se desfăşoară activitatea la CJAS, consemnăm că la data de 1 august a.c. instituţia a rămas fără Internet. Nu din motive tehnice, ci pentru că nu s-a plătit factura privind contravaloarea serviciilor prestate. Motivul ar fi că n-au fost bani. În schimb, de când şeful Casei este Huţuleac, clădirea instituţiei a fost renovată de trei ori. Cu bani, că nu există şi prin Botoşani constructori care să presteze muncă patriotică, în folosul imaginii preşedintelui Băsescu, chiar dacă Huţuleac este democrată şi l-a primit de mai multe ori pe acesta la Dorohoi. Ori, tocmai aceste renovări ridică multe semne de întrebare, speculându-se că necesitatea acestora ar fi fost un moft, în realitate fiind o sursă de câştig de ordin comisionar. N-am reuşit să descâlcim rostul acestor renovări, dar am descoperit o altă situaţie curioasă.
În anul 2004, pe ruta Dorohoi – Botoşani, staţia de salvare a cheltuit cinci miliarde de lei. Pe atunci, contabilul staţiei era această Nicolau. În 2005 pe Nicolau o regăsim director economic al Casei. În această calitate efectuează un control la staţie şi găseşte totul în regulă. Normal, de vreme ce şi-a controlat propria activitate. N-a alarmat-o nici faptul că în foile de parcurs era menţionată distanţa Botoşani – Dorohoi ca fiind de 80 km.
Despre mega-programul naţional de verificare a stării sănătăţii tuturor românilor, imaginat şi pus în practică de către ministrul Nicolăescu, noi am mai afirmat că este o escrocherie prin care o mână de mafioţi din Sănătate vor avea un câştig estimat la 300 milioane dolari. La nivel de Botoşani acest program îşi are istoricul său. Medicul dorohoian Mihaela Pujină, până a scoate capul în lume democrata dorohoiană Huţuleac, era un anonim. Adusă la lumină, pe post de inspector sanitar, Pujină a început să-şi consolideze propria afacere: laboratoare de analiză medicală situate în Dorohoi şi Botoşani. Fiind la curent cu informaţiile privind programul de analize medicale, se spune că ea a declanşat mai multe controale la laboratoarele din spitale, făcând tot ce i-a stat în putinţă ca acestea să nu fie certificate şi autorizate pentru analizele care urmau a se efectua. De vreme ce Casa a încheiat contracte de efectuare a analizelor şi cu laboratoarele lui Pujină, se pare că efortul său de a bloca concurenţa n-au fost lipsit de eficienţă.
Laboratoarele cuprinse în acest program de analize lucrează şi noaptea. Ce fel de analize se pot efectua în miez de noapte, nu este greu să ne imaginăm. Încă o dovadă că tot acest program este o cacealma naţională, o vacă de muls pentru băieţii deştepţi.
Nici bişniţarii n-au rămas indiferenţi faţă de acest program. Cu un an înainte de declanşare, ei s-au documentat şi au analizat oportunitatea de a se interpune ca verigă intermediară. Cu experienţa acumulată în cuponiada agricolă, a traficului cu cupoanele de masă, cupoanele pensionarilor pentru călătorii gratuite pe CFR şi autobuz, bişniţarii au găsit soluţia şi pentru cupoanele de analize medicale gratuite. Ei achiziţionează aceste cupoane de la diferite persoane. Cu cupoanele în cauză se prezintă la un medic de familie inclus în reţea. Medicul le procesează cu datele personale, după care teancul de cupoane ajunge la un laborator de analize. Datele personale sunt procesate ca şi cum laboratorul ar fi efectuat analizele, după care cupoanele sunt decontate la Casă. Întreaga filieră are însă şi o hibă, care s-ar putea să iasă la iveală peste numai câteva luni. Să le ajute Dumnezeu!
Dacă afacerea cu cupoanele este una proaspătă, afacerea cu medicamentele compensate şi gratuite s-a dezvoltat atât de mult, că tinde spre perfecţiune. Toată lumea vorbeşte despre aceste matrapazlâcuri, petrecute pe seama banului adunat de la contribuabil, numai conducerea Casei n-are nimic de reproşat cuiva. Concluzia o s-o tragem după ce vom prezenta şi modul în care se comercializează medicamentele gratuite şi compensate. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Radu Drăguş cere pedepsirea exemplară a primarilor corupţi
Comandaţi acum!
Caută lucrători în seră
Analizele gratuite, un nou supliciu la care este supus cetăţeanul onest
Aproximativ 33 mii pensionari botoşăneni vor beneficia de mărirea pensiei
Program TELE’M Botoşani, marţi, 14 mai
Horoscop
IQ-ul lui Gigi
Din milă, a rămas fără bani şi telefon
Primarii botoşăneni profită de şansa oferită de Ministerul Culturii
500 de femei au efectuat testul Papanicolau
Cicălitorul Egner i-a scos din răbdări până şi pe cei mai indiferenţi colegi
Victor Huminic, prezent din nou la Botoşani
Egner readuce problemele societăţii Termica în actualitate
Buhăianu visează un PD cu 40% voturi la europarlamentare
Restricţionare rutieră cu iz de “Palincă de Rădeni”
Anunţ Termica
Invitaţie de participare la un concurs
Minor dispărut
Peste 4.000 pachete de ţigări confiscate la Vama Racovăţ
Pescuit ilegal pe lacul de acumulare Stânca-Costeşti
Notificări către crescătorii de animale care doresc sprijin financiar
Propunerea lui Dănuţă n-are suport legal
Intenţie nobilă, reacţie parlamentară ipocrită
Ministerul Culturii încercă salvgardarea căiuţilor botoşăneni
Un apel disperat
Mihai Dedu a mers prima dată cu ATV-ul
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă